Kaunietis sunerimo dėl baltų dūmų virš miesto: ar tai ekologiška? | KaunoDiena.lt

KAUNIETIS SUNERIMO DĖL BALTŲ DŪMŲ VIRŠ MIESTO: AR TAI EKOLOGIŠKA?

  • 34

Portalo kauno.diena.lt skaitytojas pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame užfiksuoti virš miesto kylantys dideli baltų dūmų debesys. 

„Va kokia Kaune ekologija. Jau nustojo. Panašu, kad iš mūsų naujos ekologiškos šiukšlių deginimo stoties, kur Biruliškėse“, – rašė skaitytojas.

Portalas kauno.diena primena, kad mieste įsibėgėjo neseniai pastatytos Kauno kogeneracinės jėgainės bandymai. 

Ši jėgainė dar praėjusių metų gruodžio pradžioje paskelbė apie bandymus.

„Bandymų metu darbo valandomis iš jėgainės teritorijos gali sklisti neįprasti garsai, kurie primins ypač garsų šniokštimą, taip pat bus matomi baltų dūmų ratilai. Jėgainės personalas atsiprašo už galimus nepatogumus ir kviečia nesibaiminti, nes minėtus garsus ir baltus ratilus sukels per specialius įrenginius į atmosferą išmetamas vandens garas, atliekant jėgainės katilo ir aukšto slėgio garo vamzdynų bandymus“, – skelbta pranešime.

Pasak jėgainės atstovų, sureguliavus technologinius procesus ir įsitikinus, kad visi įrenginiai veikia taip, kaip numatyta projekte, į jėgainę bus atvežtos pirmosios atliekos. Numatoma, kad jėgainę jos pasieks sausio pabaigoje.

Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje įsikūrusios jėgainės projektą kartu įgyvendina bendra „Ignitis grupės“ ir „Fortum“ įmonė – UAB „Kauno kogeneracinė jėgainė“. Bendra projekto vertė siekia iki 160 mln. eurų.

 

Gairės: Kauno kogeneracinė elektrinė, dūmai, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (34)

krabietis

mes esame labai nenutryde ir visada balsuojame tik uz ekologiskus dumus.

kaunietis

Tie,kurie deda ant naujos elektrines ,tai nera trizniai,tai debilai,idiotai,rusai,zydai ir kiti Lietuvos kenkejai ir parazitai.Dar nespejo jos paleisti,tik bando,o protiniu naslaiciu ir agentu choras rekia,visai kaip valdovu rumu,atomines,laivo,visu jungciu su uzsieniu atvejais.Tokia reksniu ir kenkeju armija,kurie net skaniai pavalge iesko prie ko prisikabinti.Pusglusiai neraliuoti.

...

Netrukdykit Didžiojo Krabo BIZNIUI, čia TIK Kupčinsko pasekėjai nenori ekologišku dūmeliu pakvėpuot :/
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS