Kaunietį pašiurpino netvarkingas kiemas prie savivaldybės | KaunoDiena.lt

KAUNIETĮ PAŠIURPINO NETVARKINGAS KIEMAS PRIE SAVIVALDYBĖS

Kaunietis stebisi Kauno miesto savivaldybės pašonėje esančiu netvarkingu kiemu. Anot jo, kieme nuolat prigrūsta automobilių, o praeiti trukdo styranti armatūra.

Portalas kauno.diena.lt sulaukė pasipiktinusio kauniečio Vytauto laiško. Jis tikino, kad miesto savivaldybei turėtų būti gėda, kad šalia yra visiškai netvarkingas kiemas. Anot jo, L.Sapiegos ir K.Donelaičio gatvių sankirtoje įsikūrusių valstybinių institucijų darbuotojai kiemą nuolat užteršia.

„L. Sapiegos g. 10 ir K. Donelaičio g. 93 pastatų kampe įsikūrusių Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT), Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) ir dar, rodos, keturių organizacijų kiemas atrodo itin neišvaizdžiai. Negeri žmonių įpročiai ir abejingumas aplinkai tame kieme akivaizdūs. Senas, aptriušęs, itin duobėtas visas kiemas. Vietomis dangoje kyšo armatūra, – laiške dėstė Vytautas E. – Automobilių jame – kaip silkių statinėje. Šaligatvis visada užstatytas žymėtais automobiliais. Ir tai šalia miesto savivaldybės, centre... Ar kažkam ne gėda? Apie gaisrinių, greitosios pagalbos, neįgaliųjų judėjimą čia negali būti nei kalbos. Po tokius kiemus geriau nevaikščioti net reikalui esant.“

Kauno miesto savivaldybės atstovas Arnoldas Bukelis informavo, kad savivaldybė naudojasi tik bendru įvažiavimu iš L.Sapiegos gatvės, tačiau toliau minėtas kiemas užtvertas atitvaru. Kadangi šiuo žemės lopinėliu rūpinasi NŽT, savivaldybė neketina jame pakloti naujos dangos. 

NŽT Kauno skyriaus vedėjas Vytas Daubaras portalui kauno.diena.lt teigė, kad jie iki šiol nėra gavę nei vieno skundo dėl netvarkingai sustatytų automobilių. Anot jo, kiemu naudojasi tik darbuotojai. V.Daubaras tikino, kad kol kas nėra planų kieme tiesti naują kelio dangą.

„Skundų dėl netvarkingai statomų automobilių nesame gavę. Klausimus dėl skaitytojo iškeltos problemos apsvarstysime su kitomis vidiniu kiemu besinaudojančiomis institucijomis“, – patikino VTPSI Konsultavimo skyriaus vyriausioji specialistė Toma Kondrataitė.

„Automobilių statymą kontroliuoja „Automobilių stovėjimo aikštelės“, jų specialistai mums pateikia medžiagą apie pažeidėjus. Kita vertus, kuo gi tas kiemas išskirtinis, kad jam skirtume ypatingą dėmesį? Manau, kad tie, kas naudojasi kiemu, turėtų susitvarkytu patys – tą mes rekomenduojame visų daugiabučių gyventojams, o baudžiame piktybinius pažeidėjus, jei gyventojai ima skųstis“, – komentavo Viešosios tvarkos skyriaus specialistai.

Norite pranešti naujieną? Rašykite mums adresu portalas@kaunodiena.lt arba spauskite čia.

GALERIJA

  • Kiemas
  • Kiemas
  • Kiemas
  • Kiemas
  • Kiemas
  • Kiemas
  • Kiemas
  • Kiemas
  • Kiemas
Elijaus Kniežausko nuotr.
Gairės: skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

viciunia iš Šančiu

Jo-matomai mėtys vienas kitam.Naudotis yra kam-tvarkyti ne.Kaltų,apsileidėlių-nebus.Matosi akivaizdus KET pažeidimas:automobilius statyti ant šaligatvio yra draudžiama (ir kiemuose).Vienu žodžiu:viskas normalu.

>jofanci

BBD ten nevažinėja....

šiaip

Prie to pačio, jei jau renkamas mokestis už stovėjimą, būtų šaunu, kad stovėjimo vietos būtų sutvarkytos, be duobių, be išlaužytų plytgalių, be didelių balų ir kyšančių armatūrų. Dabar tenka susimokėti už tai, kad rizikuoji sulaužyti automobilį tokiose mokamose stovėjimo aikštelėse. Baisi netvarka, duobės, žvyras, plytgaliai ir armatūra. Jei jau branginate, tai pasirūpinkite ir paslaugų kokybe, ne tik pinigais, kuriuos paskui nežinia kur ištaškote, pirkdami auksines paslaugas ir t.t.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS