Kaunietė apie gatvę Žaliakalnyje: vargu, ar kaimuose rasime tokių tragiškų kelių | KaunoDiena.lt

KAUNIETĖ APIE GATVĘ ŽALIAKALNYJE: VARGU, AR KAIMUOSE RASIME TOKIŲ TRAGIŠKŲ KELIŲ

  • 36

Kaunas jau seniai atsikratęs duobių sostinės titulo, tačiau kai kurių gatvių gyventojai, vertindami susisiekimą, sako besijaučiantys lyg gyventų atokiame apleistame kaimelyje.

„Prestižiniame Kauno Žaliakalnio rajone matomas vaizdas – tarsi atokaus kaimelio žmonių per ilgą laiką išmintas kelias“, – apibūdino kaunietė, kuri neapsikentusi kreipėsi į portalo kauno.diena.lt redakciją.

Ji atkreipė dėmesį, kad prestižinis Kauno rajonas, garsėjantis ne vien išlikusiais mediniais namais, kuriuos tarpukariu  statėsi Kauno elito atstovai, bet ir įvairiais statiniais, parkais, pramogomis.

„Džiugu, kad bandoma atnaujinti ir gražinti rajono vaizdą. Tarp tvarkomų objektų – Pelėdų kalnas (parkas)“, – vardijo moteris.

Tačiau kitoje jo pusėje, siūlė pasižvalgyti skaitytoja, galime išvysti visai nebūdingą miestui vaizdą. „K. Šklėrio gatvę (1933 metais Pelėdų gatvė buvo pavadinta dailininko, tapytojo, skulptoriaus, pedagogo, moderniosios lietuvių akvarelės pradininko Kajetono Šklėriaus garbei), primenančią senovės kaimuose žmonių pramintus, vežimais išvažinėtus kelius. Vargu, ar šiais laikais  kaimuose rasime tokios tragiškos būklės kelių. O čia „gatvė“ miesto centre, kuri nebuvo asfaltuota, neįtraukta į sąrašus gatvės asfaltavimui ar bent jau būklės gerinimui“, – apmaudo neslėpė kaunietė.

„Kauno dienos“ skaitytojos nuotr.

Ji pasakojo, kad buvo kreiptasi į Žaliakalnio seniūniją, ši neva žadėjusi įtraukti K. Šklėrio  gatvę į  remontuojamų gatvių sąrašą. Tačiau vėliau, kaip teigė kaunietė, iš Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio neva išgirdo, kad pagal Kauno miesto gatvių remonto darbų priežiūros programą Kauno mieste, K. Šklėrio gatvės remonto darbai 2019 metams nėra numatomi.

Prestižiniame Kauno Žaliakalnio rajone matomas vaizdas – tarsi atokaus kaimelio žmonių per ilgą laiką išmintas kelias.

„Iškyla klausimas – kokios tada turi būti būklės gatvė, kad būtų įtraukta bent į sąrašus? Gal patys valdininkai tegul užsuka pasivaikščioti po šią gatvę, ar bent jau pravažiuoti  ir įvertina. Juk akivaizdžiai matosi, kad gatvė nebuvo asfaltuota, pilna duobių, po lietaus balos ir purvynai“, – pykčiu netveria moteris.

Savivaldybės atstovas A. Pakalniškis portalui kauno.diena.lt pateikė optimistiškai nuteikiančių naujienų – mūsų minima nedidelė K. Šklėrio gatvelė įtraukta į Žaliakalnio seniūnijos tvarkytinų gatvių sąrašą.

„Dalis jos išasfaltuota, dalis padengta skalda, tad apie problemą tikrai žinome. Avarines duobes stengsimės pašalinti kaip įmanoma greičiau“, – dėstė A. Pakalniškis.

„Kauno dienos“ skaitytojos nuotr.

Anot jo, dėl kapitalinio remonto šalia jos gyvenantys kauniečiai turi kelis pasirinkimus – laukti kol šią gatvę sutvarkys miestas arba gyventojai patys gali imtis iniciatyvos ir skirti 50 proc. darbų atlikimui reikalingų lėšų.

„Tokiu atveju kita dalis lėšų atkeliautų iš Kauno miesto savivaldybės. Šiuo paramos modeliu jau pasinaudojo, pavyzdžiui, Kaimelės, J. Semaškos, Sparnų, Skudučių, Bernatonių ir kitose gatvėse gyvenantys kauniečiai“, – vardijo Savivaldybės atstovas.

GALERIJA

  • Kaunietė apie gatvę Žaliakalnyje: vargu, ar kaimuose rasime tokių tragiškų kelių
  • Kaunietė apie gatvę Žaliakalnyje: vargu, ar kaimuose rasime tokių tragiškų kelių
  • Kaunietė apie gatvę Žaliakalnyje: vargu, ar kaimuose rasime tokių tragiškų kelių
  • Kaunietė apie gatvę Žaliakalnyje: vargu, ar kaimuose rasime tokių tragiškų kelių
  • Kaunietė apie gatvę Žaliakalnyje: vargu, ar kaimuose rasime tokių tragiškų kelių
"Kauno dienos" skaitytojos nuotr.
Gairės: gatvė, K. Šklėrio gatvė, savivaldybė, asfaltavimas, tvarkymas, Žaliakalnis, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (36)

Каимиециаи

Vargu ar kuriam kaime naktim išjunginėja šildymą kaip skūpieji Žaliakalnio nuomotojai!!!

>pasirinkimas

Kai vaziuosi Panemuneje Birutes gatve, nepamirsk sukasti dantis. Ten gatve is idubusiu suliniu mozaikos.

Balamutas

Čia tai kaimynei, kuriai Balamuto pažastys smirda. Kažkada sakei, kai pavežėjau,, kad nuo mano kvapo tau net sudrėko. Pameni?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS