Kauniečiai kuria ironišką žiemos pasaką: kelininkai į vieną gatvę neužsuko nei karto | KaunoDiena.lt

KAUNIEČIAI KURIA IRONIŠKĄ ŽIEMOS PASAKĄ: KELININKAI Į VIENĄ GATVĘ NEUŽSUKO NEI KARTO

Paskelbus informaciją, jog net ir pagrindinėse Kauno gatvėse ryte buvo slidžių ruožų, į redakciją kreipėsi Ašmenos 1-osios gatvės gyventojai. Jie tikino, kad šioje Kauno vietoje kelininkų šią žiemą visai nebuvo, tad jau galima kurti tikriausias pasakas, kaip gyventojai vadavosi nuo sniego.

Gyventojų skundas

Portalo kauno.diena.lt skaitytojai pasidalijo informacija, kad dėl slidžių gatvių gyventojai vargsta Ašmenos 1-ojoje gatvėje.

„Noriu jums papasakoti Ašmenos 1-osios gatvės žiemos pasaką. Ištiko šią gatvę netikėtai žiema, nors gal ir visą Lietuvą. Prasidėjus didžiajam snygiui visi kaimynai bendrai kasėm sniegą, aikšteles atsikasėm, gatvę vairuotojai pravažinėjo. Čia nei karto nevalė ir nebarstė gatvės, tai ten dabar ne gatvė, o ledas“, – ironišką pasaką pradėjo sekti gyventojai.

Asociatyvi Vilmanto Raupelio nuotr.

Pasak kauniečių, ledas tapo nepravažiuojamas, nuolat stringa automobiliai, tad reikia kreiptis pagalbos į kaimynus. Kartais išvažiuoti padeda ir specialiosios tarnybos.

„Automobiliai užstringa, asmeniškai man šįryt iš parkavimo vietos padėjo išjudėti greitosios pagalbos medikas, stūmęs automobilį. Ačiū medikui, ištiesusiam ranką“, – teigiama redakcijai atsiųstame gyventojų skunde.

Nėra smėlio dėžių

Žmonės nurodė, kad dėl nevalytos gatvės ne kartą kreipėsi į savivaldybę, tačiau vis sulaukdavo lakoniško atsakymo, jog gatves prižiūrinčiai bendrovei perduota informacija, jog pavalytų ne tik šalia esančias Verkių ir Piliečių gatves, bet taip pat ir minėtąją Ašmenos 1-ąją gatvę.

Gavome šį gyventojo prašymą, todėl pabaigę pagrindinių kelių valymo ir barstymo darbus, išvalysime ir likusią šios gatvės atkarpą.

Gyventojai teigė, kad ir patys galėtų pasibarstyti tiek gatvę, tiek šaligatvius, tačiau čia nėra smėlio dėžės, kokios įprastai būda ties gyvenamaisiais namais ar viešojo transporto stotelėmis. Jei būtų atvežta smėlio, kelininkų nereikėtų kviestis, nes, kaip minėta, bendruomenė pati ėmėsi vaduoti gatvę iš sniego gniaužtų.

Kelininkų pozicija

Miesto gatvėmis besirūpinančios bendrovės „Kauno švara“ atstovas Jonas Trumpa nurodė, kad gyventojai, norėdami gauti smėlio-druskos mišinio ir juos pastoviai naudoti šalia daugiabučių namų įvažų ir t.t., turėtų kreiptis į namo administratorių arba bendrijos pirmininką. Taip pat, dėl smėlio dėžių galima kreiptis ir į rajono seniūniją.

„Kauno švaros“ atstovas nurodė, kad kelininkai pagelbės gyventojams, tačiau prioritetas – tos gatvės, kuriomis važiuoja autobusai ir troleibusai.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Pagal su savivaldybe suderintą pagrindinių ir papildomų Kauno miesto gatvių valymo ir barstymo sąrašus, mes valome tik tą Ašmenos 1-osios gatvės dalį, kuria kursuoja viešasis transportas. Visgi, mes vakar gavome šį gyventojo prašymą, todėl pabaigę pagrindinių kelių valymo ir barstymo darbus, išvalysime ir likusią šios gatvės atkarpą“, – nurodė „Kauno švaros“ atstovas.

Gairės: sniegas, gausis sniegas, Ašmenos 1-osios gatvės gyventojai, Ašmenos 1-oji gatvė, nevaloma gatvė, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (20)

valius

Roziu gatveje gyvenu 30 metu ir ne karto niekas nevale tai stebulas.

Pikta

Kaune neviena gatvė yra užmiršta, tarp tų daugelio gatvių nevalytų yra ir Krupavičiaus ir J.Totoraičio. Ne tik nenuvalo, bet ir šiukšlių nesurenka, nes neprivažiuoja. Vasara ir su greideriavimu vargstam kol prisiprašom. Kaimo keliai yra geresni, negu mūsų miesto kelias.

E

Kovo 11-osios g. nusukimas i Kovo 11-osios gimnazija link Chemijos g. lyg misko keliukas butu, o ne miesto gatve... cia pat tik ka pastatyta Ledo Arena.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS