Kauniečiai nuspėjo pavojų, bet savivaldybė nesiklausė | KaunoDiena.lt

KAUNIEČIAI NUSPĖJO PAVOJŲ, BET SAVIVALDYBĖ NESIKLAUSĖ

Biruliškių gatvėje perkėlus viešojo transporto stotelę į kitą vietą, kauniečiai tikino, kad greitai apšvietimo stulpas bus nudaužtas. Savivaldybė aiškina, kad toks sprendimas priimtas norint užtikrinti pėsčiųjų saugumą.

Portalo kauno.diena.lt redakciją pasiekė keli kauniečių skundai dėl Biruliškių gatvės. Kaunietis Mindaugas B. tikino, kad šioje gatvėje dabar eismo dalyviams labai nesaugu. Viskas pasikeitė tada, kai į kitą vietą buvo perkelta viešojo transporto stotelė bei gatvėje padaryti kiti pakeitimai.

„Norėčiau, kad paaiškintumėte, ar teisingai padaryta saugumo salelė Biruliškių gatvėje? Ar saugumo salelė gali būti įrengta ant posūkio? Ar tinkamais atstumais sustatyti kelio ženklai, nes pravažiuojantys sunkvežimiai juos dažnai užkabina. Be to, važiuojant link Elektrėnų gatvės, šalia salelės, yra apšvitimo stulpas, kuris, manau, pabus iki pirmo plikledžio. Beje, kodėl stotelė perkelta į molyną? Gal projektai daromi net nepažiūrėjus gyvai?“, – klausimų lavina kaunietis užpylė Transporto ir eismo organizavimo skyrių.

Tačiau ne jis vienas pastebėjo šią Biruliškių gatvės problemą. Socialiniuose tinkluose kauniečiai aptarinėjo, kad dabar čia tikrai nėra saugu. Kaip įrodymą feisbuko grupėje „Kur stovi policija Kaune“ internautai įkėlė nuotrauką, kurioje matyti, kaip įvyko avarija ir sunkvežimis kliudė prie kelio buvusį apšvietimo stulpą. Kauniečiai sakė, kad taip pat buvo kreipęsi į savivaldybę, tačiau jie jokių problemų nematė.

„Kai tą perėją pastatė, sakiau savivaldybei, kad kažkas tą stulpą nuraus, bet jie tik pajuokavo, kad pėsčiųjų gyvybė svarbiau nei sveikata tų, kurie į stulpą prisitrenks“, – rašė Diana S.

Ši gatvės atkarpa iš tiesų yra pakankamai siaura, tačiau būtent gyventojai pageidavo, jog čia būtų įrengta pėsčiųjų perėja ir viešojo transporto stotelė.

„Vingyje padaryti salelę, kur sunkvežimiai važiuodami pėsčiųjų ženklą nusuka, kita priešpriešais atvažiuodama atsuka atgal, nes kitaip netelpa. Na logikos nulis“, – apie dabartinį eismą Biruliškių gatvėje komentavo kitas grupės narys Linas B.

Portalas kauno.diena.lt paklausė Transporto ir eismo organizavimo skyriaus, kaip vertinama situacija Biruliškių gatvėje bei ar iš teisų egzistuoja problemų dėl to, jog buvo įrengta perėja ir perkelta autobusų stotelė.

„Ši gatvės atkarpa iš tiesų yra pakankamai siaura, tačiau būtent gyventojai pageidavo, jog čia būtų įrengta pėsčiųjų perėja ir viešojo transporto stotelė. Vairuotojų prašome būti itin atidiems ir neviršyti greičio. Apdaužytas stulpas artimiausiu metu bus pašalintas“, – komentavo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

GALERIJA

  • Kauniečiai nuspėjo pavojų, bet savivaldybė nesiklausė
  • Kauniečiai nuspėjo pavojų, bet savivaldybė nesiklausė
"Facebook" grupės "Kur stovi policija Kaune", skaitytojo nuotr.
Gairės: Biruliškių gatvė, viešojo transporto stotelė, stotelė, stulpas, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Tai kad

ne tik Biruliškių, visur dabar saugos aikštelės pašiktos taip, kad išsukant iš kryžminių gatvių arba suki stačiu kampu, arba aikštelę kliudai. Ir su stulpais panašios istorijos. Nežinau, gal kur nors Vičiūnų link Kaunas ir tikrai tvarkosi, bet kiek teko savo akim matyti - visur tik darkosi...

GAILA...BET

Noreciau kad velyva rudeni Keras apsilankytu Romainiuose ir pasedetu autobusu sustojimo stotelese,o dabar tai kvieciu ji bet kurioje stoteleje pabuti per normalu lietu.,neblogai ten ir per karsti,kai yra virs 20,o transporto reikia laukti apie valanda.Nerupi jam jo pareigos ir tarnavimas zmonems.

Kaunietė

Pastaruoju metu, Kaune tiesą žino tik valdančioji dauguma ir jų palaikomi Kauno miesto savivadybės darbuotojai. Visi kiti - nieko neišmano ir neverti būti išgirsti ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS