Katėms simpatijų nejaučiančių žmonių neerzins ant šlaito joms įrengti nameliai | KaunoDiena.lt

KATĖMS SIMPATIJŲ NEJAUČIANČIŲ ŽMONIŲ NEERZINS ANT ŠLAITO JOMS ĮRENGTI NAMELIAI

Praėjusių metų pabaigoje Kaune, Biržiškų gatvėje, atsirado puikiai įrengti nameliai katėms. Jie pastatyti ant šlaito, visai šalia Trijų Mergelių tilto.

„Pirmąją 2020-ųjų metų dieną su drauge nutarėme pasivaikščioti po Panemunės šilą. Į jį ėjome Biržiškų gatve. Ant šlaito, netoli Trijų Mergelių tilto, pamatėme katėms įrengtus jaukius namelius. Labai apsidžiaugėme, kad yra gerų žmonių, mylinčių gyvūnus“, - portalui kauno.diena.lt pasakojo Kovo 11-osios gatvėje gyvenanti kaunietė.

 

Pasak jos, nameliai katėms įrengti geroje vietoje, ne prie daugiabučio, todėl neerzins žmonių, nemėgstančių šių gyvūnėlių.

 

Kauno gyventojai, norintys šerti ir rūpintis benamėmis katėmis, turi gauti seniūnijos leidimą. Seniūnas kačių globėjams turi nurodyti vietą, kurioje katytės gali būti šeriamos.

 

„Manau, kad parinkta puiki vieta, kur nedaug žmonių, atokiau nuo kelio, kuriuo važiuoja transportas“, - teigė moteris.

Kaune planuojame įrengti dar penkis tokius namelius. Dabar ieškome vietų, kur galėtume juos pastatyti.

 

Šią savaitę apsilankiau nurodytoje vietoje. Kačių nameliai tvarkingi, gyvūnams įrengtos penkios angos. Namelių viduje – šienas. Šalia jų – indeliai su ėdalu ir vandeniu. Tuo metu nebuvo tik tų, kuriems visa tai skirta – katinų.

 

Ant namelių užrašyta: „Čia – mano namai. Pati jų sutvarkyti negaliu, bet tu gali man padėti pakeisdamas šieną ir surinkdamas maisto likučius. Mane maitinti galima sausu kačių maistu. Šalia būtų puiku ir indelis šviežio vandens“.

 

Nameliais pasirūpino Gyvūnų globėjų asociacija. „Šiuos namelius pastatėme praėjusių metų gruodžio mėnesį, prieš pat Naujuosius metus. Kaune planuojame įrengti dar penkis tokius namelius. Dabar ieškome vietų, kur galėtume juos pastatyti. Jas parenka seniūnija“, - portalui kauno.diena.lt pasakojo Kauno regiono gyvūnų globos darbuotojas.

 

Pasak jo, pastatytuose nameliuose kates prižiūrės jau ne Gyvūnų globos darbuotojai, o netoliese gyvenantys žmonės. „Iš gyventojų yra paskirtas žmogus, atsakingas už nameliuose esančių gyvūnėlių priežiūrą“, - informavo pašnekovas.

 

Praėjusių metų rugsėjo mėnesį netoli šios vietos, vos už keliasdešimt metrų, buvo pastatytas nedidelis, labai kuklus namelis katėms. Tačiau jis katinams per šaltas, su didele anga. Spalio mėnesį katyčių jame dar būdavo, o nuo vėlyvo rudens nebesimatė.

 

 

 

GALERIJA

  • Katėms simpatijų nejaučiančių žmonių neerzins ant šlaito joms įrengti nameliai
  • Katėms simpatijų nejaučiančių žmonių neerzins ant šlaito joms įrengti nameliai
  • Katėms simpatijų nejaučiančių žmonių neerzins ant šlaito joms įrengti nameliai
Gairės: skaitytojo naujiena, katės, nameliai katėms, Biržiškų gatvė, Gyvūnų globėjų asociacija, Gyvūnai
Rašyti komentarą
Komentarai (69)

buvau pažiūrėt

tų namelių.Pirmiausia,tai restoras Trys mergegelės yra toli nuo tilto,tad kodėl rašoma,jog netoli Trijų mergelių tilto,man tai nesuprantama,bet čia menkniekis.Nuėjau apžiūrėt tų namelių.Pasibaisėjau tokių nemokšumu .Nameliai būtų kaip ir neblogi jei būtų atsižvelgta į išmatavimus,o apie lentutę vištom atsitūpt ,tai be žodžių. Priėjimas išvis tragiška,purvas,nepatogumas nei ateinantiems padėt maistą,nei katėms.Kritikuoju,nes puikiai žinau kokio dydžio reikalingi nameliai ir kokia turi būti aplinka.O kad užčiaupt nieko neveikiančius, o tik siūlančius padaryt kažką,nors patys niekada nieko nedaro,tai drąsiai atkertu, jau padariau ir katės ten puikiai jaučiasi.

KAIMIETE

Kas padeda katems tie ir zmonems padesPagarba gyvunu miletojams

alio

Dar reikia dresuotojo kad kates pripratintu ten sedet...Ko jis ten lys?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS