Kauniečiams įtarimų sukėlė durų rankenas klebenanti moteris: turi piktų kėslų ar neranda namų? | KaunoDiena.lt

KAUNIEČIAMS ĮTARIMŲ SUKĖLĖ DURŲ RANKENAS KLEBENANTI MOTERIS: TURI PIKTŲ KĖSLŲ AR NERANDA NAMŲ?

Vilijampolės gyventojams spėlionių sukėlė po daugiabučius vaikštanti ir durų rankenas klebenanti garbaus amžiaus moteris – vieni įtaria, kad ji turi negerų kėslų, kiti – kad toks elgesys yra sąlygotas galimai sutrikusios sveikatos.

Diskusija apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ užvirė tada, kai kaunietis Tomas pasidalijo įspėjančia žinute, kurioje rašė: „Spalio 25 dieną 16 val. Kulvos g. senyva moteriškė vaiksčiojo po daugiabučius ir ieškojo neužrakintų durų – spaudė rankenas... Būkite atidūs ir visada užsirakinkite savo buto duris...“.

Portalo kauno.diena.lt žurnalistams jaunas vyras pasakojo, kad būdamas namuose išgirdo lėtai judinamos savo buto durų rankenos garsą. Nieko nelaukdamas kaunietis sakė greitu žingsniu priėjęs prie durų ir žvilgtelėjęs pro akutę. „Laiptinės gale pamačiau bėgančią moterį. Apsirengiau ir išėjau į lauką. Moteris, pamačiusi, kad į ją žiūriu, pradėjo blaškytis ir nuėjo. Truputį ją pasekiau, tai mačiau, kad ji vis atsigręždavo atgal. Pamačiusi, kad einu iš paskos, moteris neva pradėjo kalbėti telefonu, vaikščiojo sukdama ratus. Vėliau mačiau ją ir važiuodamas automobiliu – sėdėjo ant akmens ir rūkė“, – detalizavo Tomas.

Skaitytojo nuotr.

Po įtartino incidento vyras sakė pareigūnams apie tai nepranešęs, nes jokių nuostolių nepatyrė. Šios garbaus amžiaus moters užkalbinti jis taip pat nemėgino. Mikrorajone matė ją pirmą kartą, tačiau jautė pareigą pilietiškai įspėti kitus Vilijampolės gyventojus, kad nepažįstamoji gali mėginti įeiti ir į jų namus.

Į Tomo žinutę socialiniame tinkle sureagavo ne vienas vilijampoliškis. Pasirodo, kad garbaus amžiaus moteris, kurią kauniečiui pavyko nufotografuoti sėdinčią ant akmens jau po įtartino jo namų durų rankenos klebenimo, buvo pastebėta ir kituose šio mikrorajono gatvėse esančiuose daugiabučiuose.

„Mačiau ir aš ją – ne čigonė, bet panaši. Lygiai taip pat apsirengusi vaikščiojo Demokratų gatvėje esančiame 31 name. Pamačiusi mane laiptinėje pradėjo demonstratyviai sunkiai lipti laiptais. Gal dar ir nukentėjusių atsiras, nes jau ne pirmą dieną ji čia vaikštinėja“, – rašė prie įrašo komentavusi Edita.

Pamačius ją, man iškart sukirbėjo nerami mintis: „Ar užrakinau duris?“. Žinoma, nepagautas – ne vagis, bet atrodo įtartinai.

Portalo žurnalistams moteris pridūrė, kad pirmą kartą nepažįstamąją savo daugiabučio laiptinėje ji sutiko spalio 22 dienos vidurdienį. „Ji tiesiog lipo laiptais aukštyn, o pamačiusi mane linketėjo galvą tartum sveikindamasi. Viena vertus,  senyvas žmogus – gali turėti ir sveikatos sutrikimų, bet, kita vertus, pamačius ją, man iškart sukirbėjo nerami mintis: „Ar užrakinau duris?“. Žinoma, nepagautas – ne vagis, bet atrodo įtartinai“, – atviravo Edita.

„Prieš mėnesį per Goštautų ir A. Stulginskio gatvę ėjo“, – pridūrė prie diskusijos socialiniame tinkle prisijungusi Lijana. „Velniava, tai reiškia, kad visur landžioja ir toliau landžios. Prie darželio prieš dešimt minučių buvo. Jei daugiau liudininkų ar nusiskundimų būtų, galima kviesti policiją...“ – svarstė Tomas.

„Reikia ypač vaikus įspėti, nes anksčiau iš mokyklų grįžta, gali per žioplumą durų neužrakinti“, – baiminosi ir Lijana.

Tuo tarpu Romualdas davė kitokį patarimą: „Pabandykite pakalbinti ir suprasite, ar policijos reikia, ar tiesiog demensija“. „O gal jinai paklydus, gal su sveikata negerai?“ – retoriškai klausė Eglė. „Gal jai Alzheimerio liga ir namų neranda?“ – antrindama abiem spėliojo Virginija. 

Tikrindami šią informaciją portalo kauno.diena.lt žurnalistai apie įvykius Vilijampolėje domėjosi Kauno apskrities policijos pareigūnų. Teirautasi dėl dviejų tikimybių – garbaus amžiaus moters vykdomų nusikaltimų vaikštant po daugiabučius ir dėl sutrikusios moters sveikatos.

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovės Odetos Vaitkevičienės pateiktais duomenimis, išanalizavus pastarųjų poros mėnesių informaciją, matyti, kad spalio 22 d. apie 15.30 val. Kaune, Goštautų g., buvo pranešta apie aplinkoje nesiorientuojančią garbaus amžiaus moterį.

„Tačiau negalime teigti, kad šis pranešimas susijęs su aprašyta situacija. Daugiau panašaus pobūdžio pranešimų nesulaukta. Minimoje teritorijoje fiksuota vagysčių, tačiau dauguma jų – iš prekybos centrų. Teritorinio policijos komisariato pareigūnai taip pat neturi informacijos apie pradėtus aplinkybių patikslinimus dėl panašaus pobūdžio įvykių“, – sakė ji.

Pašnekovė priminė, kad pastebėjus įtartiną ar nusikalstamą veiką, pareigūnai visais atvejais gyventojus ragina būti pilietiškiems ir apie kitų asmenų daromus pažeidimus ar nusikalstamas veikas nedelsiant pranešti policijos pareigūnams.

Taip pat O. Vaitkevičienė akcentavo, kad Kauno apskr. VPK Bendruomenės pareigūnai nuolat bendrauja su gyventojais, vykdo prevencines akcijas, viešojoje erdvėje dalinasi praktiniais patarimais, kaip apsisaugoti nuo įvairaus pobūdžio vagysčių ar išvengti kitų nelaimių.

„Rekomenduojame gyventojams bendruomenės pareigūnų veiklą sekti socialiniuose tinkluose, o prireikus patarimų ar pagalbos, susisiekti su jų gyvenamojoje teritorijoje dirbančiais bendruomenės pareigūnais“, – patarė pašnekovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

/ ??????

Manau teisingai komentaras rašo, negalima dengti tokių žmonių veidų, atvirkščiai reikia rodyti kad pažintų visi. Gal pažįstamas žurnalistas, kad dangsto slankiojančios vagiles veidą.

B.sav.

Neteikia pašalinio žmogaus name.Mano name namo bendrasavininkų duodasi po laiptine ,pastogėje turi ūkio patalpą, taibis pirmo aukšto i pastogę vaikšto iki vidurnakčio. Sakyčiau turi teisę ,bet ji eidama i viršų ar i apačia vis pabeldzia tai i durų stakta,ar i duris ar i sieną ir pabėga. Gyvena viena,65 metų, sakau gal psichiškai nesveika tapo. Nesimato Artimųjų ,nėra ko paklausti, užkalbinta laiptinėje stovi ,klauso nieko neatsakydama.Kartais sėdi ant laiptų prie durų, išgirdusi atsidaro duris ir žiūrėdama persekioja ,žiūri ką darai.Pagal LR B kodeksą skaitoma kito asmens persekiojimas jeigu ji sveika,vadinasi nusikaltėle,turėtų būti baudžiama. Tai Va,kas dedasi Lietuvoje. Manau yra daugiau tokių bendrasavininkų, kuriems su proteliu negerai.

EdmundasTulcevičius

Kas čia per nesąmonė dengti visokiausių prašalaičių bei nusikaltėlių veidus , žmonės turi teisę žinoti su kuom turi reikalų , suprantu vaikai , bet čia - nesąmonė .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS