Kaunietis stebisi: kodėl Ūkininkų turguje bulvės pustrečio karto brangesnės nei prekybos centre? | KaunoDiena.lt

KAUNIETIS STEBISI: KODĖL ŪKININKŲ TURGUJE BULVĖS PUSTREČIO KARTO BRANGESNĖS NEI PREKYBOS CENTRE?

Šiemet bulvės turguje kainuoja kur kas brangiau nei pernai. Kitų vaisių ir daržovių kainos nuo pernykščių skiriasi nedaug. Patenkinti gali būti tik šilauogių mėgėjai – šių uogų dabar galima nusipirkti pigiau nei prieš metus.

„Vakar apsilankiau Čečėnijos aikštėje šeštadieniais veikiančiame Ūkininkų turguje ir likau labai nemaloniai nustebintas bulvių kainomis. Jos tikrai „kandžiojasi“ ir yra neadekvačios. Šiuo metu net keliuose prekybos centruose kilogramas bulvių kainuoja 0,29 euro, „Dainavos“ turgavietėje – 0,40 euro, o Čečėnijos aikštėje prekiaujantys žmonės už kilogramą bulvių prašo net 0,80 euro. Šiame turguje brangiai kainuoja ir pomidorai, agurkai, morkos“, – įspūdžiais dalijosi su portalu kauno.diena.lt susisiekęs kaunietis.

Pasak jo, į šią turgavietę šeštadieniais jis retkarčiais užsuka tik todėl, kad netoliese gyvena. „Tačiau bulvių tokia kaina neperku. Man net keista, kad netrūksta pirkėjų, už jas mokančių taip brangiai“, – pasakojo vyras.

Tačiau bulvių tokia kaina neperku. Man net keista, kad netrūksta pirkėjų, už jas mokančių taip brangiai.

Vakar kilogramas bulvių šiame Ūkininkų turguje tikrai kainavo 0,80 euro. Tiek pat reikėjo mokėti už morkas, burokus. Obuoliai kainavo 0,50 – 1 eurą.

Mažų, neišvaizdžių bulvių Čečėnijos aikštėje galima nusipirkti kur kas pigiau. Prieš savaitę itin mažos bulvės buvo pardavinėjamos po 0,30 euro.

Praėjusį penktadienį ir šeštadienį „Dainavos“ turgavietėje prekeiviai daugumą vaisių ir daržovių pardavinėjo pigiau nei prekiaujantys Čečėnijos aikštėje. Kilogramas bulvių kainavo 0,40 euro, obuolių – 0,50, kriaušių – 0,85 – 1 euras, svogūnų – 0,40, morkų – 0,60 euro.

Už kilogramą pigiausių slyvų pardavėjai prašė 0,95 euro, agurkai kainavo 1,10 – 1,20 euro. Maži, pomidorai kainavo vos 0,60 euro, normalaus dydžio – 1 euras.  

Šeštadienį „Dainavos“ turgavietėje kilogramą šilauogių buvo galima nusipirkti už 3,80 euro. Šiemet  šilauogės Kauno turguose kainavo pigiau nei pernai. 2020-aisiais jau rugpjūčio pabaigoje už kilogramą šilauogių reikėjo mokėti 4,60 euro.

Pernai rugsėjo pabaigoje šioje turgavietėje bulvės kainavo tik 0,20 euro, o perkantiems maišais – 0,16 euro. Spalio pradžioje bulvių kaina sumažėjo iki 0,18 euro. 2020 m. spalio pradžioje vienas prekybos centras bulves pardavinėjo po 0,14, kitas – po 0,15 euro.

Prieš metus turguje obuoliai, kriaušės kainavo 0,50 euro, slyvos – 0,60, kopūstai 0,30, svogūnai 0,26, morkos – 0,36, pomidorai – 0,85, agurkai 1 –1,10 euro.

GALERIJA

  • Kaunietis stebisi: kodėl Ūkininkų turguje bulvės pustrečio karto brangesnės nei prekybos centre?
  • Kaunietis stebisi: kodėl Ūkininkų turguje bulvės pustrečio karto brangesnės nei prekybos centre?
  • Kaunietis stebisi: kodėl Ūkininkų turguje bulvės pustrečio karto brangesnės nei prekybos centre?
Gairės: skaitytojo naujiena, bulvės, bulvių kaina, turgus, Dainavos turgavietė, vaisiai, daržovės, Agurkai, ūkininkų turgus
Rašyti komentarą
Komentarai (51)

aras

vis brangu ar brangu paklaudsik ukininko uz kapeikos dirba pasodink patys ir pazuresim kiek mokarte uz litra vandens viskas brango baisiausiaj bet bulves ir visko kouzaugina fermeriai kapeikos kiek penas pardotuvei ir ka tylu niekas nesako kad brangu okiek gauna ukininkas griau tyliek ir valgikmakaronus

To Kaimas

Nu nu, papasakok daugiau mums apie tuos tariamus ekologiskus ukius. Nesugeba dideliais kiekiais uzauginti, tenka patiems stoveti ir pardavineti uz brangiau net ir be tarpininko.

oho

GP neturejo neeiti į parduotuves,o turguje ar kitos pirkti. Prašom naikinta GP pažymus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS