„Kauno dienos“ studija: kaip tėvai kenkia treniruotes lankantiems vaikams | KaunoDiena.lt

„KAUNO DIENOS“ STUDIJA: KAIP TĖVAI KENKIA TRENIRUOTES LANKANTIEMS VAIKAMS

  • 0

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Švietimo akademijos docentė Aušra Lisinskienė.

A.Lisinskienė ne tik mokslininkė, daktaro laipsnį apsigynusi disertacija „Tėvų ir paauglių ugdomoji sąveika sportinėje veikloje“. Ji taip pat karate – shotokan Lietuvos čempionė, 2 Dan juodo diržo meistrė, pati ragavusi trenerės duonos.

Tad kodėl iš jos 4 metus trukusio tyrimo paaiškėjo, jog tėvai dažnai trukdo savo vaikams siekti sportinių aukštumų, manydami, kad padeda savo atžaloms?

Apie tai pokalbis „Kauno dienos“ studijoje. Taip pat apie Akademijos miestelyje atidaromą didžiausią Lietuvoje universitetinį Valdo Adamkaus vardo sporto centrą, kuriame įsikūrė krepšinio, futbolo, paplūdimio tinklinio, lauko teniso ir kitų sporto šakų aikštynai.

Stiprindamas savo sporto programą, VDU nuo kitų metų pasiūlys dvi naujas studijų kryptis, orientuotas į šiuolaikinių trenerių ugdymą, kurie, be kita ko, gebės „supermamytėms“ paaiškinti, kad nedera lipti ant tatamio su aukštakulniais, kuomet jos dukra ar sūnus kovoja dėl pergalės.

 

 

GALERIJA

  • Gražvydas Muižys <span style=color:red;>(iš kairės)</span> ir Aušra Lisinskienė
  • Aušra Lisinskienė
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS