Kauniečiai piktinasi: aplink naujus konteinerius – purvynai | KaunoDiena.lt

KAUNIEČIAI PIKTINASI: APLINK NAUJUS KONTEINERIUS – PURVYNAI

Nauji požeminiai konteineriai dygsta įvairiose Kauno vietose, tačiau jais patenkinti ne visi. Gyventojai skundžiasi, kad įrengiant konteinerius, buvo sudarkyti žalieji plotai, o juos sutvarkyti nėra kam.

Į "Kauno dieną" kreipėsi Vėtrungės g. 10-ojo namo gyventoja Vaida ir papasakojo, kokių problemų pridarė naujai įrengti požeminiai atliekų konteineriai. Jie įrengti ties Vėtrungės g. 8-uoju ir 10-uoju namais. Čia po langais seniau žaliavo žolė, o dabar viskas išmalta, liko tik purvas ir grumstai.

"Kai statė tuos konteinerius, visą tą pievelę išdraskė. Buvo tikrai graži žolytė, o dabar – kažkokia nesąmonė", – piktinosi kaunietė.

Ji dėl sugadintos pievelės kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę, tikėjosi, kad aplink konteinerius bus sutvarkyta aplinka, tačiau atsakymas moterį gerokai nustebino.

Mes juk neprašėme tų konteinerių čia pastatyti. Jie patys juos įrengė. Kodėl gyventojai turi mokėti?

"Pasakė, kad patys gyventojai turi tvarkyti žalią plotą, tačiau mes juk neprašėme tų konteinerių čia pastatyti. Jie patys juos įrengė. Kodėl gyventojai turi mokėti? Juk tie konteineriai ir taip ant miesto, o ne ant mūsų žemės stovi. Daugiabučiuose daug senyvo amžiaus žmonių gyvena ir kiekvieną centą skaičiuoja, tai kaip jiems dar pasakyti, kad jie turi už vejos, kurią sudarkė kiti, tvarkymą sumokėti", – stebėjosi Vaida.

Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė "Kauno dienai" sakė, kad naujųjų konteinerių aplinką darbų rangovas privalės sutvarkyti, kitaip paprasčiausiai nebus priimti darbai, o pats rangovas negautų pinigų.

"Rangovas teigė, kai tik atšils orai ir leis oro sąlygos, aplinka bus sutvarkyta. Aplinka prie konteinerių bus tvarkoma išėjus įšalui. Ten, kur konteinerių įrengimo metu rangovas išvažinėjo ar kitaip pažeidė dangą, ją turės sutvarkyti", – sakė R.Savickienė.

Ji informavo, kad šiuo metu visiškai įrengti konteineriai yra Vilijampolės ir Šilainių seniūnijose. Darbai vyksta Eiguliuose ir Dainavoje. Požeminių konteinerių įrengimo darbai vyksta tokia eilės tvarka: Vilijampolėje, Šilainiuose, Eiguliuose, Dainavoje, Petrašiūnuose, Gričiupio seniūnijoje, Žaliakalnyje, Šančiuose, Panemunėje, Aleksote ir Centro seniūnijoje.

GALERIJA

  • Darbai: įrengdami konteinerius darbininkai išvažinėjo žolę.
Vilmanto Raupelio nuotr.
Gairės: nauji konteineriai, purvynai, konteineris, konteineriai Kaune, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Šveikas

O ko stebėtis, kad žmonės piktinasi? Natūralu gi. Kauno švara, oficialusis Kauno savivaldybės reketininkas, lupantis milžiniškus pinigus iš kauniečių ir kartu su Kauno energija bei būsto valdomis pasmerkęs juos badmyriauti, negali taip paprastai imti surinktus pinigus ir išsidalinti. Todėl daromas įspūdis, kad kažkas dirbama. Vežami vis nauji konteineriai, kurių kaina susitarus su gamintojais išpučiama kelis kartus, o skirtumas atsiimamas otkato forma ir išsidalinamas.

Kaunietis

Šūdas tie nauji konteineriai,atidarai dangtį,o angos tokios mažos,kad net nuo bananų dėžutė netelpa,aš manau,kad buvo prastūmtas projektas - pasipinigauti.

ir dar

Konteineriai pritaikyti aukštaūgiams, su tuo reikia sutikti. Turėtų būti pakyla, kaip prie dabartinių, kad ir vaikai, ir senesni žmonės galėtų jais naudotis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS