„Kauno autobusų“ vadovybėje – permainos | KaunoDiena.lt

„KAUNO AUTOBUSŲ“ VADOVYBĖJE – PERMAINOS

Savivaldybės įmonėje „Kauno autobusai“ tuštėja vadovų kabinetai: iš pareigų pasitraukė generalinio direktoriaus pavaduotojas. Įkandin jo gali pasekti ir pats generalinis direktorius.

Laukia posėdžio

„Kauno autobusų“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Karolis Dekeris prašymą atleisti iš darbo įteikė praėjusį antradienį. Įmonėje jis jau nebedirba.

Apie neaiškią savo ateitį bendrovėje „Kauno dienai“ užsiminė ir nuo 2000 metų „Kauno autobusams“ vadovaujantis Mindaugas Grigelis.

„Šiuo metu yra daug neaiškumų. Vyksta diskusijos, pokalbiai. Dabar nenorėčiau nieko komentuoti. Komentaras yra komentaras, jame nėra informacijos. Todėl nieko informatyvaus negalėčiau pasakyti. Visko ir pats gerai nežinau. Tikrai nesakau, kad tikrai nebedirbsiu. Viskas paaiškės po posėdžio“, – kalbėjo M. Grigelis.

M.Grigeliui svarbus sprendimas bus priimtas „Kauno autobusų“ valdybos posėdyje. (Vilmanto Raupelio nuotr.)

Paklaustas, ar jaučiasi padaręs kokių nors klaidų, patyręs specialistas pabrėžė: „Jei dirbi, tai ir klaidų padarai, jei nieko nedarai, tai ir klaidų nepasitaiko.“

Darbus vadina solidžiais

Kauno miesto savivaldybės atstovas Tomas Jarusevičius atkreipė dėmesį, jog sprendimai bus priimti bendrovės valdybos posėdyje.

Tikrai nesakau, kad tikrai nebedirbsiu. Viskas paaiškės po posėdžio.

Pasak jo, kiekviena organizacija yra gyvas organizmas ir pokyčiai yra neišvengiami, jie palietė ir „Kauno autobusus“.

„K. Dekerio apsisprendimas buvo asmeninis. Jam galime padėkoti už realizuotas kompetencijas ir padarytus solidžius darbus. Jo profesionalumas yra vertinamas ir gerbiamas. Kauno viešojo transporto parkas šiandien Lietuvoje turbūt yra naujausias. Specialistai pripažįsta, kad Kauno viešojo transporto elektroninio bilieto sistema moderni ir yra sektinas pavyzdys. Taigi padaryta labai apčiuopiamų darbų, pasiekta solidžių rezultatų“, – pabrėžė T. Jarusevičius, plačiau nekomentavęs permainų „Kauno autobusuose“ priežasčių.

Kauno miesto savivaldybėje jau senokai aptarinėjamos aplinkybės, susijusios su miesto valdžią nuvylusiu „Kauno autobusų“ projektu – Kauno centre, išnuomotose patalpose įrengtu klientų aptarnavimo centru. Tai kertasi su savivaldybės strategija visas savivaldybės valdomų įmonių paslaugas kauniečiams koncentruoti vieningame paslaugų centre „Mano Kaunas“. Kalbama, jog apie „Kauno autobusų“ vadovų sumanymą miesto valdžia iš pradžių net nebuvo informuota ir tokią iniciatyvą įvertino kaip saviveiklą.

Išėjo ir sugrįžo

Kada vyks bendrovės valdybos posėdis, kuriame bus priimtas generaliniam direktoriui M. Grigeliui svarbus sprendimas, dar neaišku, nes, jo tvirtinimu, posėdis nėra suplanuotas.

Darbą „Kauno autobusuose“ M. Grigeliui yra tekę palikti 2019-ųjų vasarį po abejonių sukėlusio autobusų pirkimo konkurso. Viešai pristačius įsigytus naujus autobusus, kilo skandalas. Klausimų dėl vadovo galimo viešųjų ir privačių interesų konflikto kilo po to, kai „Kauno autobusai“ skelbtą konkursą laimėjo įgaliotas „Temsa“ atstovas Lietuvoje įmonė „Kautra“. „Kauno autobusai“ išperkamosios nuomos būdu įsigijo 25 naujus autobusus. Kilo įtarimų, jog šis sandoris nebuvo visai skaidrus, nes „Kautroje“ dirba M.Grigelio sūnus, o tai galėjo sukelti interesų konfliktą.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Kilus skandalui, „Kauno autobusai“ išplatino pranešimą, kad M. Grigelis nusprendė trauktis iš užimamų pareigų.

Tačiau didelę patirtį turintis ir vertinamas specialistas netrukus sugrįžo į buvusias pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Be problemų

Senai laikas šitam stagnatoriui į pensiją

Kalėdų senelis

Kalėdos stebuklų metas:) Mindaugas jau nedirbs:)

Maišas (pinigų) \\\\\.../////

O gal jau jiems 'gana'?,turi saiką.Tai būtų Lietuvos sensacija,stebūklas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS