Įspėja vairuotojus: senamiestyje stebėkite kelio ženklus | KaunoDiena.lt

ĮSPĖJA VAIRUOTOJUS: SENAMIESTYJE STEBĖKITE KELIO ŽENKLUS

Eismo saugumo posėdyje nutarta, kad į Rotušės aikštę vedančioje gatvėje bus galima važiuoti tik viena kryptimi. Pokyčių sulauks ir Jonavos gatvė.

Vienpusis eismas

Eismo saugumo specialistai pritarė, kad M.Valančiaus gatvėje vairuotojai galės važiuoti tik nuo Šv.Gertrūdos gatvės Rotušės aikštės link.

"Šioje vietoje yra nusistovėjusi tvarka, kad vairuotojai juda nuo pilies Rotušės aikštės link. Nuo pačios aikštės jau seniai yra važiuoti draudžiantis ženklas. Tačiau kadangi M.Valančiaus gatvėje leidžiama statyti automobilius, pasitaikydavo, kad kita kryptimi važiuodavo, kurie apsisuko arba išvažiavo iš kiemo. Dabar tokie vairuotojai nesudarys trukdžių ir visi važiuos viena kryptimi – Rotušės aikštės link", – sakė Eismo saugumo komisijos pirmininkas Rimantas Mikaitis.

Pasak jo, leidus M.Valančiaus gatve važiuoti tik viena eismo kryptimi, bus patogiau: siauroje gatvėje automobiliams nekils keblumų prasilenkiant. Įvažiavę į M.Valančiaus gatvę, vairuotojai iš jos išvažiuoti galės tik per Rotušės aikštę ir P.Jakšto gatvę. Tokie eismo pakeitimai įsigalios artimiausiu metu, tad patariama stebėti kelio ženklus ir taip netapti kliūtimi kitiems vairuotojams.

Sukti tik į dešinę

Eismo saugumo komisijoje pritarta uždrausti kairiuosius posūkius važiuojant iš Jonavos gatvėje esančio "River Mall" prekybos centro. Iki šiol vairuotojai iš automobilių aikštelės galėjo išvažiuoti tiek sukdami į kairę ir keliaudami link pilies žiedo, tiek į dešinę, važiuojant Kleboniškio kryptimi.

Kadangi Jonavos gatvėje atsidarė ne tik parduotuvės, bet ir keli verslo centrai, ieškome, kaip užtikrinti eismo saugumą, sureguliuoti automobilių srautus.

Kai tik leis oro sąlygos, šioje Jonavos gatvės vietoje bus perbraižytos linijos ir vairuotojai iš prekybos centro aikštelės galės išvažiuoti tik sukdami į dešinę. Norint pasiekti Jonavos, Jurbarko ir Šaulių gatvių žiedinę sankryžą, teks šiek tiek toliau apsisukti. Specialistai tikino, kad kairiųjų posūkių panaikinimas Jonavos gatvės vietoje labai pagerins eismo saugumą.

"Šioje vietoje jau buvo penki įskaitiniai įvykiai, todėl ji tapo juodąja dėme. Galėjome ir anksčiau kairiuosius posūkius šioje vietoje panaikinti. Dabar tai yra laikinas sprendimas, nes keisis Jonavos gatvės eismo organizavimo tvarka", – sakė R.Mikaitis.

Jis tikino, kad šioje judrioje Kauno gatvėje ieškoma geriausių variantų, kaip pagerinti eismo saugumą. Specialistai modeliuoja įvairias situacijas ir pateiks išvadas. Tikėtina, kad atkarpoje nuo pilies žiedo iki P.Kalpoko gatvės atsiras naujų šviesoforų.

"Kadangi Jonavos gatvėje atsidarė ne tik parduotuvės, bet ir keli verslo centrai, ieškome, kaip užtikrinti eismo saugumą, sureguliuoti automobilių srautus. Kol kas galutinių sprendimų nėra, bet šioje atkarpoje pokyčių tikrai bus", – teigė Eismo saugumo komisijos pirmininkas.

Kiti pakeitimai

Eismo saugumo specialistai įspėja vairuotojus ir kitose Kauno vietose stebėti kelių ženklus. Geltonų linijų korys atsiras Kampo ir Algirdo gatvių sankryžoje bei K.Petrausko gatvės ir Radvilėnų plento sankryžoje, Savanorių prospekto kryptimi. Eismo saugumo komisija pritarė uždrausti kairįjį posūkį ir nuo Nuokalnės gatvės atvažiuojant iki Varnių gatvės 48-ojo pastato.

Patenkintas ir Kauno Kelių policijos valdybos prašymas K.Donelaičio bei A.Mickevičiaus gatvių sankryžoje įrengti apsaugines tvoreles pėstiesiems.

GALERIJA

  • Posūkis: išvažiuojant iš „River Mall“ prekybos centro, bus galima sukti tik į dešinę.
Akvilės Snarskienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

KĘSTUTIS

nuostabi buvo važiuoti atnaujintomis,,sutvarkytomis Kauno gatvėmis,kai miestui pradėjo vadovauti Matijošaitis.Gyrėmės,.džiaugėmės,didžiavomėsi.Tačiau atsirado nusivylimas kai gatvės pradėjo siaurėti,nes kaip grybai po lietaus pradėjo dygti stulpeliai,atitvarai,salelės ir kalneliai.Eismo (ne) tvarka pradėjo kirstis su sveiku protu nesuvokiamais viražais,važiuojamosios dalies ženklinimais ir dar velniai žino kuo.Kauno gatvėmis važinėju nuo 1977metų,bet tokios gausybės kelio ženklų dar neteko matyti ne tik Lietuvoje,bet ir pasaulyje.Kur matyta,kad 6 metrų,dviejų eismo juostų gatvėje pėsčiųjų perėja būtų paženklinta net DEVYNIAIS kelio ženklais,o viduryje važiuojamosios dalies įrengta salelė ir dar nubraižytas zebras. Šiaurės prospekte jautiesi kelio ženklų tunelyje.Vienas kitą užstoja,dubliuoja,prieštarauja.MERE,GELBĖKITE,nes saugaus eismo tarnyboje tikrai kažkas negerai.Arba ten neliko gebančių protauti,arba pinigai eina ne tomis kryptimis.Vienaip ar kitaip eismuo saugumui tai kenkia

Linas

O ne patogiau visiems būtų miesto žemėlapio dalis su pažymėtais eismo pakeitimais? O ne stebėkite kelio ženklus...

Kaunietis

mickeviciaus gatve zenklu pastate drauziama stovet vistiek masinas stato ,policija vazineja ir nemato pazeideju idomu ar apsimeta ir tingi pildyt popieriukus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS