Kaunas toliau valosi nuo bešeimininkių „pamestinukų“: jau nutempta beveik 300 | KaunoDiena.lt

KAUNAS TOLIAU VALOSI NUO BEŠEIMININKIŲ „PAMESTINUKŲ“: JAU NUTEMPTA BEVEIK 300

  • 2

Įvairios miesto, parduotuvių ir daugiabučių namų aikštelės buvo tapusios ir nebevažiuojančių automobilių lauko garažais. Dažnai šeimininko nebeturintys seni automobiliai užima vietą ir gyventojai negali ja naudotis. Kaunas jau kurį laiką švarina aikšteles ir tokį turtą paverčia metalo laužu.

„Parduotuvių aikštelės, daugiabučių kiemai ir kitos viešosios erdvės vaduojamos nuo ilgus metus trūnijusių nenaudojamų automobilių. Nuo metų pradžios sulaukėme 451 pranešimo apie neeksploatuojamas transporto priemones. Iki šiol 298 „pamestinukai“ jau pašalinti iš įvairių aikštelių“, – skelbia Kauno miesto savivaldybė.

Paprastai gyventojai praneša, kad tam tikroje aikštelėje ilgą laiką stovi automobilis. Dažnai jis jau nebeturi galiojančios techninės apžiūros, kartais trūksta net valstybinių automobilio registracijos numerių, todėl tampa sudėtingiau identifikuoti šeimininką. Apleistos transporto priemonės tampa r benamių prieglobsčiu, traukia šiukšles. Negana to, iš prarūdijusių bakų gali į aplinką patekti naftos produktų. Nereikia pamiršti, kad neeksploatuojami automobiliai sukuria ir vizualinę taršą, todėl miestas sulaukia skundų dėl tokių turto.

Iki šiol 298 „pamestinukai“ jau pašalinti iš įvairių aikštelių.

„Nenaudojami ir neprižiūrimi automobiliai ne tik užima vietą, bet ir kelia pavojų aplinkai. Iš jų gali išsilieti tepalai ar kiti skysčiai. Todėl primename kauniečiams, kad pastebėję nenaudojamas transporto priemones, apie tai galima pranešti ir specialistai pasirūpins bešeimininkiais automobiliais“, – nurodė miesto specialistai.

Pagal nustatytą tvarką, iš pradžių ant tokio automobilio atsiranda įspėjimai, kad šeimininkas jį pašalintų ir atlaisvintų vietą. Jei šeimininkas neatsiliepia, automobilis nutempiamas ir kurį laiką saugomas miesto aikštelėse. Jei ir tada niekas nepasigenda automobilio, jis yra utilizuojamas.

Apie apleistus ir tik vietą užimančius automobilius galima pranešti telefonu 8 37 222 530 arba el. paštu viesosios.tvarkos.skyrius@kaunas.lt

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kostas

Kalnieciu gtv prie Maximos su siukslem prikrautas masiniukas stovi ir taip nera vietu o cia pastate ir viskas

Eikit peklon su savo Gavnopoliais

Prieš 8 pastotę ant vejos viena tokia gelda,su šiukšlių maišais apdengtu stogu,jau keli metai stovi.Ne tik trugdo matomumui,bet ir darbuotojams,kurie tvarko aplinką.Pasitaiko ir avarinių situacijų,nes pats savininkas išvažiuodamas su kitu automobiliu atbulomis, nemato ar kelias laisvas ir užkiša tuo metu posūkį darančiam asmeniui.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS