Kaip melas paverčiamas politinės kovos įrankiu | KaunoDiena.lt

KAIP MELAS PAVERČIAMAS POLITINĖS KOVOS ĮRANKIU

Jau daugiau kaip 20 metų didelę dalį savo laiko skiriu vaikams. Susitikimai vaikų darželiuose, mokyklose, paskaitos kolegijose ir universitetuose, vaikų vasaros stovyklos... Visur pabrėžiu, kad melas gyvenime yra blogiausias pagalbininkas.

Labai gaila, kad to dažnai nesupranta suaugę žmonės, bandantys formuoti visuomenės nuomonę, ypač suaktyvėjantys rinkimų kampanijos metu. Deja, turiu konstatuoti, kad jau ne pirmą kartą skelbdamas prieš mane asmeniškai ir prieš LVŽS nukreiptus komentarus Rimvydas Valatka seniai peržengė elementarias padorumo ribas. Ką jau kalbėti apie žurnalistinę etiką.

Jis iki šiol skleidžia melą, neva aš ir LVŽS yra prieš Lietuvos narystę NATO ir ES, neseniai vėl primelavo, neva esame ir prieš Lietuvos paramą Ukrainai kare su Rusija. Ir dėl euro, pasirodo, iki šiol esame prieš. Tokiu būdu R.Valatka stengiasi pagrįsti savo peršamą teiginį, neva esu prorusiškas politikas, tik, anot jo, negeriantis.

Reaguodami į absurdiškus R.Valatkos teiginius jau kreipėmės į Visuomenės informavimo etikos komisiją. Tikiuosi, ji įvertins R.Valatkos elgesį, nesuderinamą su žurnalistų etikos normomis, iš kurių pagrindinė – teikti teisingas žinias, tikrinti informacijos šaltinius, neiškreipti faktų ir pan.

Dėl NATO

Jau esu sakęs, bet pakartosiu. Dėl nepagrįstų kaltinimų, esą esu prieš Lietuvos narystę NATO. Man priekaištaujama, kad 2002 m. palaikiau buvusio Vilniaus universiteto rektoriaus, Seimo nario profesoriaus šviesaus atminimo Rolando Pavilionio iniciatyvą, kuria buvo siekiama, kad tokie tautai svarbūs sprendimai, kaip stojimas į NATO, būtų priimami ne Seime, o tautos referendumu. Tuo metu nebuvo nė menkiausios abejonės, kad referendume tauta palaikys stojimą į NATO, nei asmeniškai, nei mano vadovaujama partija niekuomet nepasisakė prieš stojimą į NATO. 2004 m. kovo 10 d., būdamas Seimo nariu, balsavau už Šiaurės Atlanto sutarties ratifikavimą (t.y. Lietuvos stojimą į NATO) – šio fakto R.Valatka, žinoma, nemini.

Dėl 2 proc. BVP

Interpretacijas, neva LVŽS nepritaria 2 proc. BVP skyrimui krašto apsaugai, paneigia tas faktas, kad partijos rinkimų programoje įtvirtintas aiškus siekis krašto apsaugai skirti 2 proc. BVP jau 2018 m. LVŽS rinkimų programa taip pat numato daug kitų sprendimų, kurie turi sustiprinti mūsų krašto apsaugą.

Dėl ES

Nei aš, nei LVŽS niekuomet nepasisakėme prieš Lietuvos stojimą į ES. Tiesa, nuolat raginau Lietuvos interesams atstovaujančius derybininkus intensyviau ir griežčiau derėtis dėl narystės ES sąlygų, ypač žemės ūkio srityje. Matyti, kad R.Valatkai bet kokia kritika ar kitokia nuomonė iš principo nepriimtina ir reiškia prorusiškumo įrodymą. Taip grįžtame į sovietinius laikus, kai egzistavo tik viena neginčijama tiesa.

Dėl Ukrainos

Skelbiamas melas, kad aš ir LVŽS pasisako prieš Lietuvos pagalbą Ukrainai, yra visiškai absurdiškas. Mes ne kartą ir vienareikšmiškai palaikėme tarptautinės bendruomenės sankcijų įvedimą Rusijai, kol nebus įvykdytos visos Minsko sutartyje numatytos sąlygos. Rėmėme ir remiame visas Lietuvos pastangas padėti Ukrainai diplomatijos, ekonomikos ir karinėje srityse. Partijai Europos Parlamente atstovaujantis parlamentaras Bronis Ropė nuolat iš jo tribūnos primena Europai, kad Rusija iki šiol vykdo agresiją Ukrainos atžvilgiu, todėl yra būtina visokeriopai remti Ukrainą. Neatsitiktinai mūsų kandidatas į užsienio reikalų ministrus yra Petras Vaitiekūnas – Nepriklausomybės Akto signataras ir diplomatas, ėjęs Lietuvos Respublikos nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus pareigas Ukrainoje prasidėjus Rusijos agresijai. Ukrainiečiai itin vertina diplomato P.Vaitiekūno pastangas ir drąsą karinio konflikto metu.

Dėl euro

Viešai sakėme, kad, prieš įvedant eurą, reikia pasirūpinti Lietuvos žmonių pajamų didinimu, kadangi nuogąstavome, jog prekių ir paslaugų kainos išaugs ir tai Lietuvos gyventojams sukels neigiamų padarinių. Akivaizdu, kad buvome teisūs, tačiau įvedus eurą niekada neraginome atšaukti šį sprendimą – kelio atgal nebėra, todėl reikia siekti didinti Lietuvos žmonių pajamas.

Dėl prezidento

Paskutiniame savo opuse R.Valatka pranoksta pats save ir dėsto, kad mano slaptas planas – sukompromituoti mūsų sąrašo lyderį Saulių Skvernelį ir, tuo pasinaudojus, tapti Lietuvos prezidentu. Čia galiu pasakyti tik tiek: pasakų nekomentuoju. O ir nėra reikalo. Vien jau paskaitęs komentarus po savo tekstu R.Valatka įsitikintų, kad visuomenei jo teorija ne tik juokinga, bet ir visiškai absurdiška.

Dėl A.Kubiliaus

Pakomentuosiu tik dėl R.Valatkos minimo teismo proceso su Andriumi Kubiliumi, kuris irgi bandė apkaltinti mistiniais ryšiais su Rusija. „R.Karbauskis teismą prapylė“, – džiūgauja R.Valatka. Aš paklausiu kito dalyko: ar pastebėjote, kad po kreipimosi į teismą neliko nė vieno A.Kubiliaus pasisakymo apie tariamus mano ryšius su Rusija? Tad ne prapylė, o laimėjo, jei ką.

Dėl prorusiškumo

Negaliu nepaminėti ir savo brolio Mindaugo Karbauskio – Maskvos Majakovskio teatro meno vadovo. Jis Maskvoje režisuoja jau trečią Mariaus Ivaškevičiaus pjesę, jo spektaklių kompozitorius yra Giedrius Puskunigis. Tai tikrosios kultūrinės diplomatijos pavyzdys, kai lietuviška pasaulėžiūra užsienyje skleidžiama per teatrą. Belieka laukti, kada išgirsiu, kad mano brolio veikla Rusijoje yra dar vienas įrodymas, jog esu prorusiškas politikas.

Tie, kurie mane, mano artimuosius ir LVŽS bando vaizduoti kaip prorusiškus, turėtų dažniau pažvelgti į veidrodį. Mane auklėjo kaip patriotą, mylintį savo šalį, jos kultūrą, gerbiantį jos tradicijas ir žmones. Visą savo gyvenimą darbais, o ne žodžiais įrodinėjau meilę Tėvynei ir nenustosiu to daryti, kol plaks mano širdis.


Kviečiame palaikyti mūsų kandidatus rinkimų apygardose

Šilainių – Ramūną Karbauskį

Panemunės – prof. Aurelijų Verygą

Raudondvario – prof. Viktorą Pranckietį

Aleksoto-Vilijampolės – doc. dr. Mindaugą Puidoką

Petrašiūnų – Gediminą Vasiliauską

Kalniečių – Aušrą Papirtienę

Centro-Žaliakalnio – Audronę Jankuvienę

Dainavos – Laurą Stacevičių

Garliavos – Kęstutį Bacvinką

Prienų-Birštono – Ąžuolą Raškevičių

Jonavos – Gintarą Stašionį

Politinė reklama bus apmokėta iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos rinkiminės sąskaitos. Užsakymo Nr.1508363

Rašyti komentarą
Komentarai (44)

Ne be reikalo

gavo ibarzda nuo a a Patacko !

pb

KONSERVATORIUS,tai žmogus,kuris sėdi ir galvoja--DAŽNIAUSIA tik SĖDI mums ant sprando.

Vaje

Ar Valinskas ar Karbauskis - vienodai. Išpirdolins ir šitą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS