Kauno centre praeivius sudomino unikali galimybė: kvietė susipažinti su Brailio raštu | KaunoDiena.lt

KAUNO CENTRE PRAEIVIUS SUDOMINO UNIKALI GALIMYBĖ: KVIETĖ SUSIPAŽINTI SU BRAILIO RAŠTU

  • 0

Ketvirtadienį minint Baltosios lazdelės dieną šiek tiek prieš vidurdienį visi žingsniuojantys Laisvės alėja, kryptimi nuo Įgulos bažnyčios (Soboro), turėjo neeilinę galimybę – susipažinti su tokiu pasauliu, kuriame gyvena regos negalią turintys žmonės, iš arti pamatyti Brailio rašto mašinėlę ar net paliesti ja spausdintas knygas.

„Šiandien mes supažindinome praeivius su Brailio raštu ir juo parašytomis knygomis. Labai nudžiugome dėl to, kad ne tik senjorai, bet ir jaunimas bei net pradinukai susidomėję stebėjo, kaip spausdinama ir skaitoma, bei patys lietė Brailio raštu spausdintas knygas ir stebėjosi, kad jos – tokios didžiulės. Gimnazijos klasių mokiniai net uždavė klausimą, ar neregiai naudoja kokį nors rašiklį. Atsakėme, kad nenaudoja, – tik Brailio rašto mašinėlę“, – portalo žurnalistams pasakojo Kauno Prano Daunio ugdymo centro tiflo pedagogė Violeta.

Kaune, Nepriklausomybės aikštėje, netoli M. Žilinsko dailės galerijos, buriavosi apie dvidešimt žmonių iš minėto centro bendruomenės – mokiniai ir pedagogai. Kai kurie iš jų priėję prie praeivių paklausdavo, ar šie gali penkias minutes savo laiko skirti susipažinimui su tuo pasauliu, kuriame gyvena regos negalią turintys žmonės.

„Buvome maloniai nustebinti, kad daugelis žmonių žino, kas yra Brailio raštas. Jie stebėjosi, kad mūsų mokiniai taip greitai skaito piršteliais. Pasitelkę vizualias priemones parodėme praeiviams lietuvišką Brailio rašto abėcėlę ir paprašėme, kad jie pabandytų perskaityti nors vieną ja spausdintą žodį. Jaunimui ši užduotis sekėsi – jie gana greitai iššifruodavo, kas parašyta“, – mintimis apie surengtą iniciatyvą dalijosi pašnekovė.

Atsidėkodami už skirtą laiką Kauno Prano Daunio ugdymo centro mokiniai dovanojo praeiviams ant lapo Brailio rašto mašinėle atspausdintus jų vardus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS