Kaune duris atvėrė lenktynininkų rengimo centras | KaunoDiena.lt

KAUNE DURIS ATVĖRĖ LENKTYNININKŲ RENGIMO CENTRAS

  • 1

Kaune duris atvėrė pirmasis Baltijos šalyse automobilių ir motociklų lenktynininkų fizinio rengimo centras „Fitness for race“. Jo įkūrėjas treneris Mindaugas Pocius jau kelerius pastaruosius metus specializuojasi būtent tokio pobūdžio sportininkų rengime.

Anksčiau M. Pocius dirbo su rankininkais, lengvaatlečiais, buvo Lietuvos krepšinio „U-20“ rinktinės fizinio rengimo treneris. Tačiau save cento kūrėjas atrado ruošiant būtent lenktynininkus.

„Viskas prasidėjo seniai, kai teko užsiimti keturračių sportu. Tada pamačiau, kad lenktynininkai mažai laiko skiria savo fizinei formai, o kai kurie jų net apšilimo nedarė prieš lenktynes. Tai glumino, todėl nusprendžiau tam padaryti galą,“ – pasakoja įkūrėjas.

Pamažu jis įtikino vis daugiau sportininkų, kad puiki fizinė forma gali smarkiai lemti rezultatą. Tokiu būdu vis daugiau motociklininkų ėmė treniruotis pas M. Pocių.

Vėliau Mindaugas rengė seminarus motociklų ir automobilių profesionalams.

„Dabar turiu daugiau kaip dvidešimt lenktynininkų iš įvairių sporto šakų – motokroso, ralio-kroso, žiedinių lenktynių, ralio, netgi vandens motociklų sporto. Neseniai mano auklėtinis tapo Europos vandens motociklų sporto vicečempionu,“ – pasakoja M. Pocius.

Šiame sportinio rengimo centre įrengtos dvi salės su specialiai sportininkams skirtais treniruokliais. Taip pat automobilio valdymo treniruoklis, daug pratimų koordinacijai, reakcijai, koncentracijai stiprinti ir lavinti.

„Kiekviena automobilių ar motociklų sporto šaka skiriasi, todėl skiriasi ir tos šakos lenktynininkams keliami reikalavimai. Vieniems būtina didelė ištvermė, kitiems – staigi reakcija, tačiau yra keletas pagrindinių dalykų, kurie vienodi visiems. Dėl šių priežasčių savo programą pritaikau prie kiekvieno sportininko poreikių,“ – pasakoja M. Pocius.

Treneris pirmiausia stengiasi pažinti ne tik naujai atėjusį naujos sporto šakos lenktynininką, bet ir įsigilinti į tą lenktynių šaką, kuriose jis dalyvauja. Labai svarbu suvokti, kokios varžybos laukia, ir pagal šakos specifiką paruošti programą.

M. Pocius dažnai pačių varžybų metu rūpinasi ne tik tinkamu lenktynininkų fiziniu pasiruošimu, tačiau ir jų maisto racionu, paruošia specialius papildus, kad sportininkas viso lenktynių savaitgalio metu išlaikytų maksimalią fizinę formą ir koncentraciją.

„Vienose lenktynėse svarbi ištvermė, kitose – greita reakcija ir tikslūs judesiai. Iš pradžių analizuojame, ko sportininkui trūksta, tuomet pagal jo lenktynių specifiką ir žmogaus fizinę būklę dirbame akcentuojant tas sritis, kurios yra silpniausios, – sako M. Pocius. – Šiuo metu mūsų centre reguliariai lankosi dvi dešimtys lenktynininkų.“

Savanorių pr. įsikūręs fizinio rengimo centras yra, ko gero, vienintelis toks Baltijos šalyse. Jame sportininkams sudaromos ne tik fizinio pasiruošimo programos, bet ir koreguojamas maitinimas, sudaromos dietos.

GALERIJA

  • Kaune duris atvėrė lenktynininkų rengimo centras
  • Kaune duris atvėrė lenktynininkų rengimo centras
  • Kaune duris atvėrė lenktynininkų rengimo centras
  • Kaune duris atvėrė lenktynininkų rengimo centras
  • Kaune duris atvėrė lenktynininkų rengimo centras
  • Kaune duris atvėrė lenktynininkų rengimo centras
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Klausimas

ar tas centras drauge su mero sūnumi dirbs labdarai, nes patalpas savivaldybė dešimčiai metų dykai atidavė?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS