Kaunas pateikė staigmeną šių metų Europos kultūros sostinėms | KaunoDiena.lt

KAUNAS PATEIKĖ STAIGMENĄ ŠIŲ METŲ EUROPOS KULTŪROS SOSTINĖMS

  • 6

Į Kauno gatves išriedėjo troleibusai, sveikinantys 2019 m. Europos kultūros sostines Materą, Italijoje, ir Plovdivą, Bulgarijoje. Juos menininkai papuošė pagal šių kultūros sostinių stilistiką.

„Norėjome pateikti staigmeną Plovdivo ir Materos gyventojams, originaliai pasveikinti šias kultūros sostines, o kartu skleisti žinią užsienyje, kad 2022 metais Kaunas taps Europos kultūros sostine“, – sako „Kaunas 2022“ atstovai.

Tiesa, prieš oficialiai pristatant troleibusus, Plovdivą sveikinantis troleibusas buvo užfiksuotas Kaune apsilankiusio bulgaro. Telefonu daryta nuotrauka vyras pasidalino „Facebook“ tinkle ir netikėtai sulaukė šimtų pasidalinimų ir tūkstančių reakcijų.

„Kaunas 2022“ atstovų džiaugsmui, šis nutikimas rodo, kad išpuošus troleibusus, sklinda žinia ir apie Kauną.

Plovdivo ir Materos troleibusai yra didesnio Kauno miesto savivaldybės projekto „Atia senienos, labas naujienos!“ dalis. Atsisveikinant su senaisiais, jau atitarnavusiais troleibusais, net 100 senųjų troleibusų skirta gatvės menui.

Kauno menininkai ir kūrybinės organizacijos gali teikti savo troleibuso apipavidalinimo idėjas, o geriausios yra realizuojamos. Metų gale bus surengta šių troleibusų paroda. Projekte aktyviai dalyvauja ir „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ komanda.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

...

KO ta STT flegmina, kodėl krabui leidžia Kauną niokot?

issidirbinejimas

Vilnius veza uz 0,65 lito,0 Kaune tai po lita ir tai i pakrascius negali nei nuvaziuoti,nei atvaziuoti,nei darbo pasiekti svenciu ir savaitgaliu dienomis.Gal kam ir naudinga yra teplioti griuvenas,bet cia tai jau skonio reikalas,kiek girdeti tai zmones tik saiposi,kad pinigai taskomi kur visai nereikalinga.Gal kokia vargingai gyvenancia seima ant koju pastatyti butu nepalyginamai solidziau

klaipėdietis

tikriausia dar labiau brangins važiavimą miesto transportu Kaune-tą jie moka per 2 metus vieningas Kaunas jau du kart brangino važiavimo kainą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS