Kauniečiai stebisi: kodėl negalima sukti į dešinę? | KaunoDiena.lt

KAUNIEČIAI STEBISI: KODĖL NEGALIMA SUKTI Į DEŠINĘ?

  • 8

Kaune, Šančiuose, važinėjantys vairuotojai tikina, kad vieno kelio ženklo pakeitimas palengvintų susisiekimą su mažesne gatvele, tačiau netrukdytų eismo srauto.

Portalo kauno.diena.lt skaitytojai atkreipė dėmesį į Juozapavičiaus prospekto ir Gudų gatvės sankirtą. Ženklai nurodo, kad iš prospekto sukti į Gudų gatvę negalima, reikia važiuoti tik tiesiai. Tačiau vairuotojai tikina, kad jei būtų leista sukti į dešinę, eismo srautas nuo to nepasikeistų, tačiau žmonėms būtų patogiau pasiekti norimą vietą.

"Įdomi vieta Kaune, važiuojant nuo centro link Juozapavičiaus pr. 11 namo. Manau, ten neturėtų būti šio ženklo, labai jau nelogiška. Ryte, nuo 9 iki 9.20 val., suskaičiavau daug mašinų, kurios sukdamos į dešinę tikrai netrukdė eismui“, – sakė kaunietis Antanas.

Eismo specialistai portalui kauno.diena.lt paaiškino, kodėl sudėti tokie ženklai. Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras sakė, kad Gudų gatvė yra vienos krypties eismo gatvė, besitęsianti nuo Slavų g. iki A. Juozapavičiaus pr.

„Iš A. Juozapavičiaus pr. į šią gatvę (prieš eismą) įvažiuoti draudžiama. Minimas kelių eismo ženklas Nr. 401 (važiuoti tiesiai) galioja tik minėtoje trišalėje sankryžoje. Kelio ženklas, pastatytas kelio ruožo pradžioje, galioja iki artimiausios sankryžos, nedraudžia sukti į dešinę, kai norima įvažiuoti į šalia kelio esančias teritorijas. Kelio ženklas, pastatytas prieš sankryžą, galioja tik toje važiuojamųjų dalių sankirtoje, prieš kurią jis pastatytas.

Gyventoją šiose nuotraukose galimai klaidina gatvės pavadinimo lentelė su rodykle abiem kryptimis. Tačiau kelių eismo ženklas Nr. 401 galioja tik minėtoje sankryžoje ir nedraudžia atlikti dešinįjį posūkį iš A. Juozapavičiaus pr. į kiemus ir teritorijas esančias už sankryžos su Gudų g.

„Galimai klaidinant gatvės pavadinimo lentelė bus pakeista artimiausiu metu“, – aiškino specialistas.

GALERIJA

  • Kauniečiai stebisi: kodėl negalima sukti į dešinę?
  • Kauniečiai stebisi: kodėl negalima sukti į dešinę?
  • Kauniečiai stebisi: kodėl negalima sukti į dešinę?
  • Kauniečiai stebisi: kodėl negalima sukti į dešinę?
Skaitytojo nuotr.
Gairės: Šančiai, ženklas, kaunas, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

a6s9

Klausykite, gal jau pakeiskite šią rašliavą? Visą savaitę "kabo" kaip koks svarbus įvykis

Specas

Kaip sakoma "durnius su iniciatyva" blogiau uz desimt durniu, kiek pridare mieste nesamoniu su tom rodyklem pvz . Panemunej Vaidoto gatvej pries tilta i Sancius sukant i desne puse nuimta rodykle sviesaforas dega raudonas , perejoj irgi raudonas tai kodel reikia stovet ???

mentas

rytoj visi sukantys būsite bilietuojami, paruoškit be grąžos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS