Kauniečiai baiminasi, kad juodas vanduo sugadins brangius įrenginius | KaunoDiena.lt

KAUNIEČIAI BAIMINASI, KAD JUODAS VANDUO SUGADINS BRANGIUS ĮRENGINIUS

Centre gyvenantys kauniečiai pranešė, jog vėl iš čiaupo bėga juodas vanduo. Jie baiminasi, kad nešvarumai neužkimštų brangių filtrų bei nesugadintų šildymo katilų. „Kauno vandenys“ gyventojams praneša, kad juodas vanduo butuose gali bėgti dar iki vasario.

Bijo sugadinti techniką

Į „Kauno dienos“ redakciją kreipėsi kaunietis Mindaugas ir nurodė, kad sekmadienį vakare E.Ožeškienės gatvės daugiabutyje iš čiaupo bėgo juodas vanduo. Pirmadienį jau bėgo švarus vanduo, tačiau niekas nedavė garantijų, kad jis bėgs ilgai. Specialistai informavo, kad iki vasario gali pasitaikyti atvejų, kai centrinėje Kauno dalyje gyventojus pasieks nešvarus vanduo. Tokie atsakymai ypač suglumino kaunietį, mat drumzlinas vanduo gali sugadinti brangius įrenginius.

Tenka ne tik pirkti geriamąjį vandenį, bet ir stebėti filtrus, ar šie neužsikimšo.

„Pas mus tiekiamas tik šaltas vanduo, karštą vandenį šildomės dujiniu katilu. Dėl to ir pikta, kad taip nutinka jau ne pirmą kartą, nes ne tik negalime gerti vandens, bet tai kenkia ir katilams bei kitiems įrenginiams. Tenka ne tik pirkti geriamąjį vandenį, bet ir stebėti filtrus, ar šie neužsikimšo. Teks dažniau kviestis meistrus, kad šie pravalytų sistemas“, – problemą dėstė kaunietis.

Mindaugą piktino ir tai, kad po įvairių vamzdynų pakrapštymų, gyventojams tenka nuleisti nemažai vandens tam, kad vėl pradėtų bėgti švarus vanduo. „Dabar turime nuleisti po kokius 2-3 kubus vandens, kol pradeda švarus bėgti. Tai jei visi namo gyventojai po tiek nuleidžia veltui, tai „Kauno vandenys“ gali neblogai pasipelnyti“, – pasisakė E.Ožeškienės gatvėje gyvenantis vyras.

Kur vykdomi darbai?

Bendrovė „Kauno vandenys“ gyventojus informavo, kad dabar vandentiekio linijos rekonstrukcijos darbai vykdomi įvairiose miesto vietose, todėl galimi geriamojo vandens sutrikimai ne tik centre.

„Šiuo metu pradėjus magistralinės vandentiekio linijos rekonstrukcijos darbus, kurie truks vasario vidurio, Centro ir Vilijampolės mikrorajonams geriamasis vanduo yra tiekiamas sumažintu slėgiu. Todėl savaime suprantama, kad galimas ir laikinas vandens kokybės pablogėjimas – drumstumas. Dėl vykdomų rekonstrukcijos darbų nepatogumus, susijusius su vandens drumstumu, gali patirti Senamiesčio, Centro, Panemunės, Žemųjų Šančių bei Vilijampolės mikrorajonų gyventojai“, – tokį atsakymą gavo gyventojai.

„Vandens drumstumą lemia avarinės būklės 600 mm. vandentiekio magistralinės linijos remontas. Šia linija tiekiamas pagrindinis vandens kiekis į Kauno miesto centro rajoną. Atjungus minėtą liniją, vanduo yra tiekiamas aplinkinėmis vandentiekio linijomis, dėl minėtos priežasties padidėjo vandens tekėjimo greitis ir vamzdynuose sukilo mangano bei geležies dalelės. Sulaukus gyventojų pranešimų, dėl pakitusios vandens kokybės, nedelsiant yra reaguojama -  tinklai ir įvadai į namus yra plaunami“, – specialiai portalui kauno.diena.lt papildomai informavo „Kauno vandenų“ atstovai.

Nurodoma, kad norint, jog vandens kokybė pagerėtų, bendrovė prašo gyventojų kreiptis į avarinę tarnybą dėl įvado praplovimo telefono numeriu 8 37 31 35 92.

Gali kompensuoti žalą?

„Kauno vandenys“ suteikė gyventojams vilties neprarasti pinigų, jei nešvarus vanduo sugadino filtrus. Bendrovė dalį išlaidų gali kompensuoti.

„Komisija spręs klausimą dėl kompensavimo už nekokybišką vandenį ir filtrus (šiuo atveju prašome pateikti mokėjimo kvitus). Apie sprendimą būsite informuoti.

Dėl kol kas blogos vandens kokybės prašome pakantumo ir supratimo, kad šiuo metu dauguma minėtų rajonų gyventojų susiduria su ta pačia problema ir visur vienu metu sutvarkyti neturime pajėgumų“, – gyventojams atsakė „Kauno vandenų“ specialistai.

Ne pirmas atvejis

Prieš maždaug pusantro mėnesio „Kauno dienos“ redakciją buvo užplūdę gyventojų skundai dėl juodo vandens. Tąkart skundus redakcija gavo iš Senamiesčio, centrinės Kauno dalies, Šančių ir kitų vietų.

Tąsyk purvinas vanduo žmonėms buvo tiekiamas beveik savaitę, tad pasipiktinę kauniečiai negailėjo kritikos. „Juozapavičiaus prospekte „Kauno vandenų“ tiekiamas vanduo bėga tamsus. Ne kartą jiems skambinome, tačiau niekas negali apsakyti, kada vanduo bus geras. Turime ką tik gimusį kūdikį, kurį apiprausiame iš parduotuvės perkamu vandeniu, tačiau skalbiniai neplauti, patys – taip pat nesiprausę, o „Kauno vandenys“ nieko nedaro“, – redakcijai anuomet skundėsi Šančių gyventoja.

Praėjusių metų pabaigoje vandenį taip pat sudrumstė tvarkoma vandentiekio linija. „Vykdomos magistralinių vandentiekio linijų rekonstrukcijos, todėl atlikus tinklų perjungimo darbus ir pasikeitus vandens tekėjimo krypčiai, vamzdyne pakilo susidariusios nuosėdos. Kitokio būdo pakeisti senus vamzdynus naujais nėra. Sprendžiant šį klausimą avarinės tarnybos brigados plauna vandentiekio linijas“, – juodo vandens priežastis tąkart aiškino bendrovės „Kauno vandenys“ technikos direktorius Dainius Gudavičius.

Specialistai žadėjo, kad situacija pasitaisys po kelių dienų, todėl šį kartą gyventojai vėl nustebo, kad centrinėje dalyje vėl pradėjo bėgti juodas vanduo. Kauniečiai nerimauja, kad galbūt praėjusį kartą tvarkant vandentiekį ne viskas iki galo buvo padaryta, todėl drumzlino vandens tiekimas stringa ir dabar.

Gairės: skaitytojo naujiena, kauniečiai, nešvarus vanduo, Kauno vandenys, įrenginiai
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Jonas

Žaliakalnio gyventojams taip pat toks vanduo,tai geras,tai drumzlinas ir spalvos neaiškios.

Kaunietis

Vandens filtrus sugadino,su kitais įrenginiais neaišku kas bus.Manau Kauno vandenys reiks paduoti į teismą už padarytą žalą,turės atlyginti ir moralinę žalą.Taip negalima ,savo ”žaidimais” padarė žalą vandens pirkėjams.

Kazka reik daryti

Nereikia noreti ,kad ir suremontuotu ir nepatogumu nejaustume,Taip nebuna.Bet kompensuoti nuostolius ,bent dalinai turetu,nes ir pelnai tiekeju neproporcingai dideli.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS