Kaunietė: kodėl populiariame paplūdimyje nepastatoma persirengimo kabinų? | KaunoDiena.lt

KAUNIETĖ: KODĖL POPULIARIAME PAPLŪDIMYJE NEPASTATOMA PERSIRENGIMO KABINŲ?

Kaune yra keturi oficialūs miesto prižiūrimi paplūdimiai: Kauno marių 1-asis, 2-asis, Lampėdžių ir Panemunės. Pastarasis įsikūręs A.Smetonos alėjos pabaigoje. Tačiau tarp kauniečių populiarus ir neoficialus Panemunės paplūdimys tuoj už Trijų mergelių tilto. Jame poilsiautojai pasigenda persirengimo kabinų.

„Daug metų lankausi Panemunės šile esančiame pliaže, kuris prasideda perėjus Trijų mergelių tiltą. Kiek pamenu, jame niekada nebuvo persirengimo kabinų, nes jis nepripažintas oficialiu. Tačiau šis paplūdimys populiarus, karštomis dienomis jame poilsiauja daug žmonių. Nejaugi savivaldybei sunku čia pastatyti nors dvi persirengimo kabinas. Tai nekainuotų daug pinigų, o žmonėms būtų kur kas patogiau persirengti“, - portalui kauno.diena.lt pasakojo  Biržiškų gatvėje gyvenanti kaunietė.

Pasak moters, ne jai vienai  užkliūna, kad nėra persirengimo kabinų. „Pasikalbu su draugėmis, jos taip pat norėtų, kad būtų kur persirengti. Žinoma, yra žmonių, kurie paplūdimyje persirenginėja labai drąsiai, nesidrovėdami. Tačiau tokių mažuma“, - teigė  kaunietė.

Nekantriausi, labiausiai saulės spindulių išsiilgę kauniečiai už Trijų mergelių tilto esančiame pliaže šiemet deginasi nuo balandžio vidurio. Karštais vasaros savaitgaliais poilsiautojų čia susirenka itin daug.

Šiame pliaže pastatyti biotualetai, įrengta krepšinio aištelė.  Poilsiautojai apsidžiaugtų, jei atsirastų ir persirengimo kabinos.

Tualetai neoficialiame paplūdimyje yra, o persirengimo kabinų - ne.

Oficialiame Panemunės paplūdimyje, kuris įrengtas A.Smetonos alėjos pabaigoje, yra ir persirengimo kabinos, ir poilsiavietė su sporto  bei žaidimų aikštelėmis. Taip pat yra pavėsinės, suoleliai, veikia kavinė.  „Žinau, kad oficialus Panemunės paplūdimys yra kitoje vietoje. Tačiau gyvenantiems K.Baršausko, M.Riomerio, Biržiškų, A.ir J.Gravrogkų, Pašilės, Prancūzų gatvėse daug arčiau yra šis neoficialus pliažas. Jame trūksta labai nedaug – poros persirengimo kabinų“, -  tvirtino Biržiškų gatvės gyventoja.

Pliaže kalbinti žmonės dėl persirengimo kabinų nebuvo vieningos nuomonės.  Dauguma norėtų, kad kabinos būtų. Tačiau atsirado ir tokių, kurie pareiškė, kad gali išsiversti ir be jų.

GALERIJA

  • Kaunietė: kodėl populiariame paplūdimyje nepastatoma persirengimo kabinų?
Gairės: skaitytojo naujiena, paplūdimiai, panemunės paplūdimys, persirengimo kabinos, kauniečiai
Rašyti komentarą
Komentarai (46)

whufaikeenees

kam tos kabinos,vis tiek lietuviskos storosios moterys jau seniai nieko nebegundo.....

ProPesorius, garbės mokslų daktaras

Nieko naujo. Nusilengvina, kaip Palangoje. Jūroje.

...

ProPesoriau, tai jie toje 'improvizacijoje' gal ir nusilengvina?..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS