Kauniečių patogumui – naujas dviračių takas: šįkart – Pramonės prospekte | KaunoDiena.lt

KAUNIEČIŲ PATOGUMUI – NAUJAS DVIRAČIŲ TAKAS: ŠĮKART – PRAMONĖS PROSPEKTE

  • 6

Dviračių tinklas toliau raizgo miesto gatves. Visai neseniai miesto savivaldybė pranešė, jog dviračių eismui tvarkomos Neries upės krantinės. Dabar apie naują dviračių taką žinia atskriejo iš Pramonės prospekto.

Šioje miesto arterijoje ne tik sutvarkytas šaligatvis, bet ir įrengtas naujas dviračių takas. Anksčiau pėstieji ir dviratininkai turėjo dalytis vienu taku, tačiau po remonto takas tapo gerokai platesnis, pėsčiųjų ir dviračių takai atskirti skirtingomis dangomis.

Pėstieji galės patogiai žygiuoti trinkelių taku, o dviračių eismas bus organizuojamas raudono asfalto taku. Taip pat ties viešojo transporto stotelėmis įrengtos ir pėsčiųjų perėjos tam, kad būtų galima saugiai kirsti dviračių taką.

Pramonės prospekte dviračių ir pėsčiųjų takas buvo pradėtas tvarkyti dar pernai vasarą. Tuomet žmonės stebėjosi, kad buvo nuardyta danga, nors takas buvo nesusidėvėjęs. Tąkart savivaldybės atstovai nurodė, kad permainų imtasi dėl to, jog mieste daugėja dviračių, todėl būtina užtikrinti visų eismo dalyvių saugumą bei sudaryti sąlygas patogiai judėti plačiais takais. Šių darbų metu takas buvo sutvarkytas atkarpoje nuo Partizanų iki K. Baršausko gatvės.

„Kadangi esamo šaligatvio plotis yra tik 2,5 m, buvo priimtas sprendimas įrengti atskirą dviračių taką, pažymėtą raudonos spalvos asfaltu, kurio plotis – 2,5 m, o šalia – 1,5 m pločio šaligatvį. Įrengus atskirą dviračių taką bus sudarytos saugesnės ir patogesnės sąlygos tiek pėstiesiems, tiek dviratininkams“, – seniau apie minėto Pramonės prospekto tako remontą portalui aiškino miesto atstovai.

Prieš metus savivaldybė skelbė, kad Pramonės prospekto pėsčiųjų ir dviračių tako įrengimo darbai finansuojami iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos skiriamų lėšų. Darbų kaina – 1,19 mln. eurų. Darbai turėjo baigtis dar iki praėjusių metų pabaigos, bet, panašu, kad užsitęsė ir tik dabar galutinai sutvarkyta ši atkarpa.

GALERIJA

  • Kauniečių patogumui – naujas dviračių takas: šįkart – Pramonės prospekte
  • Kauniečių patogumui – naujas dviračių takas: šįkart – Pramonės prospekte
Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

>Paulius

Kirsti gatvė reikia nulipus nuo dviračio. O ne 20km/h įlėkti po automobiliu.

KKiK

O kada "duoti kelia" linijas užbrėšit Pramonės-V.Krėvės žiede? Pastoviai sulenda iš Pramonės į žiedą tiek, kad užblokuoja. Kada bent ašinę liniją nupiešit Kovo 11-sios g. tarp V.Krėvės pr. ir Savanorių pr. ?

Antanas

Patogumui? Kai pėstieji sumaišomi su transportu tai patogumas? Dar viena vieta kur nesaugu vaikščioti.........
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS