Kaune gimusiam ketvertukui skiriama 18 tūkst. eurų, o tėvas – žinomas teisėsaugai | KaunoDiena.lt

KAUNE GIMUSIAM KETVERTUKUI SKIRIAMA 18 TŪKST. EURŲ, O TĖVAS – ŽINOMAS TEISĖSAUGAI

  • 39

Beveik prieš mėnesį Kauno klinikų Akušerijos ir ginekologijos klinikoje gimė ketvertukas. Vakar išplatinta informacija, kad šeimai skiriama solidi socialinė išmoka, tačiau aiškėja ir daugiau pikantiškų detalių apie vaikučių tėvą.

Kaip jau rašyta, spalio 18 d. jaunai šeimai iš Panevėžio gimė trys sūnus ir dukra, du berniukai – identiški dvyniai.

Ketvirtą dešimtį pradėjusiai gimdyvei tai pirmas nėštumas. Moteriai buvo atlikta Cezario pjūvio operacija. Operacinėje tuo metu dirbo apie 20 medikų komanda.

Gydytojų vertinimu tai – unikalus atvejis, nes du dvyniai iš skirtingų kiaušinėlių – brolis ir sesė, o du broliai iš vieno – identiniai dvyniai.

Kitą dieną po ketvertuko gimimo Kauno klinikose surengtoje spaudos konferencijoje medikai sakė pastebintys, kad daugiavaisio nėštumo atvejų daugėja. Vienas iš tai lemiančių veiksnių platesnis pagalbinių apvaisinimo priemonių naudojimas.

Sustiprėjusius mažylius, grįžusius į Panevėžį, su malonia žinia pasitiko Panevėžio miesto savivaldybė.

„Lapkričio 13 d. savivaldybės taryba nusprendė skirti 18 240 Eur materialinę paramą panevėžiečių Viktorijos ir Andriaus Paltanavičių šeimai, kuriai spalio mėnesį gimė ketvertukas – trys sūnūs ir dukra“, – rašoma savivaldybės internetiniame puslapyje.

Oficialiame pranešime teigiama, jog tikimasi, kad tai padės spręsti finansines kasdienes problemas aprūpinant keturis vaikus ir žymiai parems daugiavaikę šeimą. Lėšos bus pervestos į kūdikių mamos banko sąskaitą.

„Pinigai skirti pagal vienkartinių pašalpų skyrimo ir mokėjimo tvarką – maksimali išmoka vienam šeimos nariui negali būti didesnė kaip 80 BSI (bazinė socialinė išmoka, šiuo metu 38 Eur)“, – aiškinamas paskirtos sumos išskaičiavimas.

Tėvas – spalvinga asmenybė

Pasklidus šiai informacijai, pasigirdo įvairių, net prieštaringų nuomonių. Šiandien ima aiškėti to priežastys. 

Kaip praneša TV3, daugiavaikis tėvas – gana spalvinga asmenybė. Jis buvo nuteistas garsioje Svainijos savininkų reketo byloje, Paltankės pravarde žinomas vyras yra teistas ir už užpuolimą.

„Tas asmuo policijai gerai žinomas, siejamas su nusikalstama organizuota grupuote, kuri savo laiku labai aktyviai užsiiminėjo reketu ir dabar jis laikas nuo laiko sušmėžuoja istorijose, susijusiose su futbolo lažybomis“, – TV3 pasakojo Seimo narys Povilas Urbšys.

Rašyti komentarą
Komentarai (39)

as

Tai kur tas ketvertukas gime Kaune as Panevezyje

as

Tai kur tas ketvertukas gime Kaune ar Panevezyje.Ziurekit ka rasot

Kęstas

Iš kur pinigai Lietuvos vaikų atiminėjimui? Atims tavo namą. Taupote namui? Dabar svarstomas įstatymo projektas siūlo, kad tokie, kaip jūs, saugotų pajamas pagrindžiančius dokumentus dešimt metų. Kitaip jūsų namą atims valstybė. "Net Lietuvos teisės instituto atstovas Skirmantas Bikelis kritikuoja šį siūlomą dešimties metų turto įgijimo terminą. „Ar Lietuvos mokesčių įstatymai iš tiesų reikalauja, kad asmenys tiek laiko saugotų pajamas pagrindžiančius dokumentus? O jeigu ne – kiek pagrįsta būtų reikalauti iš asmenų pagrįsti turtą, įsigytą prieš tiek metų?“, – klausimą kelia jis." Kam valstybei jūsų namas? Brangiai kainuoja vaikus iš mamų atiminėjančių socialinių darbuotojų išlaikymas. Lietuviškų pasų atiminėjimas iš emigrantų irgi reikalauja daug brangaus personalo pastangų. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS