Iš įvairių Kauno kampų plūsta skundai: dvokas nepakeliamas, net namie būti nesmagu | KaunoDiena.lt

IŠ ĮVAIRIŲ KAUNO KAMPŲ PLŪSTA SKUNDAI: DVOKAS NEPAKELIAMAS, NET NAMIE BŪTI NESMAGU

Iš įvairių Kauno vietų plūsta skundai, kad pastarosiomis dienomis dėl blogo kvapo negalima būti lauke. Dvokas ypač intensyvus, tačiau tarnyboms nesiseka rasti jo šaltinio.

Žmonių skundai

Domeikavos gyventojai socialiniame tinkle diskutuoja, iš kur galėjo užklysti dvokas. Pasak vietinių, nemalonūs kvapai ore likosi jau nuo vakar vakaro.

„Pas mus Laimės g. irgi jaučiasi baisus kvapas. Buvau Šilainiuose, ten tas pats. Visur jį užuodžiu, tiesiog bjauru“, – rašė viena moteris.

„Jau nuo vakar baisus kvapas jaučiamas ir Sargėnuose. Mačiau informaciją, jog „Kauno vandenys“ negavę jokių pranešimų apie gedimus, tad, velniai žino, iš kur jis atkeliavo“, – antrino kita.

„Dvokas nepakeliamas, net namie būti nesmagu“, – pasisakė dar viena gyventoja.

Žmonės apie nosį riečiančius kvapus pranešė ir iš Kauno centro. Kauniečiai tikino, kad ir centrinėje miesto dalyje, ir Žaliakalnyje taip pat pasitinka dvokas. Apie tai, kad aplinka smirda, žmonės praneša net iš Radikių.

Panašu, kad smarvė apėmė visą Kauną ir dalį Kauno rajono. Žmonės ėmė spėlioti, galbūt kvapas ateina iš ūkininkų tręšiamų laukų, kiti bedė pirštu į kanalizaciją. Dar kiti spėliojo, kad galbūt kvapus į orą paleido Kauno kogeneracinė jėgainė.

Dvokas nepakeliamas, net namie būti nesmagu.

Dvokas ne iš Marvelės

Bendrovė „Kauno vandenys“, gavusi informacijos apie nemalonius kvapus, patikrino savas sistemas ir jokių gedimų nenustatė.

„Informuojame, kad nei vakar, nei šiandien neturime pranešimų dėl nuotekų tinklų avarijų ar avarijos nuotekų valykloje Marvelėje. Nuotekų valykla eksploatuojama nuo 1998 m. tačiau kad kvapas pasiektų Dainavos, Žaliakalnio, Domeikavos rajonus, to niekada nėra buvę. Šiandien aplinkosaugos specialistai vykdė nuotekų pasėmimo darbus ir jokių pastabų iš jų negavome.

Savo ruožtu visos eksploatacijos brigados tikrina tinklus, nuotekų siurblines, iki šio momento jokių gedimų nerado. Patikrinimus tęsime, bet kad po visą Kauną ir Kauno rajoną taip pasklistų kvapas, dar nėra buvę. Tikrai garantuojame, kad „Kauno vandenys“ vykdoma veikla nėra šių kvapų priežastis. Be to, vėjo kryptis šiandien vyraujanti yra Šiaurės rytų ir galimybė, kad Marvelės kvapai pasiektų miestą yra neįmanoma“, – komentavo „Kauno vandenų“ atstovai.

Visame Kaune juntami nemalonūs kvapai, tačiau Marvelės nuotekų valyklos prižiūrėtojai garantavo, kad smarvė sklinda ne iš jų. (Elijaus Kniežausko nuotr.)

Jie turi įtarimų, kad tai gali būti susiję su atliekų rūšiavimo arba deginimo gamyklomis. 

„Kauno kogeneracinė jėgainė veikia įprastu režimu ir į išorę kvapai nesklinda, kvapas nejaučiamas ir jėgainės teritorijoje. Matome, kad šiuo metu vyrauja šiaurės vėjas, tad šia kryptimi reikėtų ieškoti objektų, skleidžiančių blogą kvapą“, – teigė „Ignitis grupės“ Ryšių su visuomene vadovas Artūras Ketlerius.

Rašyti komentarą
Komentarai (80)

GX

Naudinga informacija apie labai didelius tarptautinius bankinės sistemos pasikeitimus su XRP blockchain sistema, ir iš to atsirandantį didžiulį potencialą. Verta skirti porą minučių informacijai peržvelgti: drive(.)google(.)com/drive/u/1/folders/1YpIKrYhP-lOHcn23L-rfS5tsG_Qk0-Ox (ištrinti skliaustelius).

Anonimas

ir Lapėse vakar vakare dvokė, nors vėjas pūtė į sąvartyno pusę. Be to sąvartynas gerai prižiūrimas ir daug metų nėra smirdėjęs, o ir kvapas ne toks. Mes jį atsimenam.

vilius

Kvaišos supraskit ,tai KRABAS bezda
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS