Kaunietį nustebino neįprastas vaizdas: ąžuole sausį švilpauja varnėnai | KaunoDiena.lt

KAUNIETĮ NUSTEBINO NEĮPRASTAS VAIZDAS: ĄŽUOLE SAUSĮ ŠVILPAUJA VARNĖNAI

  • 18

Įprastu keliu į parduotuvę kasdien skubantį kaunietį Valių jau kelintą dieną stebina sausio mėnesiui neįprastas vaizdas ir garsai – ąžuole švilpauja varnėnai.

Kaunietis portalui kaunodiena.lt pasakojo, kad Kopūstų gatvėje, ties 7 numeriu pažymėtu namu, auga apgenėtas ąžuolas. Jame antra diena iš eilės vyras stebi varnėnus.

Pasak pono Valiaus, jis yra gamtos mylėtojas ir labai mėgsta stebėti gamtą, o toks vaizdas vyrą labai nustebino.

„Tokiu metų laiku paprastai jų nebūna. Pirmą kartą gyvenime sausio mėnesį matau varnėnus. Pernai sausį buvo sniego iki kelių, o šiemet varnėnai švilpauja“, – nustebimo neslėpė vyras ir pasakojo, kad kasdien užsirašinėja, koks buvo oras.

Paklaustas, kaip mano, ar varnėnai taip anksti grįžo į Lietuvą iš šiltų kraštų, ar tiesiog čia liko žiemoti, vyras atsakyti tiksliai negalėjo, bet tikino, kad sausį Kaune varnėnus mato pirmą kartą gyvenime. Ponas Valius samprotavo, kad tokie neįprasti dalykai greičiausiai gamtoje vyksta dėl klimato atšilimo.

Kaunietis pasakojo, kad kasdien Kopūstų gatve keliauja į parduotuvę, ir prieš porą dienų ąžuole, kuris pernai buvo apgenėtas, pamatė čiulbančius varnėnus. Ir ne šiaip kelis paukštelius, o visą būrį – apie 15 giesmininkų. Vyras nepatingėjo, ir švilpaujančius varnėnus nufilmavo.

 

 

Paprastai varnėnai į Lietuvą grįžta kovo mėnesį, bet būna, kad pavieniai paukščiai pas mus lieka žiemoti.

Pasak gamtininkų, dabar gi nieko nestebina varnėnai žiemos vidury – didžiuosiuose sąvartynuose jų galima stebėti didelius pulkus kartu su kuosomis, kovais ir kirais renkančius maisto atliekas.

Gairės: varnėnai, švilpauja varnėnai, varnėnai sausį, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

ALGIS

NUO KADA PAS ĄŽUOLĄ TOKIOS UOGOS , O NE GILĖS , ŽURNALIŪGOS , TURBŪT KAIME ESATE PIRMĄ KARTĄ .

gedas

cia tikrai ne varnenas,pasiguglink

ALGIS

LLAUŽUS UŽDEGĖ ,KLIMATAS ATŠILO IR VARNĖNAI SUGRYŽO , KO ČIA STEBĖTIS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS