Kauniečio skundas: kaimynas kiemą pavertė parduodamų automobilių aikštele | KaunoDiena.lt

KAUNIEČIO SKUNDAS: KAIMYNAS KIEMĄ PAVERTĖ PARDUODAMŲ AUTOMOBILIŲ AIKŠTELE

Kaunietis skundžiasi, kad daugiabučio namo kiemą kaimynas pavertė savo asmenine parduodamų automobilių aikštele. Už tokią veiklą gresia baudos.

Į portalo kauno.diena.lt redakciją kreipėsi kaunietis Lukas. Jis skundėsi, jog ties jo namais, Taikos pr. 105, kaimynas jau kurį laiką stato savo automobilius bei automobilvežį. Visa technika užima daug vietos, tad kitiems daugiabučio namo gyventojams nelieka erdvės statyti savo automobilius.

„Kaip reiktų elgtis su žmogumi, kuris nusprendė, kad visas kiemas – jo asmeninė automobilių stovėjimo aikštelė? Taikos pr. 105 namo kiemas, buvusi veja, paverstas vieno asmens automobilių stovėjimo aikštele. Įdomiausia, kad dauguma automobilių – „Opel Zafira“. Kieme nuolat stovi „traliukas“, priekaba ir krūva „Opel“ automobilių, dauguma net be valstybinių registracijos numerių“, – laiške dėstė kaunietis.

Tačiau kiti namo gyventojai dėl to vargo nemato. Prisistatyti nenorėjęs vyras sakė, kad savo automobilį palieka kitoje daugiabučio namo aikštelės vietoje, todėl kaimyno greičiausiai pardavimui skirtas transportas jam netrukdo. Pašnekovas teigė, kad gal šiek tiek sudėtingiau laisvą vietą prie namų rasti savaitgaliais, tačiau tai – visų daugiabučių problema.

Kita kaimynė Kristina taip pat užimtomis vietomis nesiskundė.

„Aš nieko prieš, kad ta aikštelė būtų, mes patys statome savo automobilius. Yra tos vietos, nes padidinta aikštelė, jie čia legaliai medžius išpjovė. Skundžiasi tie, kurie patys automobilių neturi“, – komentavo gyventoja.

Vis dėlto situacija sudomino savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistus. Skyriaus vedėjas Vytautas Jurkevičius tikino, kad tokiose situacijose gyventojai turėtų kreiptis tiesiai į juos.

„Artimiausiu metu specialistai nuvyks patikrinti, ir jeigu bus nustatyti pažeidimai, automobilių savininkui bus surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas ir skirta bauda. Tai valstybinė žemė ir ant jos įsirengti papildomas automobilių statymo vietas draudžiama“, – tvirtino V.Jurkevičius.

Jis pridūrė, kad specialistai taip pat aiškinsis, ar automobiliai skirti pardavimui, ar asmeniniam naudojimui.

„Jei automobiliai skirti pardavimui ir yra be numerių, vadinasi, savininką galima nubausti vadovaujantis Neeksploatuojamų transporto priemonių laikymo bendrojo naudojimo vietose taisyklėmis, – aiškino Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas. – Jose nurodoma, kad neeksploatuojamos, paliktos be priežiūros transporto priemonės laikymas bendrojo naudojimo vietose užtraukia baudą nuo 70 iki 140 eurų“.

Anot jo, padarius tokį nusižengimą pakartotinai, skiriama nuo 140 eurų iki 300 eurų bauda. Tokiu atveju transporto priemonė gali būti net konfiskuota.

Be to, bauda gali būti išrašyta ir už Kelių eismo taisyklių pažeidimą. Jose numatyta, kad draudžiama sustoti ir stovėti ant vejos, šaligatvio, taip pat sporto, vaikų žaidimo aikštelėse ir kitose transporto priemonių eismui (stovėjimui) neskirtose teritorijose. Už tokį nusižengimą numatyta nuo 30 iki 90 eurų bauda.


Ir jūs galite mums parašyti. Laukiame jūsų laiškų adresu portalas@kaunodiena.lt.  

GALERIJA

  • Kauniečio skundas: kaimynas kiemą pavertė parduodamų automobilių aikštele
  • Kauniečio skundas: kaimynas kiemą pavertė parduodamų automobilių aikštele
  • Kauniečio skundas: kaimynas kiemą pavertė parduodamų automobilių aikštele
  • Kauniečio skundas: kaimynas kiemą pavertė parduodamų automobilių aikštele
  • Kauniečio skundas: kaimynas kiemą pavertė parduodamų automobilių aikštele
Elijaus Kniežausko nuotr.
Gairės: daugiabučių kiemai, automobilių statymas, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Gyventojas

Rašė tokia "Kainyne": "Man tai gaila labiausiai vaiku zaidimu aiksteles.." Tu bent pati vaiką turi ? Na gal ir turi. O mašiną ? Turbūt, kad ne. O dabar pabandyk įsivaizduoti tuos kurie turi. Jei tos aikštelės nebūtų, mašiną galėtum štabeliuoti dviem aukštais. Toje vietoje kur dabar yra tavo įsivaizduojama vaikų žaidimo aikštelė buvo 1990m kai mašinas galėjai ant rankų pirštų suskaičiuoti, plotas kur dabar stovi mašinos yra gyvybiškai reikalingas, be jo fiziškai nebūtų kur statyti mašinų. Tame plote kaip bebūtų pikta stato ir aplinkinių namų gyventojai. Taip aikštelę reikia patvarkyti, atskirti poilsio-vaikų zoną nuo stovėjimo aikštelės, pagenėti medžius, praplėsti vaikų zoną, bet tai reikia daryti o ne apie tai kalbėti. Ir tokie negatyvus komentarai apie sumažėjusias aikšteles tikrai nepadeda.

Gyventojas

Karoli jeigu toks tikras tavo vardas. Tu bent karta prisidėjai prie bendrų darbų kieme ? Užtaisei duobę ? Nugenėjai medį ? Nupjovei žolę ? Pasirūpinai vaikų žaidimo aikštele? Nukirpai gyvatvorę ? Ar bent geru žodžiu prisidėjai. Tokie kenkėjai kaip tu sugeba tik negatyvą skleisti, bet realiai net šiukšlės kuri mėtosi prie tavo namo nesugebi pakelti. Tokių berankių pilnas visas šitas namas kurie sugeba tik kalbėti, o kai realiai reikia paimti plaktuką, kastuvą, grėblį ar pjūklą deda į krūmus, net menko darbelio nesugeba pasidaryti ir laukia kol savivaldybė už juos padarys. Sėkmės jums kaimynai su tokiu mastymu, jei jus dedat skersą ant savo kiemo tai ir savivaldybė deda skersą ant jūsų dvigubai. O dabar visi gerai pasižiūrėkit pro langus į savo kiemą. Ką ten matot ? Aš pasakysiu ką ten matot, ten matot savo tinginystės vaisius, nes daugelis iš jūsų nesugebat net menko pirštelio pajudinti, kad būtų geriau ir laukiat, kad jumis pasirūpintų mano būstas, savivaldybė ar Motina Teresė.

Karolis

Dar kitas pastebejimas yra tai kad, sio "servso" seima,(taip, taip, cia ne tik vienas kaimynas o ir jo sunus gyvenantis kitoje laiptineja jau seka tevelio pedomis ir perima jo "servisa"). Uzverte ir gretimos laiptines sandeliuka padangomis bei kitokiais rakandais.. Be kita ko cia pilstomi ir nelegaliais keliais isigytas diz kuras. Pilamas jis tiesiog kieme ,kaimynams matant. tiesiog is plastmasiniu kanistru, bei kitokiu indu. Kalbant apie atliekamus remonto darbus be kalimo ir grezimo atliekami, ir dazymo, glaistymo skardu smulkieji darbai, nesvarus vanduo supilamas tiesiog po medziais! Juk zinia kad glaistymo darbui reikalingas vanduo. IS kur jis imamas? ogi is laiptines rusyje imontuoto kranelio! kas apmoka ta naudojama vandeneli? Ogi tie patys namo gyventojai, Nesunku paskaiciuoti kiek desimtmecius trukes Servisiuikas atnese kaimynams "naudos".... Tad apie kokia gerove kalbama i sio kaimyno puse? Kaip prieda galima pamineti ir israuta tuo tralu medi tiesiog su saknimis!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS