Kauniečius išgąsdino ugniagesių sujudimas „Žalgirio“ arenoje | KaunoDiena.lt

KAUNIEČIUS IŠGĄSDINO UGNIAGESIŲ SUJUDIMAS „ŽALGIRIO“ ARENOJE

  • 0

Antradienio rytą portalą kauno.diena.lt pasiekė skaitytojų nuogąstavimai dėl ugniagesių sujudimo Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Kaip teigė kauniečiai, į arenos teritoriją sulėkė gausios ugniagesių pajėgos, buvo matomi ir dūmai, besiveržiantys pro šeštame aukšte esančius langus.

„Arena dega!“ – nerimo neslėpė portalo kauno.diena.lt skaitytojai ir pasidalijo vaizdo įrašu.

Pasidomėjus paaiškėjo, kad visgi nėra ko nerimauti – „Žalgirio“ arenoje ugniagesiai vykdo pratybas.

Kaip teigė Kauno ugniagesių atstovė spaudai Džiuginta Vaitkevičienė, vykdomi planuoti ir koordinuoti veiksmai šeštajame pastato aukšte.

„Imituojama, kad dega šaldymo-vėdinimo įrenginiai. Mokomasi, kaip operatyviai atlikti gesinimo, likvidavimo, žmonių evakavimo veiksmus“, – detalizavo ugniagesių atstovė.

Pasak specialistės, į arenos prieigas suvažiavo gausios pajėgos – penkių komandų brigados. 

Šių pratybų tikslas – pasiruošti galimiems gaisro pavojams, tinkamai pasiruošti veiksmų koordinavimui su arenos administracija.

Planuojama, kad pratybos čia vyks iki pat pietų.

„Žalgirio“ areną valdančios bendrovės „Kauno arena“ atstovas Gintaras Jankauskas portalui kauno.diena.lt teigė, kad per pratybas buvo evakuoti apie 200 žmonių. Pusė jų – arenos personalas, kita pusė – nuomininkų bendrovės „Credit Union“ darbuotojai. „Kauno arenos“ atstovas teigė, kad iš pastato pasišalinta labai greitai – maždaug per kelias minutes.

Anot G. Jankausko, kitų arenoje veikiančių įstaigų klientai ir atstovai į pratybas neįtraukti. Jie nebuvo evakuoti. „Sporto klubo lankytojai buvo perspėti iš anksto, kad neišsigąstų, o restoranas tuo metu dar neveikė“, – pridūrė atstovas.

Ugniagesiai pratybas rengia ir kituose visuomeninės paskirties pastatuose. Pavyzdžiui, daug dėmesio yra sulaukusios pratybos ir dėl jų kilęs sujudimas Kauno valstybiniame lėlių teatre.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS