Kaip Kaunas iš miesto centro vaiko varnas? | KaunoDiena.lt

KAIP KAUNAS IŠ MIESTO CENTRO VAIKO VARNAS?

  • 16

Jau ne pirmus metus centrinėje Kauno dalyje stengiamasi baidyti paukščius, kad šie neterštų ant suoliukų ar pėsčiųjų takų. Specialistai pripažįsta, kad vaikyti varnas – tam tikras iššūkis, nes šie sparnuočiai greitai pripranta prie baidymui skirtų garsų.

Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė antradienio tarybos posėdžio metu politikams teigė, kad siekiama mažinti varnų populiacijas centrinėje miesto dalyje ir pateikė, kaip tai bandoma padaryti.

„Turime su Aplinkos apsaugos departamentu suderintą planą, kad po perėjimo rudenį yra ardomi lizdai. Tai galima daryti iki kovo 1 dienos. Tačiau bėda ta, kad varnos tokie paukščiai, kurie pavasarį vėl intensyviai tuos lizdus susuka, todėl šiuo klausimu diskutuojame ir su Aplinkos ministerija“, – kalbėjo specialistė.

R.Savickienė nurodė, kad Laisvės alėjoje įrengta ir garsinė paukščių baidymo sistema.

„Garsinės sistemos pasitvirtina, tačiau ateina taip pat laikas, kuomet varnos prie garso pripranta ir reikia keisti sistemų vietas arba garsus. Laisvės alėjoje yra ir medžiai specialiai pakarpyti, ir lemputės uždegamos, tad varnos šiek tiek šią miesto dalį apleidžia, bet slenkasi labiau į didžiuosius medžius, todėl reikės baidymo priemones praplėsti“, – nurodė Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Edmundas Tulcevičius

Šią problemą labiausiai sudaro ne varnos , o balandžiai ir kovai , laikas būtų pradėti atskirti kur varna kur kovas , taip pat reikėtų bausti tuos , kurie šeria šiuos paukščius , taip jie įpranta čia būti ir nakvoti medžiuose .

Nu jo

Iš komentarų matyt,kiek debilų Kaune gyvena.... žiaurūs jūs parazitai,o ne tos varnos. Kartais pagalvoju,kad karas nors ir baisus dalykas,bet kiek per jį svolačių ir pusdurnių išsivalytų... Visi , kurie niekina gamtą, žmogaus vardo neverti.

stūgaujat ten, kur reikia džiaugtis

jei mieste yra paukščių, reiškia jis gyvas, dar ne galutinai užcementuotas ir kvėpuoti yra kuo. Gal po kažkiek metų robotai galvos, kaip išnaikinti paskutinius žmogelius, kad nešiktų ir nemyžtų. SUOLUS REIKIA PLAUTI ir džiaugtis miestą mylinčiais paukščiais. Kol kas, laimei, Žemė yra visų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS