Kaune vyksiantis „Fluxus“ festivalis ragins ištrūkti iš kasdienybės | KaunoDiena.lt

KAUNE VYKSIANTIS „FLUXUS“ FESTIVALIS RAGINS IŠTRŪKTI IŠ KASDIENYBĖS

  • 8

Kaune vyks spalvingasis „Fluxus“ festivalis, šiemet lankytojus kviečiantis ištrūkti iš kasdienybės pagal flux’iškas instrukcijas.

Šeštadienio vakarą „Fluxus“ pradininko Jurgio Mačiūno vardu pavadintame skvere, esančiame viduryje judrios sankryžos Parodos kalno papėdėje, bus švenčiama festivalio pradžia, pranešė organizatoriai.

Jį atidarys Kauno bendruomenių kurti pasirodymai, o 22 val. dalyviai kops į Parodos kalną, kurio viršūnėje lauks „Fluxus“ performansų miestelis.

Renginio metu 20–23 val. automobilių eismas Parodos gatve bus draudžiamas.

„Lietuvos bei užsienio menininkai kauniečiams ir miesto svečiams dovanos kolektyvinius išgyvenimus, improvizacijas, šokius, poetinės akcijas, ugnies skulptūras ir daugybę kitų siurprizų“, – teigiama pranešime spaudai.

Bus galima pamatyti per 30 performansų, septynias šviesos instaliacijas ir beveik 400 pasirodančių Kauno miesto ir Kauno rajono bendruomenių narių. Laukiama ir kūrėjų iš užsienio, pavyzdžiui, svečiai iš Lenkijos žada performansą, kurio metu atliks muziką sliekams, menininkas iš Ispanijos pakvies į muzikos dirbtuves.

Šių metų festivalio tema – iš kasdienybės ištrūkti raginančios „Instrukcijos“.

„Pamiršk nuobodžius informacinius lapelius, etiketes ir schemas. Užkopus į kalną tave pasitiks „Fluxus“ performansų miestelis, sproginėjantis keisčiausiais pasirodymais, o į patrakusį vyksmą įsitrauks kiekvienas apsilankęs. Festivalio erdvėje pabirusios flux’iškos instrukcijos kvies ištrūkti iš kasdienybės ir patirti rutiną aukštyn kojom“, – teigiama organizatorių kvietime.

„Fluxus“ festivalis Kaune vyksta nuo 2018 metų, jo metu keisčiausiais kostiumais pasidabinę persirengėliai kopia į Parodos kalną ir ten rengia pasirodymus.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Vartotojas

Nu baisus niekalas:) gal nustokit vaidinti mena

gaila

raudonkoncerviu neileido

fluxus yra menas pasipūtusiems kvailiams,

nieko neišmanantiems apie meną. Fluksus kolekcija - kas netilpo į krovininį, padegė. Bet teko gesinti, nes prie namų. Tai tas kas nesudegė tapo Vilniaus įsigytos už 5 mln USD kolekcijos pagrindu. Gerai miestą mekas išdūrė. Reikia tą kolekciją pamatyti - grynas niekalas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS