Įspūdingai ralyje pasirodžiusios Kauno pareigūnės: kelyje visi yra lygūs | KaunoDiena.lt

ĮSPŪDINGAI RALYJE PASIRODŽIUSIOS KAUNO PAREIGŪNĖS: KELYJE VISI YRA LYGŪS

  • 2

„Kelyje mes esame visi lygūs ir vienodi, tiek moterys gali puikiai vairuoti, tiek ir vyrai. Eismo dalyvių nereikėtų skirstyti į vyrus ar moteris, ne nuo to priklauso vairavimo gebėjimai“, – vieningai sutaria Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnės Laura Salokaitė, Šarūnė Dzimidaitė, Laura Šimkutė ir Justina Baronėnaitė.

Šios Kauno apskrities pareigūnės praėjusį savaitgalį vykusiame „Moterų ralyje“ VIP įskaitoje užėmė 1-ąją vietą.

Tiesa, to pareigūnės nesureikšmina ir teigia, kad ralio pagrindinis tikslas nėra greitis. Jos džiaugiasi ne tik pasiektais rezultatais, bet ir turėta galimybe dalyvauti šiame renginyje, skirtame skatinti sąmoningumą ir pagarbą vienų kitiems kelyje, ypač, kuomet jos savo kasdiene veikla siekia, jog keliuose visiems eismo dalyviams būtų saugu, rašoma Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešime.

„Kultūra keliuose gerėja, vairuotojai geranoriškesni vieni kitiems, praleidžia, padėkoja. Pastebima, kad moterų, kurios gerai ir labai gerai vairuoja, tik daugėja. Gal dėl to, kad moterys atsakingesnės“, – šypsosi pareigūnės, paklaustos apie vairuotojų elgesį kelyje.

Kultūra keliuose gerėja, vairuotojai geranoriškesni vieni kitiems, praleidžia, padėkoja. Pastebima, kad moterų, kurios gerai ir labai gerai vairuoja, tik daugėja.

Tiesa, pastebima, kad nenaudoti mobiliojo telefono vairuotojams vis dar sudėtinga. „Visi turi ausines, laisvų rankų įrangas, daugelyje automobilių jos tiesiogiai įrengtos, tačiau kažkodėl daugeliui vis dar likęs įprotis vis tiek imti telefoną į rankas vairuojant. Turime žiūrėti į kelią, o ne kažkur kitur, jei norime išvengti nelaimių“, – teigia L. Salokaitė.

Nemažai vairavimo patirties turinčios pareigūnės teigia pastebinčios pėsčiųjų neatidumą: „Neretai žmonės žengia į važiuojamąją kelio dalį ten, kur negalima, ne visuomet dėvi atšvaitus. Tiek ralyje buvo akcentuota, tiek primename ir dabar – visi esame lygiateisiai eismo dalyviai ir privalome saugoti vieni kitus kelyje.“

Paklaustos apie tai, ką reiškė jų pasirinktas „3N“ pavadinimas, pareigūnės atsakė: „Toks pavadinimas gimė dėka Kauno apskr. VPK viršininko Dariaus Žukausko, kuris nuolat visus moko, jog „nieko nėra neįmanomo“. Kiekviena žinojome, ką turime daryti. Nors ir buvome pasiskirstę vaidmenimis, visose užduotyse dalyvavome kartu. Esame dėkingos kolegei Laurai, subūrusiai tokią vieningą komandą.“ 

Kauno pareigūnės, kurios buvo vienas iš penkių moterų ekipažų, atstovavusių Lietuvos policiją, linki visiems eismo dalyviams keliuose būti tolerantiškesniems ir visuomet itin atidiems, kadangi nuo kiekvieno iš mūsų priklauso saugumas kelyje.

GALERIJA

  • Įspūdingai ralyje pasirodžiusios Kauno pareigūnės: kelyje visi yra lygūs
  • Įspūdingai ralyje pasirodžiusios Kauno pareigūnės: kelyje visi yra lygūs
  • Įspūdingai ralyje pasirodžiusios Kauno pareigūnės: kelyje visi yra lygūs
Kauno apskr. VPK nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Linas

Šaunuolės merginos!

Daug neaiškumų

O kodėl su valdiška mašina?! Ko gero ir už mokesčių mokėtojų pinigus kuro užsipylė?.. Ir kiek teko girdėti, greiti viršijo, ane?.. Tai kažin ar garbinga ta 1 vieta?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS