Kauniečiai noriai imasi geriausio darbo | KaunoDiena.lt

KAUNIEČIAI NORIAI IMASI GERIAUSIO DARBO

  • 3

Praėjus mėnesiui po to, kai Kaunas oficialiai paskelbė siūlantis geriausią darbą, jau matyti pirmieji rezultatai. Susidomėjimą vaikų globos ir įvaikinimo galimybėmis išreiškė per pusšimtį šeimų ir pavienių žmonių, o maždaug kas trečias kreipęsis kaunietis nutarė išbandyti save kilnioje socialinėje veikloje.

Balandžio pradžioje vykusiame renginyje „Kauno vaikai. Jie turi mus“ Kauno miesto savivaldybės atstovai pristatė kampaniją, kuria siekiama plėsti profesionaliai parengtų laikinųjų globėjų gretas. Už šį darbą miestas pasirengęs mokėti padorų atlyginimą. Be to, ši iniciatyva kartu atlieka ir švietėjišką misiją paneigiant visuomenėje įsigalėjusius klaidingus stereotipus, kuomet vaikų globa tapatinama su įvaikinimu.

Pagrindinis tikslas – kad krizes patyrusių šeimų atžalos ar kitaip tėvų globos netekę mažieji kauniečiai neatsidurtų globos įstaigose, bet būtų saugiai apgyvendinti laikinųjų globėjų namuose.

Kaune globėjus ruošiantis vaikų gerovės centras „Pastogė“ per paskutinį mėnesį sulaukė 52 kauniečių, susidomėjusių vaikų globa. 11 iš jų pasiryžo dalyvauti gegužę vyksiančiuose mokymuose. Didžioji dauguma ketina tapti socialiniais globėjais, tačiau netrūksta susidomėjimo ir budinčiųjų, atokvėpio bei nuolatinių globėjų darbu. Dar penki kauniečiai kol kas galutinai neapsisprendė, bet svarsto tokią galimybę ir planuoja pateikti reikiamus dokumentus.

Kauniečiai noriai tampa šios kampanijos ambasadoriais skleisdami naujieną, apie tai kalbėdami, diskutuodami tiek namuose, tiek ir darbe ar kitur.

„Nuo pat pradžių sakėme, jog darnus bendradarbiavimas šioje srityje nulems gerus rezultatus. Dabar jau akivaizdu, jog tai visiška tiesa. Kauniečiai noriai tampa šios kampanijos ambasadoriais skleisdami naujieną, apie tai kalbėdami, diskutuodami tiek namuose, tiek ir darbe ar kitur. Į mūsų kvietimą atsiliepia vis daugiau pilietiškų miestiečių. Tai sustiprina tikėjimą, kad Kaune jau greitai išvis nebeliks vaikų globos namų“, – sakė Kauno mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Žinia apie Kauno siūlomą geriausią darbą sklinda plačiai ir už miesto ribų. Tam pasitelkti ne vien tradiciniai reklamos būdai skelbiant informaciją spaudoje, lauko stenduose, interneto portaluose, radijo stočių eteryje ir viešojo transporto ekranuose. Prie viešinimo kampanijos noriai jungiasi ir bažnyčia, įvairios organizacijos, verslo atstovai. „Pastogės“ darbuotojai aktyviai dalyvauja renginiuose susitikdami ir nuoširdžiai bendraudami su pretendentais, galinčiais imtis atsakingų globėjų pareigų. Daugiau informacijos apie tai – interneto svetainėje darbas.kaunas.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kas

ar gali kas pasakyti, kad Kauno meras neturi gerų gyvenimo sąlygų ar kad nesugebėjo užauginti gerų vaikų su auklėjimo įgūdžiais. Ir niekas jo neapkaltintų susigundžius "nemažais pinigais"...

Užauginti vaiką doru žmogumi

tai labai atsakingas darbas. Reikia turėti geras gyvenimo sąlygas, gyventi su šeima ir turėti vaikų auklėjimo įgūdžių. Abejoju, ar pavieniai augintojai gerai atliks savo pareigas. O ypač tie, kurie šiuo darbu susigundė dėl nemažų pinigų. Dieve, duok, kad vaikučiai patektų į geranoriškų globėjų rankas.

kažin

jei būtų geriausias darbas, tai pirmi savivaldybės ponai jo imtųsi...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS