Išgelbėtas zuikutis užaugo, atšilus orams bus išleistas į savarankišką gyvenimą | KaunoDiena.lt

IŠGELBĖTAS ZUIKUTIS UŽAUGO, ATŠILUS ORAMS BUS IŠLEISTAS Į SAVARANKIŠKĄ GYVENIMĄ

"Pamenate spalio mėnesį rastą mažą zuikutį? Pasižiūrėkite, koks vyras užaugo!" – nuotraukomis socialiniame tinkle pasidalijo gyvūnų globos organizacija "Laukinė Lesė".

"Laukinės Lesės" vadovas Karolis Kulikauskas portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad ilgaausis rastas Kauno rajone, pievoje, jau prasidėjus šalčiams.

"Žmonės, kurie rado, sugalvojo, kad reikia jį paimti iš gamtos ir atvežti mums. Mes jį per tris mėnesius užauginome. Dabar zuikis jaučiasi gerai, tik tiek, kad bijo visko", – kalbėjo K. Kulikauskas.

Savanorių manymu, tai neabejotinai viena iš sėkmės istorijų. "Labai džiaugėmės padarę viską, ką galim, nes zuikis jau netrukus galės grįžti atgal į laisvę", – sprendė savanoriai.

Kai kurie internautai suabejojo, ar tiek laiko praleidęs žmonių globoje gyvūnas sugebės išgyventi savarankiškai. K. Kulikausko manymu, ilgaaugsį lydės sėkmė, be to, jis netapo prijaukintu.

"Jis yra visiškai laukinis, žmogaus balsas ar kito gyvūno sukeltas triukšmas jam kelia stresą. Gamtoje turėtų prisitaikyti. Išgyvenimo šansai dideli. Beliko sulaukti, kol sprogs pirmieji pumpurai, pasirodys tikras pavasaris. Tada ir galėsime paleisti zuikį", – planavo "Laukinės Lesės" vadovas.

GALERIJA

  • Išgelbėtas zuikutis užaugo, atšilus orams bus išleistas į savarankišką gyvenimą
"Laukinės Lesės" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

miau

o lapes grazuoles!! vertos menininko teptuko!!!

kauniete miau

labai gaila ...gyvuliuko,sunku jam bus gamtoje ,nes neturejo mamos ,kuri ji mokytu savo pavyzdziu,na,o is komentaru -,aisku ,kad niekas jo vagsiuko neeeesim [net -zelemuncikas-,kuris yra mesytes megejas],,neesu meseede----tai labia noreciau ,kad jis pagyventu

Vladas

Nežinojau,kad iš zuikio vyras išaugo.Tai bent.Na panos ,kurios neištekėjote,ar moterys nerandančių vyrų-pirmyn į laukus gaudyti mažų žuikučių. Pavargę keletą mėnesių,turėsite gerus vyrus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS