Kas sieks Kauno mero posto? | KaunoDiena.lt

KAS SIEKS KAUNO MERO POSTO?

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Kauno skyrius į merus iškėlė Gintauto Labanausko kandidatūrą. Kad sieks šio posto neslepia ir „valstietis“ Aurelijus Veryga. Kitos partijos tyli.

Aiškus pasitikėjimas

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Kauno skyrius užvakar visuotiniame susirinkime kandidatu į Kauno merus išrinko skyriaus pirmininką G.Labanauską. Už jį balsavo – 64 nariai, už Editą Gudišauskienę – 25.

„Džiaugiuosi Kauno skyriaus išreikštu pasitikėjimu. Esu pasirengęs kandidatuoti ir laukiu partijos vadovybės sprendimo“, – teigė G.Labanauskas.

Skyriaus susirinkime akcentuota jaunimo svarba, todėl nuspręsta įsteigti jaunimo poskyrį.

Nuo kauniečių ir priklausys mano galutinis sprendimas, kurio kol kas tikrai nepriėmęs.

„Turbūt visi matome, kad Kauno infrastruktūra tvarkoma ir tai yra dabartinio mero nuopelnas. Tačiau turi didėti dėmesys žmonėms, ir ne tik socialiai remtiniems. Turime nepamiršti, kad Kaunas akademinis miestas, todėl tam, o ypač jaunimui, turime skirti daugiau dėmesio. Kaunas yra universitetinis miestas ir turime didelį neišnaudotą potencialą. Niekas nesugalvojo nieko geresnio kaip mokslo ir gamybos sintezės. Studijų pabaigęs jaunimas privalo turėti palankių sąlygų įsidarbinti ar kurti verslą Kaune“, – įsitikinęs G.Labanauskas.

Pozicija: G.Labanausko teigimu, Kaune turi didėti dėmesys žmonėms, ir ne tik socialiai remtiniems. (Laimučio Brundzos nuotr.)

Didžiausia intriga

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis iki šiol neatskleidžia, ar sieks trečiosios kadencijos. Jeigu nuspręstu dalyvauti rinkimuose, neabejotinai būtų laikomas pagrindiniu favoritu.

„Į mero pareigas mane išrinko žmonės. Tuo metu tikrai nesitikėjau tokio stipraus palaikymo. Atėjau dirbti miestui – mano darbdaviai yra kauniečiai. Todėl pirmiausia reikėtų jų ir atsiklausti, ar tęsti toliau visa tai, ką daro mano komanda. Kiekvienas mato, kaip pasikeitė Kaunas per šiuos metus – pagaliau jis tapo šiuolaikišku, gyvu miestu. Tad nuo kauniečių ir priklausys mano galutinis sprendimas, kurio kol kas tikrai nesu priėmęs“, – „Kauno dienai“ teigė V.Matijošaitis.

Visvaldas Matijošaitis (T. Biliūno/BNS nuotr.)

Nusiteikęs rimtai

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga pirmoji dar gegužę patvirtino, kad A.Veryga sieks Kauno mero posto. Pastaruoju metu politikas itin matomas Kauno viešojoje erdvėje: atidaro savo personalinę fotografijų parodą, keliauja su baikeriais ar šauliais.

„Man toks iššūkis būtų įdomus, juo labiau kad Kaune praleidau nemažai laiko – nuo 1994 m., kai atvažiavau studijuoti. Man tai yra savas miestas. Ir kodėl ne? Manau, kad turėčiau ką pasiūlyti Kaunui ir kauniečiams“, – Žinių radijo laidoje yra sakęs A.Veryga.

Sieks: A.Veryga įsitikinęs, kad turi ką pasiūlyti kauniečiams. (Vilmanto Raupelio nuotr.)

Pasak jo, V.Matijošaitis labai daug padarė miesto labui, Kaunas, anot jo, – labai išgražėjęs. „Vienintelis dalykas, ko pasigenda Kauno bendruomenė ar dalis jos, – bendravimo, komunikavimo, atviresnio ryšio su kauniečiais. Aš turiu tam tikrų pranašumų, turiu patirties bendraujant su įvairiausiomis grupėmis. Tai galėtų būti mano išskirtinumas“, – įsitikinęs A.Veryga.

Žada rudenį

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Kauno miesto tarybos frakcijos seniūnas Paulius Lukševičius teigė, kad dėl kandidato į Kauno merus bus apsispręsta rudenį.

„Truputį vėliau procesas prasidės. Skyriai jau kelia kandidatus, bet dabar atostogos, tad palaukime“, – teigė jis. Paklaustas, ar tiesa, kad konservatoriai kandidatų ieško iš šalies, politikas apsimetė nieko nežinantis.

Neoficialiuose pokalbiuose kiti konservatoriai minėjo įvairias kandidatūras, apie kurias kalbėta partijos viduje: nuo karjerą baigusio krepšininko Pauliaus Jankūno iki verslininkų ir profesorių.

Kol kas tyla ir iš Liberalų sąjūdžio stovyklos. Tiesa, užsimenama, kad į Kauno merus gali kandidatuoti kultūros ministras Simonas Kairys.

Rašyti komentarą
Komentarai (179)

neonutei

Mes tai ne.Nerašinėk už visus.Ale tai kremlinė.

onute

Tauta parodė kad konservai skverniniai liberastai lgdp lkp istai ir visokie ananistai turi but teisi Jusu pagelba unisonu su ta valdžiuke parodo kad jus už tai už lietuvos sunaikinima ukru užveisima o savo lietuvius ir ju vaiku stumima i skurda Turi būti panaikinamos svetymos vėliavos musu lietuvėlėje Tauta ar nematot koks pavojus gresia lietuvybei Baikit orlauskai karbauskiai su tom paramom ukrijai gal baikit bijoti lanzdbergo nuosėdos grybės pišės ir alinti musu senolius vaikučius jus turit nesikišti i ta ju slavu tarpusavio peštynes Tegul ukrai su nausėdos pišės pagelba gina zelenski ir jo AZOVO šaika bet mes nenorim ir nematom reikalo kištis i ju kur veisiasi nacizmas reikalus Turim savo bėdu Tai daugumos prastu žmoniu nuomonė kuri sklando krautuvėse poliklinikose kur sueina daug žmoniu

kauniete

BALSUOSIU TIK UŽ VALSTIEČIU SKIRTA ŽMOGU NES PASITIKIU TA TAUTOS PARTIJA JEIGU KAUNAS IŠSIRINKS VERYGA KAUNE VAGYSTĖS IR GIMINIU IDARBINIMAI BAIGSIS KAUNAS PEREIS I KARBAUSKIO RANKAS IR AFEROS BAIGSIS TIKĖKIMĖS KAD KAUNAS BUS PATVARKYTAS KAIP NAISIAI
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS