Kalėdos prie Kauno eglutės: skrieja geros emocijos ir sveikinimai | KaunoDiena.lt

KALĖDOS PRIE KAUNO EGLUTĖS: SKRIEJA GEROS EMOCIJOS IR SVEIKINIMAI

Sočiai pavalgę, dovanas išpakavę kauniečiai ir miesto svečiai per Kalėdas rinkosi prie pagrindinės Kauno eglės. Čia atvykę žmonės negailėjo šypsenų ir siuntė šiltus linkėjimus.

Rotušės aikštėje pasigrožėti kalėdine Kauno egle rinkosi daug žmonių. Vieni atėjo, kiti išėjo, dar vieni – užsibuvo kiek ilgėliau ir rado laiko ne tik pasidaryti atvirukinių ir šventine dvasia alsuojančių nuotraukų, bet ir pasivaišinti karšta kakava.

Mažuosius kauniečius viliojo aikštėje pastatyti mediniai arkliukai, o sustumdytas sniegas tapo pramogų zona. Ne vienas vaikas nuo jo čiuožė ir ant pilvo, ir laikydamiesi už tėvelių rankų.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Susirinkusieji sutiko pasidalyti, kokios jų Kalėdos, ar dosnus buvo Kalėdų Senis. Taip pat miestiečiai ir svečiai siuntė Kaunui gražių sveikinimų.

Kalėdos prie Kauno eglutės

Regimanto Zakšensko nuotr.

„Mūsų Kalėdos linksmos, geros, su šeima ir anūkais. Kalėdų Senelis buvo labai dosnus ir turtingas. Kauniečiams palinkėsiu svarbiausia ramybės, susikalbėjimo, pakantumo ir empatijos“, – šventinį sveikinimą siuntė ponas Vytautas.

Kiti kalbinti žmonės tikino, kad planavo Kalėdas sutikti su artimiausiais šeimos nariais, tačiau siaučiantys virusai pakoregavo šį planą. Tačiau vis tiek jaučiama Kalėdų dvasia, o atėjus prie eglutės, dar galima ir pažįstamų sutikti, juos apkabinti ir taip pakelti šventinę nuotaiką.

Regimanto Zakšensko nuotr.

„Šiemet Kalėdos kitokios, nes visi serga ir labai susijaukė viskas. Neišvažiavome į kaimą pas senelius ir likome namuose. Dabar išlindome prie eglutės, sutikom draugus. Tai tikrai kitokios šventės, bet vis tiek jos jaukios, mums ramios ir šiltos. Bus viskas gerai. Kauniečiams palinkėsiu vienybės gražių Naujųjų metų, daug puikių planų ir kad toliau miestas klestėtų“, – gražių žodžių negailėjo Eglė.

Prie Kauno kalėdinės puošmenos sutikome ir alytiškius, kurie nusprendė nebesėdėti prie šventinių stalų, tačiau su šeima užsiimti eglučių turizmu. Vyras pasakojo, kad jau aplankė Raudondvario eglutę, Kauno egle taip pat pasigrožėjo. Dar kalėdiniame maršrute liko Prienai ir Birštonas.

Regimanto Zakšensko nuotr.

„Nutarėme, kad geriau važiuoti per miestus, o ne sėdėti namuose. Kauno graži eglė, visai kitaip atrodo, nei per televizorių. Žmonėms norėčiau palinkėti gerų metų, kad pagaliau baigtųsi karas, ir ramybės“, – linkėjo svečias iš Alytaus ponas Gintautas.

Prie Kauno kalėdinės eglės šventinę nuotaiką stiprino skambanti muzika, karštų spurgyčių kvapai bei iš visų pusių einantys žmonės, kurie nusiteikę švęsti gyvenimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Edmundas Tulcevičius

Nejaugi nežinot kas atsako už šunų ,,palikimą,, , ogi tokie patys šuninikai kaip tu pats .

Kaunas

Šunų , kačių fekaliju išėjo pažiūrėti.Kodel prie tokių eglučių nėra Lietuvos Seimo narių , vyriausybės atstovų, kitų miestų tarnų,ta eglė juk visiems papuošta ,ar tik šunaujai.

Kaunietis

Purvino sniego kruvos. Apdergtos sunu. Kas uz tai atsako?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS