„Kauno dienos“ studijoje – prof. E. Aleksandravičius, parašęs biografiją „Adamkus“ | KaunoDiena.lt

„KAUNO DIENOS“ STUDIJOJE – PROF. E. ALEKSANDRAVIČIUS, PARAŠĘS BIOGRAFIJĄ „ADAMKUS“

  • 11

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi VDU Istorijos katedros profesorius, habilituotas mokslų daktaras Egidijus Aleksandravičius.

„Valdas Adamkus – tikras Renesanso žmogus“, – sako prof. Egidijus Aleksandravičius, biografinės knygos „Adamkus“ autorius.

Jis atkreipia dėmesį ne tik į plačiai žinomą Jo Ekscelencijos aplinkosauginę veiklą JAV bei politinę karjerą Lietuvoje. Tai žmogus, visą savo sąmoningą gyvenimą aktyviai dalyvavęs įvairių draugijų veikloje, rūpinęsis Lietuvos likimu okupacijos metais ir, pasitaikius galimybei, nebijojęs prisiimti atsakomybės.

V.Adamkaus gyvenimo linija tarsi apjungia mūsų šalies istoriją nuo romantizuojamos Smetoninės Lietuvos, karo, laužančio likimus, iki priverstinės emigracijos bei grįžimo į Tėvynę atiduoti pilietinės duoklės ir prisidėti prie jos tapimo pilnaverte Vakarų pasaulio dalimi. V.Adamkaus lyderystė – tai bruožas, kurio pasigendame šiandien mūsų politikų gretose. Jo pilietiškumas – tai bruožas, kurio pasigendame mūsų kasdieniniame gyvenime. Jo inteligencija – tai savybė, kurios pasigendame tarpusavio santykiuose.

Tad pokalbis „Kauno dienos“ studijoje su E.Aleksandravičiumi ne tik apie V.Adamkaus biografiją, bet ir šių dienų Lietuvos paveikslą.

 

 

GALERIJA

  • Gražvydas Muižys <span style=color:red;>(iš kairės)</span> ir Egidijus Aleksandravičius
  • Egidijus Aleksandravičius
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Viktoras

Nematau jokiu Adamkaus nuopelnu.V.Landsbergio deka ,sunkiausiu laiku Lietuvai ir dedant daug diplomatiniu ir zmogisku pastangu,mes atgavom Valstybe.Daug padejo amzina atilsi S,Lozoraitis.Adamkaus nuopelnu tuo laiku nesimate.Jis atsirado Lietuvoj,kada buvo viskas ,,gatava,,Aleksandravicius rasynedamas tokias rasliavas,bando perrasyti istorija ir nemanau,kad to nezinodamas.Labai negarbinga misija.

Fermeris_2

toks senas, o visdar mėgsta šiknas laižyti

Hm

Atrodo mėgsta alų...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS