Įvertino moksleivių sukurtą natūralų oro gaiviklį | KaunoDiena.lt

ĮVERTINO MOKSLEIVIŲ SUKURTĄ NATŪRALŲ ORO GAIVIKLĮ

  • 1

LSMU gimnazijos Mokinių mokomoji bendrovė išrinkta geriausia Lietuvoje.

Tokia ji pripažinta Vilniuje, S.Daukanto aikštėje, vykusiame svarbiausiame metų renginyje versliems Lietuvos moksleiviams – Lietuvos Junior Achievement organizuotoje Nacionalinėje moksleivių mokomųjų bendrovių, startuolių mugėje.

Čia dalyviai pristatė savo idėjas bei sukurtus produktus, rodė verslumo, finansų bei marketingo žinias. Mugės dalyviams  išskirtinį dėmesį parodė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė ir švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Renginį sudarė keturi etapai: raštiška metų ataskaita, produkto pristatymas prie stendo, kur produktus buvo galima ir įsigyti, savo idėjų, verslo bei marketingo strategijų pristatymas teisėjams. Į paskutinį etapą – interviu su komisijos nariais anglų kalba  – iš keturiasdešimt keturių dalyvavusių bendrovių buvo atrinktos septynios. Nominacijų sąrašas buvo gausus: nuo tvariausios, europietiškiausios iki globaliai perspektyviausios bendrovės. Trečiąją vietą mugėje laimėjo "Colibri" komanda iš Vilniaus, antroji atiteko  Klaipėdos Vydūno gimnazijos mokinių mokomajai bendrovei "Saponė".

Sėkmingiausiai visuose etapuose pasirodė bei pirmąją vietą konkurse iškovojo LSMU gimnazijos moksleivių komanda "Bioras". Gimnazistės Gerda Prakopimaitė, Sandra Kmitaitė ir Greta Sarapinaitė, vadovaujamos gimnazijos alumno ir neformaliojo švietimo mokytojo Justo Daujoto, be nugalėtojų titulo gavo ir nominaciją už geriausią marketingo sprendimą.

Produktas, kuris visus taip sužavėjo, – naujos kartos natūralus oro gaiviklis, pagamintas iš aktyvintosios, impregnuotos anglies, kuri puikiai sugeria blogus kvapus iš aplinkos. Jį galima naudoti automobilio salone, šaldytuve, batuose ar sportiniame krepšyje. Iškovojusios pirmąją vietą gimnazistės gavo kelialapį į Europos mokinių mokomųjų bendrovių čempionatą Prancūzijoje, Lilio mieste. Liepos mėnesį vyksiančiame čempionate jos atstovaus Lietuvai – varžysis dėl Metų bendrovės titulo.

Po pergalės Nacionalinėje moksleivių mokomųjų bendrovių, startuolių mugėje, LSMU gimnazijos komanda dalyvavo LRT televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva”, kur papasakojo apie savo patirtį ir pristatė komandos kuriamą produkciją.

GALERIJA

  • Įvertino moksleivių sukurtą natūralų oro gaiviklį
  • Įvertino moksleivių sukurtą natūralų oro gaiviklį
  • Įvertino moksleivių sukurtą natūralų oro gaiviklį
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Italas

"Baltinius gausite tokius pačius baltus, tik mėlynus".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS