Karantino grimasos: vieni matė, kad parduotuvės dirba, kitiems jos – uždarytos | KaunoDiena.lt

KARANTINO GRIMASOS: VIENI MATĖ, KAD PARDUOTUVĖS DIRBA, KITIEMS JOS – UŽDARYTOS

Kauniečiai pasidalijo nuotraukomis, kuriose matyti, jog viename prekybos centre veikia dvi parduotuvės, kurios karantino metu negali veikti, nes neturi atskiro įėjimo. Tačiau į vietą nuvykę policijos pareigūnai užfiksavo, jog parduotuvės klientų nepriima ir ant durų pasitinka užrašas „Nedirbame“.

Atviros durys

Į portalo kauno.diena.lt redakciją kreipėsi kaunietė Agata ir nurodė, kad Šiurės pr. 44 esančiame „Norfos“ prekybos centre veikia dvi parduotuvės – gėlių ir drabužių. Šios prekybos vietos dirbti negali, nes neturi atskiro įėjimo, todėl negali šiuo laikotarpiu užtikrinti klientų ir darbuotojų saugumo, kad nebūtų užkrėsti koronavirusu.

Absurdiška, kad galima bausti pavienius žmones, nedėvinčius kaukių, o sukontroliuoti nelegaliai veikiančių įmonių neišeina.

„Jau nepirmą kartą rašome į specialią kauniečių karantino pažeidimų pranešimo svetainę, tačiau panašu, kad realūs kontrolės veiksmai nevyksta. Eiguliuose veikiančioje PC „Norfa“ gėlių ir rūbų parduotuvės veikia pilnu tempu. Gali matuotis, pirkti, deja net kaukių pardavėjos apsipirkimo metu nedėvi.

Parduotuvės neturi jokių atskirų įėjimų iš lauko pusės, dirba tiesiog prekybos centre, bet niekas nereaguoja. Policija taip pat informuota. Absurdiška, kad galima bausti pavienius žmones, nedėvinčius kaukių, o sukontroliuoti nelegaliai veikiančių įmonių neišeina“, – dėstė į redakciją parašiusi kaunietė.

Agata pridėjo ir kelias nuotraukas. Jose matyti, jog drabužių parduotuvės durys atlapos, viduje dega šviesa. Kiek tolėliau išdėliotos ir kitos parduotuvės prekės. Nuotraukose matyti, kad antra parduotuvė prekiauja gėlėmis, ir ties, taip pat atidarytomis durimis, išdėliotos baltos gėlės. Dar toliau yra įrengti prekybos centro tualetai, tačiau iki jų klientams patekti neleidžiama, nes praeiti trukdo nutiesta „Stop“ juosta.

Skaitytojos nuotr.

Prekyba internetu

Portalas kauno.diena.lt pasidomėjo, ar apie galimus karantino pažeidimus policija iš tiesų gavo pranešimus. Pareigūnai nurodė, kad tokios informacijos nebuvo gauta, tačiau po žurnalistų užklausos, jie nuvyko pažiūrėti ir rado neveikiančias parduotuves.

„Kauno apskr. VPK policijos registruojamų įvykių registre nėra gauto tokio pranešimo apie galimą karantino taisyklių pažeidimą, tačiau gavus jūsų minėtą informaciją, ji nedelsiant buvo perduota Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnams, kurie, patikrinę šias prekybos vietas, teisės pažeidimų nenustatė. Atvykus pastebėtos uždarytos durys, iškabos „Nedirbame“. Pareigūnams tikslinant informaciją, buvo paaiškinta, kad veikla tęsiama tik vykdant internetinę prekybą“, – nurodė Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Odeta Vaitkevičienė.

„Balandžio 16-ąją Viešosios tvarkos skyrius iš tiesų sulaukė pranešimo apie karantino galimai  nesilaikančią gėlių parduotuvę, kuri yra įsikūrusi prekybos centre „Norfa“, Šiaurės pr. 44. Patruliuojantiems viešosios tvarkos pareigūnams buvo perduota sistemoje užregistruota informacija apie galimai prekybą vykdančią įstaigą: „Karantino metu, prekybos centre prekiauja gėlėmis, nors neturi atskiro įėjimo, dirba išjungta kasa. Nedėvi pirštinių. Gėlių parduotuvė įsikūrusi PC „Norfa“.

Patikrinus minėtą gėlių parduotuvę, buvo nustatyta, kad tiesioginiai pardavimai ten nėra vykdomi, o patalpoje esanti pardavėja reguliariai ateina palaistyti vazonėliuose esančių gėlių ir augalų, kurie parduodami įstaigos internetinėje platformoje. Buvo atliktas ir pakartotinis drabužių bei gėlių parduotuvių patikrinimas, tačiau nei viena, nei kita įstaiga veiklos nevykdė. Pareigūnai patekimą į patalpas papildomai atitvėrė „Stop“ juostomis“, – komentarą pateikė Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Rimantas Vilimas.

Kauno policijos nuotr.

Didelės baudos

Pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už pateiktą informaciją ir primenama, kad visuomet pastebėjus galimą teisės pažeidimą apie tai nedelsiant informuotų pareigūnus skambinant skubios pagalbos telefonu 112 arba naudojantis elektroninių policijos paslaugų svetaine www.epolicija.lt, pridedant užfiksuotą vaizdinę medžiagą, vietą, datą ir laiką.

„Policijos pareigūnai primena, jog juridiniams asmenims, vykdantiems veiklą karantino laikotarpiu ir pažeidusiems karantino taisyklių sąlygas, pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimo kodekso 45 str. 4 d. gresia bauda iki 6000 eurų“, – apie tai, kas laukia nesilaikant karantino sąlygų, priminė policija.

Švelnesni ribojimai

Portalas kauno.diena.lt primena, kad po Velykų centrinė valdžia atlaisvino karantino vadeles kai kuriam verslui. Tačiau įprastai dirbti gali ne visi.

Praėjusią savaitę pranešta, kad veikla gali būti atnaujinta su sąlyga, jei bus reguliuojami klientų srautai, vienu metu aptarnaujant vieną žmogų. Įmonės turės laikytis papildomų saugos reikalavimų, kuriuos dar nustato Sveikatos apsaugos ministerija.

BNS skelbė, jog Vyriausybės sprendimu, parduotuvės bei taisyklos turi užtikrinti 10 kvadratinių metrų plotą vienam žmogui arba vienu metu aptarnauti tik vieną pirkėją, o paslaugų įmonėse tiesioginis kontaktas su klientu turi trukti ne ilgiau kaip 20 minučių.

Tai, jog didžiuosiuose prekybos centruose esančios smulkios remonto, buities paslaugų įmonės gali atnaujinti veiklą. tačiau pramogų ir prekybos centruose esančios ne maisto parduotuvės, grožio salonai ir toliau negali veikti.

GALERIJA

  • Karantino grimasos: vieni matė, kad parduotuvės dirba, kitiems jos – uždarytos
  • Karantino grimasos: vieni matė, kad parduotuvės dirba, kitiems jos – uždarytos
  • Karantino grimasos: vieni matė, kad parduotuvės dirba, kitiems jos – uždarytos
  • Karantino grimasos: vieni matė, kad parduotuvės dirba, kitiems jos – uždarytos
Gairės: karantinas, prekyba, drabužių parduotuvė Norfoje, gėlių parduotuvė Norfoje, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Monika

O kodel rubu taisymo siuvykleles nedirba prekybos centruose, jei leidzia paslaugas?

mo

cia visiska nesamone,kad negali dirbt. Maxima tai dirba.

Anonimas

Kvaila tą Agata kaip chanato aulas arba jos parduotuvei neleidžia prekiauti per tokias agatas vieni nemalonumai darbuotojams gluse boba ir viskas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS