Kaune į pamokas rinksis didžiausia šalies klasė: žinomi žmonės laukia šios dienos | KaunoDiena.lt

KAUNE Į PAMOKAS RINKSIS DIDŽIAUSIA ŠALIES KLASĖ: ŽINOMI ŽMONĖS LAUKIA ŠIOS DIENOS

  • 2

Didžiausia Lietuvoje pamoka, iš kurios nesinorės pabėgti – į Kauno „Žalgirio“ areną jau antrą kartą kviečiami šalies vyresnių klasių moksleiviai ir jų mokytojai, ieškantys nevadovėlinių sėkmės istorijų ir įkvėpimo būsimiems gyvenimo iššūkiams.

Kovo 20 d. savo patirtimi, netradiciniais požiūriais 7 nemokamose pamokose – nuo fizinio iki lietuvių kalbos, matematikos – dalinsis gerai visuomenėje žinomi žmonės: atlikėjai, sportininkai, verslininkai, žurnalistai, keliautojai, kiti savo sričių specialistai.

Andrius Tapinas, Adrija Čepaitė, Indrė Stonkuvienė, Benediktas Vanagas, Vidas Bareikis, Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius – tik kelios pavardės iš daugybės pranešėjų, vienai dienai tapsiančių milžiniškos klasės mokytojais.

Atlikėjas V. Bareikis, vesiantis kūrybiškumo ir muzikos improvizacijos pamoką, sako renginiui pradėjęs ruoštis iš anksto. Susirinksianti daugiatūkstantinė mokinių minia jo negąsdina – pedagoginės praktikos jis įgijo dėstytojaudamas aktoriams Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, o kūrybiškumo ir motyvacijos paskaitas yra vedęs daugiau nei 40 Lietuvos mokyklų.

„Esu mokytojavęs ir penkerių metų vaikams, ir suaugusiems, todėl net ir didžiulė žiūrovų masė man neatrodo gąsdinanti. Tokio dydžio auditorijai pasirodyti man dar įdomiau, nes gali prisigalvoti įvairiausių priemonių. Žinau, kad į pamoką integruosiu vieną ar du savo kūrinius, tikiuosi, mokiniams patiks. Būti arenoje ir jos neišnaudoti būtų kvaila“, – įsitikinęs atlikėjas ir režisierius.

Mokyklą V. Bareikis prisimena su labai didele nostalgija ir tikina, kad mielai pakartotų tuos metus. „Mokykloje smagiai leisdavau laiką, nesijaudindavau, jei kas nors nepasisekdavo ir už tai esu dėkingas tėvams. Mokykloje svarbiausi ne dešimtukai ar dvejetukai, o sveikas požiūris į gyvenimą, mokslus ir bendraamžius“, – tvirtina žinomas vyras.

Mokykloje svarbiausi ne dešimtukai ar dvejetukai, o sveikas požiūris į gyvenimą, mokslus ir bendraamžius.

Kol moksleiviai semsis žinių iš ryškiausių asmenybių, mokytojų kambaryje su Lietuvos pedagogais savo patirtimi dalinsis Helsinkio universiteto švietimo profesorius Matti Merry. Profesorius prisidėjo prie Suomijos švietimo sistemos kūrimo ir plėtojimo įvairiomis formomis, konsultavo skirtingas Europos Sąjungos šalis analizuojant jų ugdymo turinį.

„Nuo to, kokią švietimo sistemą sukursime, priklauso Lietuvos gerovė. Tad investuoti į ateitį svarbu kiekvienam, o verslas – ne išimtis. Todėl palaikome ir skatiname projektus, kurie prisideda prie švietimo kokybės gerinimo. „Geriausia ever pamokų diena“ – vienas tokių projektų. Praėjusių metų renginys pasižymėjo puikia nuotaika ir įdomiais pranešimais. Tikiuosi, kad ir šiemet renginys įkvėps dalyvius domėtis, tobulėti ir drąsiai siekti savo svajonių“, – sako vienas iš renginio iniciatorių, „Maxima“ grupės vadovas Dalius Misiūnas.

Renginio svetainėje visos šalies moksleiviai gali nominuoti mokytojus, kurie, jų nuomone, šiemet verti kiečiausio mokytojo vardo. Konkurso laimėtojui atiteks projekto rėmėjų įsteigtas prizas – 1500 eurų pasirinktam edukaciniam projektui įgyvendinti.

Pernai metų balsavime iš visų nominuotų mokytojų „Kiečiausio mokytojo“ apdovanojimas atiteko Rietavo Lauryno Ivinskio gimnazijos anglų kalbos mokytojai Audronei Rupšienei. Pedagogė prisimena, kad ne iškart suprato, kaip jai pavyko pelnyti šį įvertinimą.

„Be abejo, smagu, kad esi įvertintas, kad buvo toks didelis aktyvumas ne tik Lietuvoje, bet ir iš užsienio lietuvių. Iš pradžių galvojau, kad tai – tik vaikų žaidimas, jiems smagu, bet vėliau pradėjau galvoti, kad juk jei būčiau niekam tikusi mokytoja, nebūtų vaikai taip aktyviai balsavę“, – svarsto pedagogė.

Į renginį jau registravosi beveik 6000 moksleivių iš visos šalies, taip pat daugiau kaip 400 mokytojų. „Geriausioje ever pamokų dienoje“ organizatoriai tikisi sulaukti apie 10 tūkst. dalyvių.

GALERIJA

  • Martynas Starkus
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ALGIS

Nuotraukoje ale mokytojas .

Viskas gerai

Na taip, trečiadienį pamokos nueis šuniui ant uodegos. Galėtų tokius renginius daryti birželio mėnesį, kai mokiniai niekais mokykloje užsiiminėja pagal ryžosios ministrės norą. Tik. bijau, tada nepavyktų auditorijos surinkti: ne pamokų metu mokiniai neitų. Dabar gi mokytojai per prievartą vaikus suvaro. Negana to, dar stovi prie durų ir veja atgal į areną. Nežiūrint visų pastangų, "Akropolis" bus pilnas vaikų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS