„Kauno dienos“ studijoje – K. Kėvalas: žmogaus pečiai per silpni visoms pasaulio bėdoms | KaunoDiena.lt

„KAUNO DIENOS“ STUDIJOJE – K. KĖVALAS: ŽMOGAUS PEČIAI PER SILPNI VISOMS PASAULIO BĖDOMS

  • 5

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Kauno arkivyskupas metropolitas Kęstutis Kėvalas.

„Žmogaus pečiai per silpni visoms pasaulio bėdoms“, – guodžia K.Kėvalas ir pataria neapkrauti galvos vien neigiama informacija, kuri ilgalaikėje perpektyvoje gali daryti įtaką psichinei būklei. Arkivyskupo rekomendacija – daugiau dėmesio skirti sau ir artimiesiems, nes pandemija ar kitos blogybės nesitęs amžinai.

„Kauno dienos“ studijoje K.Kėvalas apžvelgs visas aktualiausias nūdienos problemas – nuo migrantų iki Partnerystės įstatymo, nuo COVID-19 iki politinių rietenų nacionalinio saugumo kontekste.

Taip pat Kauno arkivyskupas metropolitas supažindins su unikaliu reiškiniu Bažnyčios istorijoje – spalio 17 d. popiežiaus Pranciškaus paskelbta Sinodinio kelio pradžia. Dvejus metus ne tik Katalikų Bažnyčios nariai visame pasaulyje bandys atsakyti į klausimą, kaip Dievo Tautai veikti ir keliauti kartu, kas yra bendrakeleiviai, turint omenyje ir žmones, esančius už bažnytinio gyvenimo ribų ir koks geriausias būdas priimti sprendimus Bažnyčioje. Lig šiol ateities gaires nustatydavo Popiežius, remdamasis Vyskupų konferencijos rekomendacijomis. Dabar, pirmą kartą, skelbiamas decentralizuotas Sinodas. „Dalyvauti visiems: tai neatšaukiamas bažnytinis įsipareigojimas!“ – Sinodo atidarymo metu kalbėjo popiežius Pranciškus.

 

 

GALERIJA

  • Gražvydas Muižys <span style=color:red;>(iš kairės)</span> ir Kęstutis Kėvalas
  • Kęstutis Kėvalas
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Visko matęs

Visi, kam gyvenimo naštai jų pečiai per silpni, atsiremkite į galingus K. Kėvalo pečius. Nemokamai, tik auką atsinešti nepamirškite.

To Kodel zmones eina liudni po pamaldu?

na, ne visur eina iš pamaldų nuliūdę... Tik pas katalikus...

leninistines seimininkes viska ismano ir viska

gali - gali valdyti valstybes - bet beda - i valdzia pakliuti trukdo tik vienas dalykas, kad liezuvelio nesuvaldo...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS