Kauniečiams pristatoma miesto strategija iki 2030-ųjų: dideli pokyčiai prasideda nuo planavimo | KaunoDiena.lt

KAUNIEČIAMS PRISTATOMA MIESTO STRATEGIJA IKI 2030-ŲJŲ: DIDELI POKYČIAI PRASIDEDA NUO PLANAVIMO

  • 37

Ilgiau nei metus ruoštas Kauno miesto strateginio plėtros plano projektas iki 2030 metų pasiekė finišo tiesiąją. Visi norintieji susipažinti su artimiausių 8 metų miesto strategija, tai gali padaryti tinklapyje kaunas.lt. Kitos savaitės pabaigoje, nuotolinio susitikimo metu, svarbiausias miesto dokumentas bus pristatytas visuomenei. Pastabų iš kauniečių laukiama iki balandžio 20 d.

Tikslingas planavimas

„Kaunas stipriai pasikeitė – tapo šiuolaikišku, greitai augančiu miestu. Žmonės tai pastebi ir jaučia – tiek kauniečiai, tiek ir turistai. Miestu vis labiau pasitiki investuotojai, steigiantys ir plėtojantys savo verslus. Dideli pokyčiai prasideda nuo planavimo, todėl turime užsibrėžti strateginius plėtros tikslus ir jų kryptingai siekti“, – teigė Kauno miesto savivaldybės meras Visvaldas Matijošaitis.

Rengiant Kauno miesto strateginį plėtros planą įvertinta esama situacija ir turimi ištekliai, atlikti gyventojų nuomonės tyrimai ir kitos duomenų analizės. Taip pat rengti susitikimai ir viešos diskusijos su miestiečiais bei Kauno bendruomenių atstovais.

 

 

„Strateginiame plėtros plane išskirtos pagrindinės aštuonios sritys, kuriose miestas sieks naujo kokybinio proveržio – sveikatos apsauga, švietimas, socialinės paslaugos, ekonomika, kultūra, turizmas ir kitos.

Plano rengime dalyvavo savivaldybės atstovai, įvairių sričių profesionalai bei patys kauniečiai, įsitraukę į procesą per viešas diskusijas. Iš viso prie plano rengimo prisidėjo daugiau kaip 100 ekspertų“, – pasakojo bendrovės „Ekonominės konsultacijos ir tyrimai“ direktorius Darius Dulskis.

Augančio Kauno vizija

Strateginio plano dokumente pateikiama aplinkos ir išteklių analizė, miesto vizija ir prioritetinės plėtros kryptys. Taip pat atskirų sričių tikslai, uždaviniai, priemonės, rodiklių sistema, lėšų poreikis ir finansavimo šaltiniai,  plano įgyvendinimo ir stebėsenos tvarka, kurios pagalba bus vertinama, kaip sekasi įgyvendinti planą.

„Svarbiausiame miesto dokumente atsižvelgiama ne tik į esamą situaciją ir nuveiktus darbus, bet ir į gyventojų ateities lūkesčius. Plane numatyta vizija iki 2030 metų: Kaunas – sumanus, dinamiškas ir tvarių pokyčių miestas, traukos centras“, – pabrėžė D. Dulskis.

Pasak plano rengėjų, dokumente atliepiama ne tik miesto vizija, bet ir kitų suinteresuotų šalių poreikiai. Čia siekiama atsakyti į klausimus, koks bus Kaunas gyventojui, verslui, miesto svečiui, čia veikiančioms organizacijoms, Kauno partneriams ir kitiems.

Laukia gyventojų siūlymų

Kauno miesto savivaldybės tarybos Strateginio planavimo komisija pritarė parengtam projektui. Pastabas jam Kauno miesto gyventojai gali teikti iki balandžio 20 d. svetainėje kaunas.lt nurodyta tvarka.

Kauno miesto strateginio plėtros plano iki 2030 metų projekto viešas pristatymas vyks balandžio 22 d., penktadienį, nuotoliniu būdu. Visi norintieji susipažinti su dokumentu ir miesto ateities vizija, kviečiami nuo 10 val. prisijungti prie savivaldybės YouTube kanalo.

Po viešo pristatymo visuomenei, projektas bus tikslinamas atsižvelgiant į gyventojų pastabas. Tikimasi Kauno miesto strateginį plėtros planą iki 2030 metų patvirtinti miesto tarybos posėdyje, gegužės pabaigoje.

Kauno miesto savivaldybė strateginį plėtros planą rengia kartu su įmonėmis „Ekonominės konsultacijos ir tyrimai“ ir „Civitta“.

Rašyti komentarą
Komentarai (37)

tam kgb be galvos

tu pirmas eisi na..., kacape, nes Kaunas pagaliau apsivalys.

kgb kelia galva

neskubėkit džiaugtis to pagražėjusiu Kaunu , konservai suklastos rinkimus ateis meras konservatorius ir eis Kaunas naxui kaip tas laivas

tik

neskubekit piniga plaut kol vyksta karas kad nereiketu gailetis kaip su A tualetu ir nedarkykit mieso krabiniu poziuriu nes jam dzin tautos ateitis/...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS