Išmaniosios perėjos: kauniečiai fiksuoja daug nesusipratimų | KaunoDiena.lt

IŠMANIOSIOS PERĖJOS: KAUNIEČIAI FIKSUOJA DAUG NESUSIPRATIMŲ

  • 25

Pernai pavasarį Kaune pradėjo veikti išmaniosios perėjos, kurių paskirtis – šviesos signalais įspėti vairuotojus apie gatvę norinčius pereiti žmones, ir taip didinti eismo saugumą.

Kaunui tokie sprendimai atsiėjo ne pigiai, tačiau motyvuojama, kad išgelbėta bent vieno pėsčiojo gyvybė ar sveikata yra neįkainojama.

Į redakciją kreipęsis skaitytojas pasidžiaugė bandymu žengti koja kojon su technologijomis ir jas panaudoti miestiečių gerovei, tačiau, jo manymu, kai kurių išmaniųjų perėjų techninis įgyvendinimas labai prastos kokybės, dėl ko jos neatlieka savo funkcijos.

"Jei neklystu, praėjo 9-10 mėnesių nuo jų įrengimo, bet dauguma jų jau neveikia tinkamai. Kai kurios – nemirksi visai, kitose – veikia tik dalis lempučių. Viena perėja jau kelias savaiteS mirksi visą parą – nesvarbu, kad joks pėsčiųjų judėjimas nevyksta. Tiesa, joje mirksi tik dvi lemputės – kitos matyt nebeveikia. Perėja prie Draugystės parko automobilių aikštelės pradeda mirksėti po to, kai ja pravažiuoja automobilis. Nesusipratimų išties nemažai. Ir manau, kad jų tik daugės. Man šios perėjos atrodo reikalingos, bet labai norėčiau, kad jos veiktų tinkamai", – rašė kaunietis.

Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras portalui kauno.diena.lt teigė, kad situaciją žino ir siekia ją ištaisyti. 

"Dar praėjusių metų pabaigoje pareiškėme pretenziją ir informavome išmaniąsias perėjas įrengusią kompaniją apie didesnius ir mažesnius defektus. Jie pažadėjo per šią savaitę ištaisyti visus trūkumus", – teigė P. Keras.

Informacija apie tai, kaip pasikeitė avaringumas gatvėse, kuriose buvo įrengtos pėsčiųjų perėjos, nei savivaldybė, nei policija nepasidalijo.

Kauno miesto savivaldybė neatsakė ir į klausimą, ar dar planuojama mieste įrengti tokių perėjų. 

Skaitytojo užfiksuoti vaizdai, kaip veikia kai kurios išmaniosios perėjos Kaune:

 

Gairės: išmaniosios perėjos, pėsčiųjų perėja, pėstieji, avaringumas, karas keliuose, sužalotas žmogus, žuvo žmogus, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (25)

PUIKIAI APSVIESTOS !

Man tokiu beveik neteko sutikt. Dauguma visai neapsviestos , todel tie naktiniai pilki arba juodi zmogeliai beveik NESIMATO ...

Edmundas Tulcevicius

Kaip ziuriu cia daug kam rupi ne saugumas , o kiek tai kainavo .

su navarotais,

pipec nieko nesupranu-nieks nestoja,visi eina bile kada,kazi kiek kainavo sita nesamone?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS