Lietuvos liaudies buities muziejus Rumšiškėse kviečia švęsti Jonines | KaunoDiena.lt

LIETUVOS LIAUDIES BUITIES MUZIEJUS RUMŠIŠKĖSE KVIEČIA ŠVĘSTI JONINES

  • 4

Ar kada pagalvojote, kaip būtų šaunu praleisti naktį muziejuje? O dar, jei tai paslaptinga, legendomis ir žolynais apipinta trumpiausia metuose Joninių naktis? Birželio 23 dieną, 20:00 val. kviečiame į Joninių naktį Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse, kur susipins priešingi elementai – tradicijos ir modernybė, folkloras ir elektroninė muzika, laukų gėlės ir spalvoti lazeriai, šviesa ir tamsa, ugnis ir vanduo. Drauge įsitikinsime, kad visa tai gali sukurti darnią ir paslaptingą Joninių nakties atmosferą. Sunku patikėti? Atvykite ir įsitikinkite tuo patys.

Smalsu, ką veiksime Joninių naktį muziejuje? Šventė prasidės ant kalno Dzūkijos kaime – dalyviai bus kviečiami įsijausti į gamtos virsmą braidžiojant po laukinių gėlių pievas, kupoliaujant, susipažįstant su žolynais. Drauge pinsime Joninių vainikus ir sveikinsime varduvininkus – Jonus, Jones ir Janinas. Saulę palydėsime bei naktį pasitiksime su vandeniu ir ugnimi – plukdysime gėlių vainikėlius, nuo kalno ridensime degančius ratus, įžiebsime stebules bei didįjį Joninių laužą. Visas tradicines linksmybes gyva muzika ir balsais apipins folkloro ansambliai.

R. Adomavičienės nuotr. 

Vėliau šventė persikels prie Klojimo teatro. Bus galima braidyti po užburiančias atmosferas su muzika, kurioje susitinka mūsų senoji ir šiuolaikinė kultūros. Slėpiningoje erdvėje vyks Joninių Garsovaizdžiai – koncertas, kuriame gros eksperimentinės, atmosferinės elektroninės muzikos, įkvėptos folkloro, kūrėjai: Tamsaulė, Gabrielė Pukelytė, Vėlių Namai, Šventas Valentinas. Daugiau skaitykite ČIA.

Saulę palydėsime bei naktį pasitiksime su vandeniu ir ugnimi – plukdysime gėlių vainikėlius Pravienos upelyje, nuo kalno ridensime degančius ratus, įžiebsime stebules bei didįjį Joninių laužą. Visa tai vainikuos trankūs ir smagūs folkšokiai!

Šventė tęsis per visą naktį – pasimėgavę muzika, peršokę per laužą, išbraidžioję rasotas pievas, auštančią ryto saulę pasitiksime su kvapnia arbata.

R. Adomavičienės nuotr. 


Kada? Birželio 23 d.  20:00 val.

Kur? Lietuvos liaudies buities muziejuje

Renginio programa: https://www.llbm.lt/jonines-2023-programa/

Facebook Event: https://fb.me/e/2T35DTyci

Bilietai: https://bilietai.llbm.lt/lit/events/32

Renginyje bus fotografuojama ir filmuojama, o nuotraukos naudojamos muziejaus soc. tinkluose.

GALERIJA

  • Lietuvos liaudies buities muziejus Rumšiškėse kviečia švęsti Jonines
  • Lietuvos liaudies buities muziejus Rumšiškėse kviečia švęsti Jonines
R. Adomavičienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Salva

Šaunuoliai, labai gražiai ir įdomiai organizuoja šventes. Muziejus turi labai darbščių ir išradingų darbuotojų. Sėkmės ir toliau džiuginti lankytojus!

Anonimas

Teisingai ,geriau uz dyką pievoje pavaikščioti ,gal erkių nepasigausite.Durnių bus.

Anonimas

Naktis skirta ilsėtis , jokių lebavimų naktimis negali būti.Tai biznis,naktinė narkotikų prekybą,vagiu naktinis susibūrimo darbas ,būna ir taip.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS