Kaunietės įvaikinimo dramos atomazga: teismas tarė galutinį žodį | KaunoDiena.lt

KAUNIETĖS ĮVAIKINIMO DRAMOS ATOMAZGA: TEISMAS TARĖ GALUTINĮ ŽODĮ

  • 73

Šiandien paaiškėjo, ar teismas leidžia šeimai iš Naujosios Zelandijos įsivaikinti mergaitę, gyvenančią Kaune. Ši tarptautinio įvaikinimo byla sukėlė didžiulį atgarsį, į viešas diskusijas įsitraukė ne tik visuomenė, bet ir Seimo nariai.

Portalas tv3.lt, skelbia, kad mergaitę nuspręsta leisti įvaikinti į Naująją Zelandiją, tačiau Vilniaus apeliacinio teismo atstovė spaudai Vilma Budėnienė portalui kauno.diena.lt teigė tokios informacijos negalinti nei patvirtinti, nei paneigti.

„Apeliacinis teismas visapusiškai įvertinęs visas reikšmingas aplinkybes, šiandien priėmė procesinį sprendimą“, – žurnalistams po posėdžio sakė teismo atstovė.

Pasak jos, nagrinėjant bylą, buvo dar kartą išklausyta mergaitės nuomonė.

Teismo atstovės teigimu, mergaitės apsisprendimas buvo labai svarus veiksnys.

Apeliacinio teismo teisėjų kolegija šią civilinę bylą dėl mažametės, kuri turi suaugusių brolių ir seserų, įvaikinimo išnagrinėjo dar kovo 7 dieną. Iš anksto įspėta, kad verdiktas nebus viešas, nes to nenumato įstatymai.

Teismo atstovai argumentavo, kad siekiant apsaugoti vaiko interesus neskelbiama ir tokio procesinio sprendimo rezoliucinė dalis.

V. Budėnienė, kai viešojoje erdvėje pasklido žinių apie galimai priimtą teigiamą šeimai iš Naujosios Zelandijos sprendimą, tepakomentavo, kad sprendimas priimtas atsižvelgus į vaiko interesus ir visas aplinkybes.

„Suprantame visuomenės norą žinoti, tačiau šiuo atveju vaiko interesai yra svarbiau”, – sprendimą neviešinti informacijos motyvavo bylą nagrinėję teisėjai. 

Į Apeliacinį teismą kreiptasi po Vilniaus apygardos teismo 2019 m. sausio 16 d. sprendimo netenkinti sutuoktinių poros iš Naujosios Zelandijos prašymo leisti įvaikinti tuomet dar devynmetę.

Teismas dėl devynmetės iš Kauno įvaikinimo

Butauto Barausko nuotr.

Nepalankų sprendimą skundė mažametės globėjas pagal įstatymą – Kauno globos namai, nes jų atstovai yra įsitikinę, kad tai neatitinka mergaitės interesų, tai yra, procedūriniai dalykai buvo iškelti aukščiau vaiko valios.

Tik iškilus į viešumą apie tarptautinį įvaikinimą sesę globoti pasišovė užsienyje gyvenantis mergaitės brolis Arūnas Leščiauskas. Tačiau vėliau jis sakė pritarsiąs sesers pasirinkimui.

Mergaitės globos staiga ėmė siekti ir šeima iš Alytaus. 

Kauno globos namų atstovai yra tvirtinę, kad mergaitė nori gyventi su šeima iš Naujosios Zelandijos, su jais jau senokai palaikanti ryšį. Šioje šeimoje gyvena du įvaikinti berniukai taip pat iš Lietuvos.

Rašyti komentarą
Komentarai (73)

...

Panašu kad šis teismo sprendimas bus vienas iš paskutinių vinių į teismų sistemos karstą: prasidėjo bankų griūtis (į ką 'mūsų' LB žiūrėjo?), dabar tas pats ir pasaulinės teismų sistemos laukia, laikas ir su šia 'mafija' (!?) baigt.

Blizgesys

O man pasirodė Kad aš mergaitės vietoj niekaip nenorėčiau eiti į tuos ponios iš Alytaus išblizgintus namus.Ką ten veikt- tik vaikščiot ant pirštų galų.Ne ne ,tokios globos nenoriu

Palyginimui

Vasara per tv parode mergaites kambari is N. Zelandijos , kiti aikciojo , koks grazus ruzavas kambarys. Kurie neaikciojo ir pakomentavo , kad net stalo ten nera. Buvo nuostabi laida per tv ir parode kambari verslininku is Alytaus , nieks neaikciojo , bet paziureti buvo tikrai ka. Ir namai ir tariamas mergaites kambarys ir Verslininke , matosi , kad mergaite cia galejo pasiekti labai daug. Aciu, Verslininkei is Alytaus, kad palikot ir mergaitei gera zodi ir nora ja pasirupinti ir mes zmones siunciame Jums Didziule Padeka uz Jusu Kilnu Tiksla! Telaimina Jus Dievas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS