Kaune įsikurs „Maltiečių sriubos“ karavanas: palaikyti atvyks ir D. Grybauskaitė | KaunoDiena.lt

KAUNE ĮSIKURS „MALTIEČIŲ SRIUBOS“ KARAVANAS: PALAIKYTI ATVYKS IR D. GRYBAUSKAITĖ

  • 14

Jau tampa gražia tradicija, kad maltiečių senelių paramos akcija „Maltiečių sriuba“ keliauja per Lietuvą primindama, kad Kalėdų laukimo laikotarpiu žmogiška atjauta ir gerumas turėtų būti svarbiausi, jų negalima pamiršti šventinio šurmulio metu.

Gruodžio 7 d. „Maltiečių sriubos“ karavanas įsikurs Kaune. Čia Rotušės aikštėje 12–18 val. Kauno maltiečiai miestiečius ir miesto svečius vaišins karšta sriuba. Renginio kulminacija numatyta 14 val. – maltiečių palaikyti atvyks prezidentė Dalia Grybauskaitė. Kiekvienais metais prie šios paramos akcijos prisidedanti prezidentė linki, kad žmonių gerumą visus metus jaustų tie, kurie patiria nepriteklių, yra vieniši ar sergantys, kuriems, trūksta draugiško apkabinimo ar pašnekesio.

Bendravimo džiaugsmą ir sotesnį kąsnį vienišiems ir skurstantiems į namus atneša maltiečiai. Kaune senelius, vaikus ir neįgaliuosius lanko 40 savanorių. Šių metų kauniečių akcijos tikslas – kad išsipildytų kalėdinė visų – ir savanorių, ir globotinių, svajonė. Labai reikia neįgaliesiems pritaikyto autobusiuko, nes dauguma lankomų žmonių turi judėjimo negalią. Todėl maltiečiai savanoriai neretai jiems būna vieninteliai pagalbininkai nuvykti ten, kur labai reikia – pas daktarą, į valstybines institucijas, bažnyčią ar prie artimųjų kapių. O kartais norisi tiesiog iškeliauti į gamtą su būriu draugų. Pavyzdžiui, praėjusią vasarą buvo išpildyta Kauno maltiečių globojamųjų svajonė pamatyti jūrą. Sunku patikėti, bet kai kurie senoliai jūrą matė pirmą kartą savo gyvenime.

Todėl jau šį šeštadienį kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami į Kauno Rotušės aikštę prisijungti prie maltiečių, palaikyti ir paremti, kad Kaune visus metus būtų daugiau linksmesnių, nevienišų ir sotesnių žmonių. Žmonės kviečiami atvykti su vaikais – tegul mažieji patiria dalijimosi džiaugsmo pamokas. Tie, kurie nemėgsta sriubos, bus vaišinami lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ specialiai akcijai iškeptu ir padovanotu tortu.

Maltiečiai atvykti prašo už tuos, kurie neprašo patys, tik tyliai laukia mūsų pagalbos. 

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

...

Ach - prie 'sovietų' ubagų jau nebuvo; keletas 'konservų' valdymo metų, ir ubagų - TUNTAI; - bet kaip Gabriukas praturtėjo!

ALGIS

TAI ČIA KAIP TARYBINIAIS LAIKAIS '' R A U D O N O J I G U R G U O L Ė ''

Kęstas

Kodėl mes turime važiuoti į Lenkiją pirkti visko? „Dar Lietuvos verslas nesupranta, kad geriau turėti lojalių klientų ir dėkingų darbuotojų, negu duoti jiems minimumą ir lupti iš jų paskutinius centus, kadangi jie nuolat bus pikti ir sukurs nesaugią atmosferą. Jeigu žmonės yra nepatenkinti, tai ir tas Lietuvos verslininkas gyvena nepatenkintų žmonių valstybėje. Manau, kad kol kas Lietuvos verslas savo gerovės ir savo komforto nesusieja su tuo, ką jis moka žmonėms ir kaip užkelia į kosmosą kainas“, – aiškino N. Oželytė. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS