Kaunas gatvių remontui per trejus metus galės išleisti iki 164 mln. eurų | KaunoDiena.lt

KAUNAS GATVIŲ REMONTUI PER TREJUS METUS GALĖS IŠLEISTI IKI 164 MLN. EURŲ

Kaunas gatvių remontui per trejus metus ketina išleisti iki 164 mln. eurų. Dėl užsakymų, kaip ir iki šiol, konkuruos trys kelių statybos bendrovės – „Kauno tiltai“, „Kauno keliai“ ir „Autokausta“.

Konkursą laimėjusios įmonės preliminarias sutartis pasirašė pirmadienį, jos galios iki 2022-ųjų lapkričio, nurodoma viešųjų pirkimų portale.

Pasak Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio, sutarties vertė yra maksimali, tačiau darbams gali būti išleista ir mažiau. 

„Vyko konkursas, pasirašyti preliminarūs darbų kiekiai su tų darbų maksimaliais įkainiais. Toliau vyksta atnaujintas varžymasis, yra atrinktos trys kompanijos, kurios pasiūlė mažiausią kainą ir su jomis pasirašytos sutartys“, – BNS sakė A. Pakalniškis.

„Ruošiamės su šita sutartimi kitų metų sezonui, tam yra pasiruošta, per žiemą norėsime patvirtinus tam tikrus finansavimus pirkti pačius darbus ir iš pat ankstyvo pavasario startuoti su darbais“, – pridūrė jis. 

Gatvės bus tvarkomos Aleksoto, Panemunės, Šilainių, Vilijampolės, Centro, Dainavos, Eigulių, Gričiupio, Petrašiūnų bei Žaliakalnio seniūnijose.

2016 metais Kauno savivaldybė buvo pasirašiusi iki 170 mln. eurų vertės gatvių remonto sutartis su „Kauno tiltais“, „Kauno keliais“ ir bendrovių „Autokausta“ ir „Autokausta keliai“ konsorciumu.

Kaip BNS informavo savivaldybė, per trejus metus pagal šias sutartis darbų atlikta už beveik 60 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Rokas

O kada bus tvarkomi Rokai. 30 METŲ ESAME KAUNO MIESTO DALIS. KELIAI LOPYTI SULOPYTI , KANALIZACIJOS ŠULINIAI IŠŠOKĘ Į VIRŲ. PER ROKUS GALI VAŽIUOTI 40 KILOMETRŲ PER VALANDĄ, NES GALI IŠKRISTI DANTYS. BAISU GYVENTI TOKIAME BARDAKE.

> šilainiui

paimi ir užtaisai duobias, o babkias mokė carui

0

Visvaldas žadėjo ir savo milijoną pridėti, užasfaltuos viską!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS