Kauniečiai skundžiasi – visame mieste bėga juodas vanduo | KaunoDiena.lt

KAUNIEČIAI SKUNDŽIASI – VISAME MIESTE BĖGA JUODAS VANDUO

Miestiečiai skundžiasi, jog nuo savaitės pradžios iš čiaupo bėga juodas vanduo. Kauniečiai tikina, kad tokio vandens negalima nei naudoti maistui, nei nusiprausti, todėl gyventojai patiria didelių nepatogumų. „Kauno vandenų“ atstovai tikina, kad situacija turėtų pagerėti savaitgalį.

Skundų lavina

„Kauno dienos“ redakciją pasiekė skundai iš įvairių miesto rajonų dėl iš čiaupo bėgančio juodo ir drumzlino vandens. Žmonės skundžiasi, kad tokios kokybės vanduo nėra tinkamas naudoti.

„Nuo pirmadienio Juozapavičiaus prospekte „Kauno vandenų“ tiekiamas vanduo bėga tamsus. Ne kartą jiems skambinome, tačiau niekas negali apsakyti, kada vanduo bus geras. Turime ką tik gimusį kūdikį, kurį apiprausiame iš parduotuvės perkamu vandeniu, tačiau skalbiniai neplauti, patys – taip pat nesiprausę, o „Kauno vandenys“ nieko nedaro“, – redakcijai skundėsi Šančių gyventoja.

Kitas skundas ketvirtadienio popietę atskriejo iš miesto centro. Čia gyventojams taip pat bėga nešvarus vanduo, tad jie priversti taikstytis su netikėtai užklupusiais nemalonumais.

Šį kartą taip tragiškai ilgai ir tokio baisumo vanduo, kad negalime nei skalbtis, nei maudytis, nei maistą ruošti.

„Tikriausiai pastebėjot, kad šįmet ištisus metus laikas nuo laiko būna toks tragiškas vanduo, bet toks pabūdavo dieną kitą ir praeidavo. Šį kartą taip tragiškai ilgai ir tokio baisumo vanduo, kad negalime nei skalbtis, nei maudytis, nei maistą ruošti. Ir viskas taip ilgai tęsiasi. Prieš porą dienų buvo atvažiavus avarinė tarnyba, plovė sistemą, tai lauke, prieš muzikos bendrabutį, dar dabar yra nuosėdų, koktus vaizdelis. Trumpam buvo pagerėję, bet labai trumpam. Dabar vėl tas pats, tik pagalba visai neskuba ir nereaguoja į prašymus“, – skundėsi I.Kanto gatvės gyventojai.

Keičiamos komunikacijos

Bendrovės „Kauno vandenys“ technikos direktorius Dainius Gudavičius „Kauno dienai“ tikino, kad gyventojams nešvarus vanduo iš čiaupų bėga dėl mieste vykdomų magistralinių vandentiekio darbų. Tikimasi, kad padėtis normalizuosis po kelių dienų.

„Šiuo metu vykdomos magistralinių vandentiekio linijų rekonstrukcijos, todėl atlikus tinklų perjungimo darbus ir pasikeitus vandens tekėjimo krypčiai, vamzdyne pakilo susidariusios nuosėdos. Kitokio būdo pakeisti senus vamzdynus naujais nėra. Sprendžiant šį klausimą avarinės tarnybos brigados plauna vandentiekio linijas“, – juodo vandens priežastis aiškino D.Gudavičius.

Jis informavo, kad iš A. Juozapavičiaus prospekto gyventojų avarinė tarnyba yra gavusi aštuonis pranešimus. Specialistai tikisi, kad padėtis stabilizuosis savaitgalį.

Projektas už ES lėšas

D.Gudavičius komentavo, jog dabar mieste vyksta intensyvūs darbai, kurie finansuojami iš ES lėšų. Pakeisti vamzdynus buvo būtina, nes dalis jų jau skaičiuoja ne pirmą dešimtį.

„Darbai pradėti sulaukus Europos sąjungos finansavimo, todėl per metus bus rekonstruota didžioji dalis vandentiekio ir nuotekų tinklų. Taip išvengiant nenumatytų avarijų ir pakeičiant dar sovietmečiu, prieš 50 metų, klotas vandentiekio ir nuotekų linijas. Atsiprašydami už patirtus nepatogumus ir dėkodami už supratingumą pranešame, kad apie vykdomus darbus gyventojai kasdien informuojami Kauno savivaldybės ir bendrovės „Kauno vandenys“ interneto svetainėse bei socialiniame „Facebook“ tinkle. Taip pat informaciją talpinome ir dienraštyje „Kauno diena“. Gyventojai, turintys pretenzijų dėl paslaugos kokybės, gali kreiptis į bendrovę, kiekvienas prašymas bus išnagrinėtas ir pateiktas atsakymas“, – sakė „Kauno vandenų“ atstovas.

Pasak bendrovės „Kauno vandenys“ technikos direktoriaus D.Gudavičiaus, geriamojo vandens bei nuotekų tinklų rekonstrukcijos ir plėtros projektuose numatyta plėsti net 18,27 km vandentiekio ir 34,79 km nuotekų tinklų, o rekonstrukcijos sulauks 17,61 km vandentiekio ir beveik 9 km nuotekų tinklų.

Per artimiausius metus bus rekonstruoti tinklai – Palemone, Petrašiūnuose, Aleksote, Žaliakalnyje, Vilijampolėje, Panemunėje ir Šančiuose. 2017-2019 m. šiems projektams įgyvendinti bus išleista per 20 mln. eurų.

 

 

GALERIJA

  • Kauniečiai skundžiasi – visame mieste bėga juodas vanduo
  • Kauniečiai skundžiasi – visame mieste bėga juodas vanduo
  • Kauniečiai skundžiasi – visame mieste bėga juodas vanduo
  • Kauniečiai skundžiasi – visame mieste bėga juodas vanduo
  • Kauniečiai skundžiasi – visame mieste bėga juodas vanduo
Skaitytojų nuotr.
Gairės: skaitytojo naujiena, juodas vanduo, Kauno vandenys, A. Juozapavičiaus prospektas, I. Kanto gatvė
Rašyti komentarą
Komentarai (45)

Na

rašysim Kauno vandenims pretenzijas ir reikalausim,kad iš ES lėšų ir už žmonių sunaudotą vandenį susimokėtų patys Kauno vandenys už tą drumzliną,juodą ir dar tą, kurį reikia nuleisti ilgai ir kantriai,kad nors kiek švaresnis pasirodytų susimokėti turėtų,ir padengtų kitus nuostolius: sugadintos buitinės technikos ir audinių.Jei yra ES pinigai įsisavinami,tai tegul deda filtrus,kad žmonės nepatirtų nuostolių ir nebūtų gadinama sveikata.Kiek žmonių sveikatai galimai pakenkta,kas nustatys?

Aš*

Tai jus toliau verkit, lokit ir bėdavokit. Esat nupezę nevalos ir nesugebantys susikurti sau tinkamo gerbūvio, tai nekaltinkit kitų. Kaip ir sakiau, jums tik duok ir duok. O jei kas ne taip, tai verkiat ir prašot to ko nepametėt. Taigi aiskiai visiems buvo pasakyta, kad vykdomi renovacijos darbai. Dėl jūsų bukapročių juk tai ir daro, kad būtų svaresnis vanduo ir nekiltų avarijos. Bes jei kiltų, tai jūs dykaduoniai darytumėt vėl tą patį, ką mokat geriausiai-verktumėt ir kitus kaltintumėt. Aš pasidariau max ką galiu iš savo pusės ir man visada bėga švarus vanduo. Ir nereikia dėl nieko sukti galvos.

Tarp kitko

Kodėl už nekokybišką vandenį turėsim mokėti, kaip už gerą ? Tai nenormalu! Jei paslauga nekokybiška, turi būti ir mokestis adekvatus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS