Kadagių slėnis – gražiausių Lietuvos kraštovaizdžių dešimtuke | KaunoDiena.lt

KADAGIŲ SLĖNIS – GRAŽIAUSIŲ LIETUVOS KRAŠTOVAIZDŽIŲ DEŠIMTUKE

  • 4

Gražiausius Lietuvos kraštovaizdžius galima rasti saugomose teritorijose – nacionaliniuose ir regioniniuose parkuose – šiltėjant orams tvirtina Valstybinės saugomų teritorijų tarnyba ir skelbia gražiausių Lietuvos kraštovaizdžių dešimtuką. Antroji vieta jame tenka Arlaviškių kadagių slėniui, esančiam Kauno marių regioniniame parke.

Šio objekto lankytojai jau spėjo pasiilgti, kadangi lankytis neleista daugiau kaip pusantrų metų. 2010 m. įrengtas medinis Arlaviškių pažintinis takas tarnavo vienuolika metų, bet, veikiamas klimato sąlygų, sutrūnijo ir tapo lankytojams nesaugus. 2021 m. birželio 7 d., prasidėjus intensyviems įrengimo darbams, takas buvo uždarytas.

Šiemet vasario 25 d. atnaujintas Kadagių slėnio takas atidarytas oficialiai, nors lankytojai į šį unikalų gamtos kampelį pradėjo plūsti dar žiemos viduryje. 1,3 km ilgio lentų ir natūralios dangos takas veda vaizdingu mišku, leidžiasi Kauno marių link ir, apsukęs ratą, grįžta į Kadagių slėnį. Juo keliaujant atsiveria nepakartojami vaizdai: matosi ne tik apačioje besidriekiantis Kadagių slėnis, bet ir Kauno marios, Dabintos sala ir Ručkakiemio kaimo pievos kitame marių krante.

Pirmoji vieta skirta mažai žinomam Sirvėtos regioniniam parkui. Jame prasideda Švenčionių aukštuma, toje vietoje prieš 14 tūkst. metų buvo ledynas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Skaitytoja

Žvelgiant žemyn vien medžių virūnės ir vanduo. Jachtklubas kauniečiams šalia, vaizdas ne prastesnis.

buvau viena syki ir as ten

pasakysiu atvirai ,nesusizavejau tuo vaizdeliu.

Gražu

Yra ir arčiau gražių Kauno Marių vietų..Už Vaišvydavos Girionių sveikatingumo takas,Poilsio aikštelė,vaikams ,dviračių takas,Miškų Instituto arboretumas...Tik jis nereklamuojamas nes Urėdija saugo gražias Kauno Marių vietas..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS