„Kauno dienos“ studijoje – KTU dekanas: dėstytojui galiu pasiūlyti tik pardavėjo atlyginimą | KaunoDiena.lt

„KAUNO DIENOS“ STUDIJOJE – KTU DEKANAS: DĖSTYTOJUI GALIU PASIŪLYTI TIK PARDAVĖJO ATLYGINIMĄ

  • 26

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Kauno technologijos universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto dekanas Ainius Lašas.

A. Lašas atviras: jaunam, perspektyviam mokslininkui, baigusiam doktorantūros studijas gerame užsienio universitete, jis gali pasiūlyti vos 1000 eurų atlyginimą „į rankas“. – Tiek gauna prekybos centro pardavėjas su šiokia tokia patirtimi, – lygina A. Lašas.

Pavyzdžiui, užsienio universitete jaunas specialistas iš karto gali pretenduoti į 2000 – 3000 eurų atlygį. – Būna atvejų, kai net bankas Lietuvoje atsisako suteikti paskolą universiteto dėstytojui, nes jo pajamos per mažos, – apverktiną Lietuvos švietimo darbuotojų situaciją apibūdina KTU dekanas. Ne ką geresnė situacija ir stojančiųjų tarpe. Kai kurios kolegijos norintiems studijuoti aukštojoje mokykloje net nuleido kartelę iki vieno balo iš dešimties.

Pokalbyje „Kauno dienos“ studijoje taip pat aptarsime bendrabučių bei pačių studijų kokybę ir perduosime linkėjimus žadėjusiems iki 2025 m. mokytojo profesiją padaryti prestižine.

GALERIJA

  • Gražvydas Muižys <span style=color:red;>(kairėje)</span> ir Ainius Lašas <span style=color:red;>(dešinėje)</span>
  • „Kauno dienos“ studijoje – KTU dekanas: dėstytojui galiu pasiūlyti tik pardavėjo atlyginimą
  • „Kauno dienos“ studijoje – KTU dekanas: dėstytojui galiu pasiūlyti tik pardavėjo atlyginimą
Regimanto Zakšensko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (26)

"naujuju mediju technologijos"

kaip jums toks bakalauras ar magistras ;))?? ka gali gebeti tiks su israsytu "diplomu"??? Labiau nuvalkioti issilavinimo nei dabar yra nutike nebegalima ko gero. O del tu atlyginimu - kodel "dirba" (ar imituoja?) jei per mazai?? Santechnikai, suviritojai, kirpejai - PILNA profesiju ir kitu ne tik "destytojo" :)), absurdas kuo jie uzsiima "dirba" :)))

Anonimas

Jus komentuoti sugebate,bet ateikite i auditorija ir praveskite kokybiska paskaita , destytojai dirba ,kaip ir mokytojai is pasaukimo,beabejo ir jiems valgyti reikia. Bet musu tauta moka isreiksti kritika tik komentaruose kitur ,kaip zuikiai isilaksto arba tyli. Baikit smeizti aukstaji moksla juk jusu vaikai cia mokesi ir igavo ziniu,ar jie mokesi saziningai kitas klausimas.

Mes stovime vietoje

Čia kalta ta kvaila krepšelių sistema, kuri egzistuoja tiek Univeruose, ir net mokyklose...jeigu būtų nirmalus etatitinis atlyginimas, nepriimtų tiek studentų, nes gaunasi be ryšio, mes ruošiame daug daugiau kai kurių sričių negu pvz, šveicarai arba danai, nes mes norime kad išeiitų nors bilekokie atlyuginimais....o normalioje šalyje ar tu mokai 40 ar 120 studentų gauni normalų etattinį atlyginimą...kodėl SDkandinavijoje mokytojas prestižinė profesija, o pas mus bėga visi iš ten...nes pas mus tebesitęsia ta pati idiotiška pinigų patiems rinkykla...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS