Įžanga į kitokią vasarą: Kaunas pratęsė neformalųjį ugdymą visam birželiui | KaunoDiena.lt

ĮŽANGA Į KITOKIĄ VASARĄ: KAUNAS PRATĘSĖ NEFORMALŲJĮ UGDYMĄ VISAM BIRŽELIUI

  • 3

Kauno savivaldybės taryba antradienį pritarė sprendimui, kuriuo neformalusis ugdymas miesto muzikos ir meno mokyklose bei ugdymo centruose pratęsiamas visam birželio mėnesiui.

Kaip pranešė savivaldybė, sprendimas pratęsti mokslų metų trukmę Kauno miesto savivaldybės įsteigtose neformaliojo švietimo įstaigose priimtas atsižvelgus į laisvėjantį karantiną ir su tuo susijusį vaikus auginančių kauniečių užimtumą, po pertraukos grįžtant į fizines darbo vietas.

Pasak savivaldybės, įvertinus vaikų ir tėvų lūkesčius, nustatyta, kad apie 80 proc. tėvų pageidautų įprastų neformaliojo ugdymo paslaugų visą birželio mėnesį.

„Dėl pandemijos teko priimti nepopuliarų sprendimą ir per karantino piką laikinai sustabdyti savivaldybės įstaigų neformaliojo ugdymo paslaugas nuotoliniu būdu. Tačiau dabar tęsiame pažadus ir birželį pasitinkame su muzikos, šokių, dailės bei kitomis popamokinėmis veiklomis“, – pranešime cituojama Kauno miesto mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Tęsiame pažadus ir birželį pasitinkame su muzikos, šokių, dailės bei kitomis popamokinėmis veiklomis.

Iki birželio pabaigos formalųjį švietimą papildantį ugdymą vykdys 1-oji muzikos mokykla, Aleksandro Kačanausko ir Miko Petrausko muzikos mokyklos, Berniukų chorinio dainavimo mokykla „Varpelis“, Sakralinės muzikos mokykla, Choreografijos mokykla ir Antano Martinaičio dailės mokykla.

Neformaliojo švietimo programas ir popamokinį vaikų užimtumą taip pat užtikrins Vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmai, Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokykla, Tautinės kultūros centras bei Moksleivių techninės kūrybos centras.

Pasak savivaldybės, birželio–rugpjūčio mėnesiais taip pat vyks vasaros stovyklos, įvairios nemokamos ar dalinai finansuojamos veiklos vaikams.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Inga

Jau mokyklos paskelbė, kad krepšelis bus mokamas. Tėvams nereikės.

Nepriimtina

Mokiniai turi mokytis ilgiau nei bendrojo ugdymo mokyklose, kai galėjo mokytis balandžio mėn. A.MARTINAIČIO dailės mokykloje, mokytojai net buvo užduotis atsiuntę.

Eglė

Pagrindinio dalyko neparašėt, ar bus skiriamas NEFORMALIOJO švietimo krepšelis, ar tėvams reiks mokėti už būrelį?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS