Įvertino maisto kokybę pakaunės darželiuose | KaunoDiena.lt

ĮVERTINO MAISTO KOKYBĘ PAKAUNĖS DARŽELIUOSE

  • 0

Po renovacijos duris atvėrusiame Neveronių lopšelyje-darželyje vyko seminaras, kuriame buvo pristatyti nauji reikalavimai, keliami darželinukų maitinimo organizavimui, įvertintos darželių maisto paruošimo patalpos, maisto kokybė.

Seminare dalyvavo Kauno rajono ikimokyklinio ugdymo mokyklų atstovai, Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Kauno departamento specialistai.

Savivaldybės atstovus itin pradžiugino informacija, kad 2022 m. VMVT pakaunės darželiuose neužfiksavo jokių ligų protrūkių, susijusių su maistu, nebuvo gauta vartotojų skundų dėl maitinimo kokybės.

VMVT vyriausioji specialistė maisto produktų inspektorė Danguolė Grigalevičienė savo pranešime skyrė daug pagyrų darželių virtuvėms, kurių būklė itin gera.

Temos: susitikimo metu kalbėta apie brangstančius maisto produktus, alergiškų vaikų maitinimą ir jų valgiaraščių sudarymą. / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Šį rudenį duris atvėrė dvi visiškai naujos virtuvės, kurios aptarnauja Neveronių lopšelio-darželio ir Mastaičių mokyklos-daugiafunkcio centro darželinukus. Pernai naujos virtuvės atidarytos Akademijos lopšelyje-darželyje „Smalsutis“, Garliavos lopšelyje-darželyje „Uosiukas“, Lapių lopšelyje-darželyje, Užliedžių daugiafunkciame centre, Šlienavos pagrindinėje mokykloje.

2022 m. VMVT pakaunės darželiuose neužfiksavo jokių ligų protrūkių, susijusių su maistu.

Šios virtuvės aprūpintos modernia, šiuolaikiška technologine įranga, gamybos inventoriumi. Visuose Kauno rajono darželiuose maistas ruošiamas vietoje, termosais maistas pristatomas tik į šeimos darželius. Visos ikimokyklinio ugdymo mokyklos 100 proc. dalyvauja ES finansuojamose pieno ir vaisių vartojimo skatinimo programose. Noreikiškių lopšelis-darželis „Ąžuolėlis“ dalyvauja eksperimentiniame Žemės ūkio ministerijos finansuojamame projekte „Ekologiškų ir pagal nacionalinės kokybės sistemas pagamintų produktų vartojimo skatinimas“.

Susitikime buvo aptartos ir aktualios maitinimo organizavimo problemos: brangstantys maisto produktai, alergiškų vaikų maitinimas, jų valgiaraščių sudarymas ir kt.

Inspektorė pristatė ikimokyklinių įstaigų patikrinimo rezultatus, patarė, kaip ištaisyti smulkius pastebėtus pažeidimus dėl higienos normų reikalavimų vykdymo, atsakė į gausius dalyvių klausimus.

Neveronių lopšelio-darželio direktorė Airina Juškienė ir jos komanda seminaro dalyviams surengė ekskursiją – svetingai aprodė renovuotas įstaigos erdves: vaikų grupes, sensorinį kambarį, virtuvę, naujus kabinetus.

GALERIJA

  • Temos: susitikimo metu kalbėta apie brangstančius maisto produktus, alergiškų vaikų maitinimą ir jų valgiaraščių sudarymą.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS