Kauniečiai suglumo: kodėl ketinama užtverti šaligatvį? | KaunoDiena.lt

KAUNIEČIAI SUGLUMO: KODĖL KETINAMA UŽTVERTI ŠALIGATVĮ?

Miesto centre jau kuris laikas ties gatvėmis įrengiami stulpeliai ir jie apjuosiami grandinėmis tam, kad pėstieji nekirstų judrių gatvių tam neskirtose vietose. Tačiau E.Ožeškienės gatvėje stulpeliai atsirado šaligatvio viduryje. Kauniečiai stebisi, jog jei bus uždėtos grandinės, praeiti taps labai keblu.

Portalo kauno.diena.lt skaitytojai pasidalijo nuotraukomis, darytomis E.Ožeškienės gatvėje. Kauniečiai užfiksavo, jog minėtoje gatvėje ties kiekvienu įvažiavimu į tarpuvartę, tiesiog šaligatvio viduryje kelią pastojo stulpeliai, tokie patys, kurie saugo, kad į gatvę neišeitų žmonės. Kol kas grandinių ant jų nėra, tačiau ant stulpelių yra kilpelės, tad miestiečiai tikino, jog jei bus užtvertas kelias, vaikščioti šaligatviu bus labai nepatogu.

Nesuprantu, kam reikia užtverti kelią žmonėms.

„Kažkokias keistenybes čia daro. Tik neseniai E.Ožeškienės gatvėje paklojo naują šaligatvio dangą, tapo tikrai maloniau vaikščioti, tačiau vieną dieną vidury kelio pastatė tas tvoras. Atrodo, kad kai palei gatvę dės grandines, užtvers ir čia, tada pėstieji galės praeiti tik pro vieną tarpą ties pastatų sienomis. Nesuprantu, kam reikia užtverti kelią žmonėms. Kur jie čia išbėgs, saugo nuo automobilių, kurie iš kiemų išvažiuoja?“, – stebėjosi kaunietė Justina.

Portalas kauno.diena.lt pasidomėjo, kodėl viduryje šaligatvio įrengti stulpeliai. Kauno miesto savivaldybės atstovai tikino, kad minėti stulpeliai skirti ne pėstiesiems, o siekiant užkirsti kelią vairuotojams, kurie nori ant šaligatvio palikti savo transporto priemones.

„E.Ožeškienės gatvėje retro stiliaus stulpeliai įrengti siekiant riboti transporto priemonių nelegalų statymą tam neskirtose vietose. Šiose vietose grandinės nėra numatytos. Artimiausiu metu planuojame minėtus stulpelius išmontuoti, kadangi susidūrėme su šaligatvių valymo technikos pravažiavimo problemomis. Nelegalią automobilių statymo problemą spręsime kitomis priemonėmis“, – komentavo Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Penktadienį stulpelius darbininkai pradėjo išmontuoti, tad greitu metu pėstiesiems neliks jokių kliūčių ir jie galės vėl patogiai vaikščioti šaligatviu.

GALERIJA

  • Kauniečiai suglumo: kodėl ketinama užtverti šaligatvį?
  • Kauniečiai suglumo: kodėl ketinama užtverti šaligatvį?
  • Kauniečiai suglumo: kodėl ketinama užtverti šaligatvį?
  • Kauniečiai suglumo: kodėl ketinama užtverti šaligatvį?
  • Kauniečiai suglumo: kodėl ketinama užtverti šaligatvį?
Skaitytojų nuotr.
Gairės: skaitytojo naujiena, E. Ožeškienės gatvė, stulpeliai, šaligatvis
Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Taip

Bet šaligatvis, tai liks sugadintas. Kad iš to Kero išskaičiuotų, tai nesąmonių nedarytų.

to x

ne Kauno diena stumia, o kauniečiai rašo ir skambina į redakciją, apie pastebėtus brokus ar nesąmones, nes tik taip savivaldybės klerkai kažką atsako ar padaro..

senjoras

pirmiausia nuperka, sumontuoja, paskui tik žiūri ar tinkamas variantas? tai gal atvirkščiai reikėtų? ar tai jaunos kartos problema dirbti nesivadovaujant logika, ar nekompetencija?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS